Britse moslims waarschuwden niet-moslims: ‘Waag het niet om Halloween bij ons te vieren!’

“Jullie bevuilen ons met dit niet-islamitische feest.”

Inwoners van de Britse plaats Blackburn schrokken zich eind vorige maand ongetwijfeld een hoedje toen ze bezig waren met voorbereidingen voor Halloween (dat op 31 oktober gevierd werd). Ze zagen in zogenaamde ‘islamitische buurten’ namelijk opeens briefjes hangen op lantaarnpalen. In de briefjes legden de moslims die daar woonden uit dat ze niet wilden dat zij tijdens Halloween bezocht zouden worden door kinderen die graag een snoepje wilden hebben:

halloween-warning-blackburn

Daar staat dus:

“Halloween komt eraan en wij, de islamitische gemeenschap van Little Harwood, willen jullie vriendelijk verzoeken om onze buurten en woningen niet te bezoeken tijdens Hollywood omdat jullie heidense feest ons kan bezoedelen.

“Door dit feest in onze nabijheid te vieren ontheiligen jullie ons. Daarom vragen we jullie om deze situatie uit te leggen aan jullie kinderen, en het hen te verbieden om op onze duur te kloppen tijdens Halloween om snoep te krijgen.

“We wensen jullie een prettige feestdag en vragen jullie om ons verzoek en onze manier van leven te respecteren.

“De islamitische gemeenschap van Little Harwood.”

In normale landen zouden nieuwkomers zich aanpassen aan de cultuur van het land waar ze naartoe verhuisden. Maar niet deze moslimimmigranten. Welnee, die hebben maar twee regels: als je naar een moslimland verhuist moet je je aanpassen, als moslims naar jouw land verhuizen moet je je óók aanpassen.

Wat nou integreren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Vabis

  Je moet dan ook gek zijn ook om je kinderen aan te laten bellen bij moslims met Halloween, voor hetzelfde geld worden zij verkracht in plaats van snoep krijgen!

 2. umhz

  Zag hier in Nederland ook al van die verschrikkelijke stickers.
  NEE/NEE op brievenbussen.
  Die bewoners geven zomaar aan dat ze iets niet willen.
  Kunnen die mensen niet een beetje rekening houden met de folderbezorgers die een zakcentje verdienen.

 3. Ni28

  Zij bedoelen: Beste inwoners van Blackburn, wij zijn de nieuwe bezetters en het is jullie misschien ontgaan dat wij sommige gebruiken niet pikken. Jullie mogen hier blijven wonen als je je aanpast.
  Bekende taal van de dankbare migranten uit moslimlanden.

  1. umhz

   Wat attent van u om daar naartoe te gaan en deze mensen te vragen wat ze feitelijk bedoelden met hun verzoek.
   Precies zoals het hoort. Geen eigen draai aan een verhaal geven maar even navragen bij de afzenders van het bericht.

   1. Norman Corinth

    @umhz,

    De bron is te onbetrouwbaar om dit bericht echt serieus te nemen.

    1. Vabis

     Die Huttenhufter denkt dat moslims niet tot zoiets in staat zijn, geinig…

     1. Norman Corinth

      Ach, Vabis, het zijn gewoon mensen en die zijn, zoals u ongetwijfeld weet, tot alles in staat.

    2. Sniper666

     @ N.C.

     Pleurt nou eens op!

 4. Ni28

  N.C. vergelijkt cultuur met kranten en folders. Niet te geloven!

  1. umhz

   Halloween in Blackburn cultuur noemen.
   Dan ben je pas van het padje af.

 5. Gustaafff

  Ik wil ook geen kinderen aan de deur. Wat mij part schaffen we dat “feest” af.

 6. Ni28

  Halloween is overgewaaid uit Amerika en kent geen traditie hier. Nederland heeft zijn Sinterklaas met zwarte Pieten.

  1. Mercurius

   En dat willen we wel graag zo houden ZWARTE Pieten

 7. Norman Corinth

  Het is in elk geval een vriendelijk geformuleerd briefje.

 8. Niek

  Het schijnt me een raar, demonisch en negatief ‘feest’.
  Thanksgiving zouden we moeten invoeren, duizendmaal gezonder en vooral, God te danken voor de oogst, gezondheid en welzijn, lijkt me zinvoller en reëler.
  En ach, deze muslims zeggen het wat krom, en wat brutaal als ‘gast’ maar in deze kan ik een endje met ze mee gaan.

 9. Ni28

  Hap! N.C. praat tegen umhz, tegen zichzelf dus. Zo zijn wij met meer moet de gedachte zijn.

  1. umhz

   Psst, niet verder vertellen.
   We werken in ploegendienst zodat een van ons hier altijd is.

   1. Ni28

    umhz & N.C. & S.B.
    wat een zwak verweer, gewoon goed lezen en nadenken. Het eerste is al moeilijk genoeg.

    1. Norman Corinth

     Bij het beoordelen van de creatieve paranoia op deze website strijden vermaak en verontrusting om de voorrang.

     1. Sniper666

      @ N.C.

      Donder nou eens op..

     2. Floris

      @ Sniper. Dat gaat die psychopaat niet doen. Hij gaat net zolang door tot DDS kapot is. Hoe de mollen en trollen lopen op een forum:

      “1. De mol/trol schept met zijn pedanterie en neerbuigendheid veel ergernis bij zijn opponenten. Die gaan ‘m vervolgens in de maling nemen en op dezelfde wijze terugbehandelen. De forumleiding ziet het al dan niet met lede ogen aan, maar laat de zaken op zijn beloop. De hilariteit neemt toe en het forum genereert in eerste instantie meer bezoek, maar na verloop van tijd verdwijnen steeds meer vaste bezoekers die het onophoudelijke getrol spuugzat zijn.

      2. Hetzelfde, doch de forumleiding grijpt in en eist dat de mol/trol naar zijn “heersende moraal” wordt behandeld in een “deftig” debat. Er verschijnen geen hilarische bijdragen meer en de forumleden voelen zich beknot in hun weerbaarheid. De posters houden het langzaam maar zeker voor gezien: het forum bloedt dood. De mol/trol zuigt in elke draad en gaat hiermee door tot hij zelf overblijft tezamen met de forumleiding. Missie volbracht: Weer een forum naar de Filistijnen.”

     3. Sniper666

      @ Floris

      Heel juist. Dan moet DDS ingrijpen om Norma te weren.

     4. Floris

      @ Sniper:

      Hij is hier al een keer of 10 (schat ik) weggetrapt maar het ongedierte komt steeds terug onder een nieuwe nick. Of dat met (stilzwijgende) goedkeuring van de redactie is weet ik niet. Zo niet, dan zitten ze te slapen.

      Ik ben er getuige van geweest hoe hij door onophoudelijk te trollen diverse fora kapot heeft weten te maken. Van der Galien is bij deze gewaarschuwd voor deze trol van de buitencategorie.

     5. umhz

      Sniper666 4 uur ago
      @ N.C.
      Sniper666 3 uur ago
      @ Floris
      Heel juist. Dan moet DDS ingrijpen om Norma te weren Donder nou eens op..

      En heren, morgen zeker weer zeiken over de vrijheid van meningsuiting welke u uitsluitend een warm hart toedraagt als die mening maar hetzelfde is als uw mening.

     6. Floris

      De nieuwe trol, umhz of zoiets, kan ook goed zuigen. Ik vraag me echt af wat dit soort deviante dwarsliggers hier komen doen behalve een beetje rellen en trollen. Bij de Joop of op FrontaalNaakt zijn dit soort rooie rioolratten toch veel beter op hun plaats?

     7. Sniper666

      @ umhz

      U is soms ook irritant maar er zit nog wel een idee achter. Bij Norma Mulisch is het alleen maar nep academische dwarsliggerij zonder enige toegevoegde waarde.

 10. Ni28

  Wikipedia en andere bronnen: “Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen”. All Souls viering voor de gestorvenen vooral in Midden Europa. Cultuur, oude gebruiken, weet u?
  En als de mensen deze versie ervan leuk vinden moeten zij het maar vieren. En ja, het hoort dus bij cultuur, heer van padje af! Padje af hoort al helemaal bij u al uw reacties gezien.

  1. umhz

   Haha, een uurtje geleden zei u nog in uw posting dat het overgewaaid uit Amerika was en hier geen traditie kende.
   Of was dat uw andere u die dat postte.

   1. zomaar

    vele Ieren zij geïmmigreerd naar Amerika , en hebben hiermee hun traditie voortgezet , zoals de Kerstman in principe uit noordelijke landen afkomt is deze ook in heel Amerika ingeburgerd.

    dus hoop voor jou en alle sociaal democraten , als je meer dan voldoende moslims binnen haalt , zit jij ooit ook aan de dis bij het Suikerfeest .

 11. garriet60

  hebben ze daar in de buurt OOK Varkensboeren !1 laat deze dan de mestkarren vol gooien en daar in dat dorpje/stadje de wagens leeg gooien en dan rotten die eikels vanzelf wel op .dan ontheilig de gemeenschap aldaar niet voor de brit maar wel voor deze overlopers !

 12. Sniper666

  Lekker onverdraagzaam die moslims. Gewoon uitzoeken welke moslims het met dit briefje eens zijn en dan met kop en kont oppakken en zsm terug naar de zandbak.

 13. van Urk

  Halloween is een religieuze dag, maar niet christelijk. De moderne feestdag die wij Halloween noemen, vindt zijn oorsprong in de volle maan het dichtst bij 1 november, het nieuwjaar van de Heksen. Rond deze tijd zouden de geesten (demonen) op hun krachtigst zijn en de aarde weer bezoeken. Halloween is door en door kwaadaardig en heeft stevige wortels in het heidendom en begon als het druidenfestival van Samhain. Keltische druiden hadden duizenden jaren lang diabolische aanbiddingsceremonis uitgevoerd waarin katten, honden, schapen, ossen en mensen in wicca kooien werden opgesloten om daarna verbrand te gaan worden. Er bestaat niet dat het acceptabel zou kunnen maken voor onze Here Jezus. “Er mag bij u geen plaats zijn voor mensen die hun zoon of dochter als offer verbranden, en evenmin voor waarzeggers, wolkenschouwers, wichelaars, tovenaars, bezweerders en voor hen die geesten raadplegen of doden oproepen. Want de Heere verafschuwt mensen die zulke dingen doen en om die verfoeilijke praktijken verdrijft Hij deze volkeren voor u. U moet volledig op de Heer, uw God, gericht zijn” (Deuteronomium 18:9-14) “Gij kunt niet de drinkbeker des Heeren gaan drinken, en den drinkbeker der duivelen; Gij kunt niet deelachtig zijn aan de tafel des Heeren, en aan de tafel der duivelen” (1 Korinthe 10:21).

  1. hollander1995

   En Sint-Maarten is niet heidens bedoel je? Dat lijkt me gebaseerd op exact dezelfde traditie! Kinderen die bij mij Halloween proberen te vieren laat ik dan ook verplicht een liedje zingen.

  2. Robert Leiden

   En dan nu het echte verhaal over Halloween:
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Halloween

 14. Ali Yas

  “to avoid coming through our streets”

  Deze moslims denken dus dat ze eigen straten hebben. Zouden ze echt hebben betaald voor riolering t/m asfalt? Ik denk dat het gewoon openbare ruimte is en dat de baardmannen daarover helemaal niets te vertellen hebben. Misschien moest de gemeente met een vriendelijk briefje eronder dat nog maar eens even verduidelijken.

 15. WWW

  Ach ja, zo is driekoningen ook al verdwenen. Over een tijdje Sint Maarten en dan Sinterklaas. Hebben onze linkse rakkers hun zin en zijn alle kinderfeesten verdwenen.

 16. nienke

  Wat een tolerantie van deze nieuwkomers, had niet anders verwacht.
  De onbeschoftheid om in een land waar je als vreemdeling wilt komen wonen je zo absurd durft te gedragen.
  Ze worden met de dag brutaler, intoleranter,en onbeschofter die hufters.

  1. Floris

   Omdat ze weten dat de politiek correcte landverraders hen steunen. Dit is allemaal nauwkeurig voorspeld in “De Ondergang van Nederland, land der naïeve dwazen”. Een boek dat in ons zogenaamd vrije landje in de jaren 90 werd verboden.

 17. RvdBe

  Gelukkig dat dat hier nooit gaat gebeuren, daar waken mannen als Rutte wel voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.