Walgelijk: vader van 18 (!) kinderen opgepakt wegens zedenmisdrijven en huiselijk geweld

Walgelijk: vader van 18 (!) kinderen opgepakt wegens zedenmisdrijven en huiselijk geweld

De man stond al langer op de radar van de autoriteiten maar wist tot nu toe de dans altijd te ontspringen. Daar komt nu mogelijk een einde aan.

De 48-jarige Henk K. uit Bunschoten heeft een wat... apart leven. Hij staat bekend als strenggelovig en heeft een enorm gezin. Al met al heeft hij 18 kinderen.

Ja, dat lees je goed: 18.

In het verleden kwam Henk verschillende malen in aanraking met de autoriteiten omdat hij nogal eigenzinnig was. Zo weigerde hij zijn kinderen naar school te sturen omdat geen enkele school gelovig genoeg was. De autoriteiten zijn daar natuurlijk wars van. Hij werd dan ook vervolgd omdat hij de leerplicht hoegenaamd aan zijn laars lapte. De rechter gaf de staat gelijk, maar Henk ging lekker door met waar hij mee bezig was.

Nu heb ik helemaal niets tegen thuisonderwijs. Sterker nog, meer mensen zouden dat moeten doen. Het onderwijs in Nederland stelt tegenwoordig namelijk helemaal niet meer zoveel voor, en kinderen krijgen veel te weinig aandacht en begeleiding in het klaslokaal. Onderwijs wordt niet meer op maat gemaakt, er is geen ruimte voor het individuele karakter van een leerling. Dat is bijzonder zorgelijk.

Toch zit wat Henk deed me absoluut niet lekker, zeker niet de manier waarop hij dat deed... en hoe hij omging met zijn kinderen.

Nu is er aangifte tegen hem gedaan vanwege diverse zedenmisdrijven en huiselijk geweld. De politie wil niet zeggen wie er achter de aangifte(s) zit(ten), maar zegt wel dat het vanuit 'huiselijke kring' komt. Eigenlijk zegt dat natuurlijk al genoeg.

De politie is de boel nu aan het uitzoeken. Daarbij wordt opgemerkt dat er "veel getuigen" gehoord moeten worden. Het zal dan vrijwel zeker om zijn kinderen gaan -- ook om de kinderen die wellicht géén aangifte hebben gedaan (aangenomen dat een kind erachter zit, wat zeer wel mogelijk is). Zij mogen nu tekst en uitleg geven over de opvoeding en over de handel en wandel van hun vader.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties