ChristenUnie-leider Gert Jan Segers reageert op winst Donald Trump: ‘Het was een bijna onmogelijke keuze’

Het moge duidelijk zijn: ook Christen-Unie leider Gert Jan Segers was niet onder de indruk van de presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton.

Lees zijn reactie maar op Trumps verkiezingsoverwinning:

“Het was een bijna onmogelijke keus, maar de kiezers hebben dan toch Donald Trump aangewezen als hun nieuwe president.”

Dit klopt natuurlijk wel degelijk. Zowel Trump als Clinton hebben te kampen met lage populariteitscijfers. Uiteindelijk werd dit een race tussen twee relatief impopulaire mensen, waarvan er eentje moest winnen. Het leek erop dat dit Trump zou zijn, maar dat liep dus even anders. Dat betekent echter niet dat de gemiddelde Amerikaan nu dolblij van vreugde is dat Trump zich ‘president-elect‘ mag noemen.

Hoe dan ook, Segers’ verklaring gaat verder:

“Zijn grootste opgave is om de mede door hemzelf gecreëerde bittere tegenstellingen in eigen land weer te overbruggen.”

Ironisch, natuurlijk, maar het klopt wel degelijk. Tijdens zijn campagne heeft Trump letterlijk iedereen die hem niet steunde de oorlog verklaard. Zowel andere Republikeinen — waaronder Ted Cruz en diens aanhangers — als Democraten, zowel vrouwen als Hispanics; iedereen moest eraan geloven. Hij heeft mensen op grote schaal tegen elkaar uitgespeeld. Dat heeft hem uiteindelijk een overwinning opgeleverd, maar het betekent ook dat het erg lastig voor hem wordt om het land achter zich te verenigen. Sterker nog, ik denk niet dat dit mogelijk is. De verdeeldheid zal vrijwel zeker blijven: iets van 50% steunt hem, iets van 50% is fel tegen hem. Dat is nu zo en dat zal op zijn laatste dag als president waarschijnlijk niet anders zijn.

Terug naar Segers. Hoewel de ChristenUnie-leider dus niet overloopt van vreugde maakt hij wel meteen duidelijk dat Nederland en andere landen Trump nu op een goede manier moeten behandelen en zaken met hem moeten doen:

“Als een van Amerika’s bondgenoten zal Nederland ook met deze president moeten blijven samenwerken om op te komen voor onze eigen vrijheid en die van zoveel anderen in de wereld die hun hoop op de Westerse wereld hebben gevestigd.”

Zo is het maar net. Ik ben op zijn minst lauw naar Trump toe, maar feit is natuurlijk wel dat Amerika ook onder zijn leiding een belangrijke bondgenoot zal blijven. En, laten we wel wezen, qua buitenlands beleid kan Trump het bijna niet slechter doen dan Barack Obama. Die heeft er immers echt een enorme puinhoop van gemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Gustaafff

  Trump wil de NAVO gaan verlaten en weet niet eens waar Brussel ligt. Of hij echt een goede bondgenoot is moet nog blijken. Ik heb er een hard hoofd in.

  Overigens, je kunt net zoveel commentaar hebben op Obama, maar zijn coalitie tegen IS is vooralsnog zeer succesvol geweest. Laten we dat niet vergeten. Om de vertrekkende president, die de VS acht jaar regeerde, zo’n trap na te geven, vind ik niet kies.

  1. C.oitus

   Ach gustaaf toch, een staatsschuld die in 8 jaar tijd onder Obama van 9 duizend miljard naar 20 duizend miljard is gegaan, 50 miljoen Amerikanen die aan de voedsel bonnen zit om te overleven, obamacare die voor de meeste Amerikanen niet meer te betalen is, rampzalige buitenlands beleid met name in het midden oosten met oorlogszieke killary, verdiep je eens wat in Amerika en kijk eens naar de spooksteden bv Detroit, een infra structuur die nog vele malen slechter is dan België. Ik hou nu maar op ik kan nog veel meer opsommen maar het zal vergeefse moeite zijn bij jou, het zal niet door komen. En dat is het laatste wat ik tegen dhr gustaaf zeg. hier een filmpje kijk het maar ff uit. https://www.youtube.com/watch?v=9veiThK8mNE

   1. zomaar

    de burger brengt het geld met de kruiwagen binnen , en de sociaal democraat geeft vrachtwagens vol uit , aan zijn/haar pracht kleuren en culturen .

    dat was onder Obama en zou onder Clinton gewoon doorgegaan zijn .

    kijk hier 4 decennia lang staan de sociaal democraten aan het roer !, de schuld is gestegen en blijft alsmaar oplopen .

  2. zomaar

   het probleem voor de NAVO landen is , dat zij zelf de hete kastanjes uit het vuur moeten halen .

   kastanjes die zij zelf in het vuur geworpen hebben , je kan wel overals ruzie gaan zitten stoken , in de wetenschap dat jou grote broer bijspringt , toch ooit is dat ook voorbij en moet je , je ruzie zelf oplossen .

   of niet meer maken kan ook , dus Hansje,van,Baalen aan de riem houden zou ik willen adviseren.

   dat kereltje doet mij denken aan mijn kleinere broertje , waarvoor ik de kastanjes uit het vuur moest halen , tot ik dat niet meer deed, en hij met twee blauwen ogen thuis kwam , hij heeft nadien nooit geen ruzie meer gezocht.

   1. Gustaafff

    Het doel van het bondgenootschap is een defensieve alliantie. Je hebt het over kastanjes, maar ik denk niet dat de NAVO de kastanjes uit het vuur haalde toen zij te hulp schoot bij de war on terror.

  3. Anna

   Gustaafff. Obama heeft met zijn gevolg ISIS groot en tot zijn vriendenkring gemaakt. Obama is de grote vriend van Qatar en Saoedi-Arabië de grootste mensenrechtenschenders van de hele wereld. Tegen wie vechten de Amerikanen eigenlijk tegen ISIS of tegen de Russen? Laat ons hopen dat Trump er een eind aan maakt.

   1. Gustaafff

    Wij zijn ook vrienden van Saoudi -Arabië, dus waarom dat aan Obama zou leggen begrijp ik niet.

    Zijn er rapporten van commissies of inlichtingendiensten die onderschrijven dat Obama banden heeft met terrorisme?

    1. Sniper666

     @ Gustaafff

     Wrong. Wij kunnen nooit vrienden zijn met SA. Het blijft bij handel, betalen voor olie&gas. En hoe eerder dat op gaat houden, hoe liever het mij is. Ik kan niet wachten tot die woestijnbewoners weer terug op hun kameel moeten omdat het geld op is!

 2. Wachteres

  “Zijn grootste opgave is om de mede door hemzelf gecreëerde bittere tegenstellingen in eigen land weer te overbruggen.”

  Een smerige politiek-correcte opmerking. Nu krijg Trump de schuld van de tegenstellingen.

  Alsof die er niet geweest zouden zijn als Hillary was gekozen.

  Aanhangers van Trump zeiden terecht dat BRexit en de keuze voor Trump met elkaar te maken hebben.

  De grote schuldigen van de verdeling zijn de EU en haar aanhang van poltiek-correcten.

  Zij willen koste wat het kost een maatschappij waar andersdenkenden dan ook maar achter moeten staan. Die is al met leugens en bedrog begonnen.

  De linkse dictatuur en dreiging die dan ontstaat is ongehoord en onacceptabel.

  Deze communisten hebben nog steeds niet in de gaten dat je een volk jouw opvattingen over hoe een maatschappij moet zijn, niet kunt opdringen.

  Daar krijgen zij alleen maar problemen van. Zie het communistisch verleden.

  Omdat links onze maatschappij haat, hoeven wij dat niet te doen, toch?

  Vooral niet als links er een voormiddeleeuwse achterlijkheid voor in de plaats wil hebben.

  https://www.youtube.com/watch?v=107ls_1WLcM

  1. Floris

   Zijn grootste opgave is om de mede door hemzelf gecreëerde bittere tegenstellingen in eigen land weer te overbruggen.”

   Een smerige politiek-correcte opmerking. Nu krijg Trump de schuld van de tegenstellingen.
   ————————————————————–
   Inderdaad Wachteres. Deze uitspraak van Segers laat zien dat ook hij tot de politiek correcte kudde behoort die totaal niet in de gaten heeft dat ZIJ de tegenstellingen hebben gecreëerd door jarenlang de belangen van de autochtonen te veronachtzamen.

   Deze kuddedieren snappen het gewoon niet.

   1. Wachteres

    Precies @Floris. In heel Europa hebben mensen – die de maatschappij mee hebben opgebouwd – het gevoel gekregen dat ze tweederangsburgers zijn geworden en dat blijkt ook uit de praktijk.

  2. zomaar

   door de gepromote globalisering , van de S-democraten is elke samenleving hiervan de dupe geworden !, bedrijven sloten (na buitenlandse werknemers, in gewerkt te hebben hun deuren , pakte hun winkeltje en vertrokken naar lagere loonlanden ), een deel van hun voormalige werknemers werkeloos achterlatend, waar de politiek (en toenmalige politie van sociaal democraten ) geen antwoord (verantwoording) voor had.

   tja dat gaat nu opbreken hoop ik , ook straks hier !, binnen Europa waar de sociale democratie het nakijken zal hebben , en de bevolking kiest voor hun eigen gezin , en omgeving .

   wat niet in hoef te houden dat werkende minderheden het veld ruimen moet, wel dat ONS geld niet meer weg gegeven gaat worden aan het buitenland (buitenlanders !).

   ik heug mij nog dat Aboutaleb zich sterk gemaakt heeft om iedere buitenlander zijn ontbrekend recht op een volle AOW, een te vullen tot de norm .

   wat zeggen wil een buitenlander van 60 jaar die hierheen gekomen is , krijgt zijn volle AOW als hij/zij 67 jaar is .

   en dat onder de sociale noemer der democraten , verdwijnen honderden miljoenen per jaar naar 65 + in het buitenland , en dan heb ik niet over andere projecten zoals WAO , kindertoeslag , ect.

 3. Anna

  CU Gert Jan Segers “Nu het overbruggen van tegenstellingen die hij zelf heeft gecreëerd”. Obama heeft samen met Clinton de tijd gehad om de tegenstellingen en armoede te bestrijden. Na 8 jaar leiderschap is Amerika nog nooit zo arm en zijn de tegenstellingen nog nooit zo groot geweest. Nu wil deze christelijke Segers beweren dat Donald Trump de veroorzaker is. Wat een grote valse leugen van Gert. Jan Segers Een derde van de Amerikaanse bevolking leeft in ernstige armoede. Er gaan jaarlijks biljoenen over de toonbank om oorlogje te voeren en Europa van kernwapens en zwaar oorlogstuig te voorzien. Weg met die oorlogshitsende Amerikaanse NAVO en meelopende EU-top.
  Vrede op aarde aan de mensen van goede wil. Clinton had geen goede wil

 4. zomaar

  dit moet Gert Jan Segers , en teven de democraten toch als muziek in de oren klinken ?.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26986797/__Trump_staat_er_slecht_op_bij_Arabieren__.html

  geen vooringenomenheid.

  ” Hoewel Trump aanvankelijk claimde neutraal te staan in het conflict tussen Israël en de Palestijnen, is hij een supporter van de Joodse staat.”

  eindelijk weer gerechtigheid , en gaat er benoemd worden waar binnen deze regio de schoen wringt .

 5. poldi

  Ben benieuwd of de wereldverbeteraars en eurofielen in Den Haag er wat van leren en of de Jesse Klavers, de Spekmannen, de Pechtolds, de Ruttes en alle anderen gewoon de oogkleppen op blijven houden en Nederland blijven uitleveren aan Brussel..

 6. Niek

  “Zowel Trump als Clinton hebben te kampen met lage populariteitscijfers”.

  Schei toch uit Michael, met je ‘cijfers’ en zogenaamde valse,mgemanipuleerde feiten en praat die klets msm niet meer na, Trump was enorm populair, maar
  1). dat wil(de) je niet weten
  2). je hebt de volkomen verkeerde (valse, gemanipuleerde, linkse establishment global) info tot je genomen
  3). onwetendheid speelde je parten. Dit laatste excuus is het meest beschamend voor ‘journalisten’, en zeker coor het hoofd daarvan!

  Vette headline op 20 Oktober van DDS Paultje Rozewater, redactie; “Trump gaat af als een gieter in laatste debat, Hillary Clinton wordt volgende president van de VS- HAHAHAHAHAHAHA!!
  Timmetje, 16Okt: “Knettergekke Donald Trump…”HAHAHAHAHAHAHA!!
  12 Okt: “De uitspraak van Donald Trump – de favoriete presidentskandidaat van o.a. roomblanke racisten”HAHAHAHAHAHAHA!!
  10 Okt: “Compleet gestoorde Donald Trump…”HAHAHAHAHAHAHA!!
  10 Okt: “De mentale crisis bij de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump..”HAHAHAHAHAHAHA!!

  Michael, heul zeker weten, zelfs 100%, 20 Okt.:
  “Hillary Clinton gaat de verkiezingen volgende maand honderd procent zeker op epische wijze winnen”. HAHAHAHAHAHAHA!!

  rebus sic stantibus 7 uur ago (11Okt) “Ik weet bijna zeker dat Trump de President van Amerika zal gaan worden.” Als er geen weddenschappen op zet kan het uitspreken van dit geloof weinig kwaad.HAHAHAHAHAHAHA!!

  rebus sic stantibus 10 uur ago (14 Okt) “Dat Trump ernstig gaat verliezen zal inmiddels elk verstandig mens wel doorhebben. Er is maar een zorg: houdt de gewonde clown het uit tot verkiezingsdag?” HAHAHAHAHAHAHA!!

  Niek 5 uur ago (25 Okt) ALS KLAP OP DE VUURPIJL!!!!!!!!!!!!!”Haha ik ga straks hard lachen dat jij Michael, en je Tim en andere linkse trollen hier, het goed mis hebt op 6 November, vanwege je – alléén maar (negatieve) focus op Trump door de foute NWO info (gelardeerd met misselijke en schreeuwende, foutieve headlines) die je voortdurend verkiest!”

  Nog1 3 uur ago, 25 Okt @ Niek
  “Dat was geen verrassing. We zijn veel meer geintereseerd in wat je gaat doen als gewoon gebeurd wat ieder zinnig mens (zelfs Trump) inmiddels beseft. Want Trumps gedoe over verkiezingsfraude is vooral bedoeld om het onafwendbare verlies draaglijker te maken.” HAHAHAHAHAHAHA!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.