De pot verwijt de ketel: Erdogan-vererend DENK beschuldigt SP van “Turkije obsessie”

De SP is misschien wel de partij die het verste van mij af staat qua opvattingen, maar hier moet ik hen toch even een hart onder de riem steken.

Ze leren het ook nooit bij DENK. Vooral Öztürk, die zich juist lang profileerde als het rustige, berekenende brein van de partij, lijkt deze week helemaal te ontsporen. Liet hij eerder deze week nog een debat met Louis Bontes geheel ontaarden in een ordinaire schreeuwpartij, donderdag is de aanval geheel gericht op de SP. Interessant gezien ging het in beide gevallen precies om dezelfde vraag: waar ligt je loyaliteit, Öztürk?

En dat is kennelijk een vraag die hard aankomt bij het Nederturkse kamerlid. En niet alleen bij hem: ook Kuzu weet dondersgoed dat de essentie van deze vraag de Achilleshiel van de partij vormt. Voor wie staan ze nou echt in die kamer: voor Nederland of Turkije?

Net als DENK, dat met het zo goed als afschaffen van het Nederlandse leger ons land wil opengooien voor kwaadwillende volkeren, pleit SP’er Jasper van Dijk voor drastische bezuinigingen bij Defensie. Na die bekentenis merkte van Dijk echter terecht op dat – ondanks het feit dat dit natuurlijk een destructief voorstel is – DENK dan wel consequent moet zijn, en ook bij Turkije zou moeten pleiten voor afschaffing van het leger. En tsja, dat schoot natuurlijk weer in het verkeerde keelgat. In de zoveelste video op de Facebookpagina van DENK – die puur opgericht lijkt te zijn om andere politici met flauwe filmpjes aan te vallen – wordt een cheesy flashback getoond waarin Harry van Bommel vrijwel dezelfde vraag stelt aan Selçuk Öztürk. Daarop vraagt hij waarom iedereen hem altijd maar associeert met Turkije: “als ik hier sta, zien mensen blijkbaar Turkije op de achtergrond ofzo!”

loyaliteit_1

En tsja, hoe zou dat nou komen? Natuurlijk: dit puur doen omdat hij de Turkse nationaliteit heeft zou flauw zijn. Absoluut. Maar daar gaat het helemaal niet om, want bij genoeg andere kamerleden met dubbele nationaliteiten speelt deze kwestie totaal niet. Nee, misschien slaat deze opmerking wel op het feit dat Öztürk en Kuzu – en eigenlijk heel DENK – zich profileren als individuen met een twijfelachtige loyaliteit. Bij een zogenaamde coup in Turkije zijn de heren er als de kippen bij om hun steun te betuigen aan vrijheidshater Erdoğan, maar wanneer de Nederlandse cultuur dagelijks aangevallen wordt, volgt er geen woord. Is het dan gek om te veronderstellen dat deze heren eerder voor Turkije – en zichzelf – in de kamer staan dan voor Nederland? Natuurlijk niet: dat is gewoon common sense.

En eh, beste Selçuk: het is “Turkijeobsessie” of “Turkije-obsessie”, niet “Turkije obsessie”.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gustaafff

  Wat zijn die figuren toch walgelijk hypocriet!!!

  1. denktenk

   Natuurlijk vinden zij zich niet hypocriet. Onze wereld is gebaseerd op vertrouwen. Hun zandbakkenmentaliteit is gebaseerd op wantrouwen.

 2. Wim

  Een Arabische vertaalster die al sinds de jaren ’90 in Duitsland woont zegt dat veel moslimmigranten hun gastheren verafschuwen, en vinden dat het land moet worden geïslamiseerd. De 39 jarige vrouw uit het Afrikaanse Eritrea, die al 5 jaar als tolk werkt in asielzoekerscentra, waarschuwt dat veel nieuwkomers zeggen naar Europa te zijn gekomen om ‘christenen te vernietigen’ door heel veel kinderen te krijgen, en onder moslims haat te verspreiden tegen mensen van andere religies.

  De katholieke website Kath.net nam contact op met de vertaalster. Kath.net bericht net als de internationale christelijke hulporganisatie Open Doors regelmatig over de discriminatie en vervolging van christenen in Europese AZC’s.

  ‘Onderdrukking christenen normale gang van zaken’

  De tolk, die zegt dankbaar te zijn dat ze in 1991 als vluchteling gastvrij werd opgevangen in Duitsland, ging 5 jaar geleden als vrijwilliger werken in AZC’s om ‘iets terug te doen’. Ze is christen, maar wordt vanwege haar uiterlijk door zowel migranten als collega’s voor moslim aangezien. Al snel ontdekte ze ‘dat christenen worden onderdrukt, geïntimideerd en lastig gevallen door moslimvluchtelingen. Dit is normaal.Ze verachten ons land en onze waarden’
  Sindsdien werkte ze in diverse AZC’s, waar beveiligers en andere tolken bijna allemaal moslim zijn, en net zo hard meedoen. ‘Zij zijn meestal hier opgegroeid, goed opgeleid en professionals, en ze geven een eerste indruk alsof ze een moderne levensopvatting hebben.’ Maar dat verandert als ze ‘onder zichzelf’ zijn. Zodra niet-islamitisch personeel buiten gehoor- en gezichtsafstand is, ‘laten ze hun ware gezicht zien en vertellen dat ze willen dat Duitsland geïslamiseerd wordt. Ze verachten ons land en onze waarden.Ook in moskeeën pure haat tegen niet-gelovigen gepredikt.Vol afschuw besloot de vertaalster om haar christelijke geloof te blijven verzwijgen, om zo meer te weten te kunnen komen. Tevens besloot ze om nabije moskeeën te bezoeken. ‘Daar worden kinderen die van jongs af aan in Duitsland zijn naar toegebracht, en wordt pure haat tegen niet-gelovigen gepreekt. In AZC’s is het precies hetzelfde, waar moslimjongens weigeren met christenen te spelen.’Verzoeningspogingen halen niets uit. Als de vertaalster zegt dat ‘jij moslim bent, en hij een christen. Wat maakt dat eigenlijk uit?’ krijgt ze steevast antwoorden zoals ‘Ik speel niet met christenen. Mijn ouders haten ze ook.’

  1. van Urk

   Ach Wim, zulke waarheden gaan aan de opgetrokken neus van onze linkse heikneuters voorbij en denken alleen maar dat deze moslims in ieder geval goede stemvee zullen zijn voor hun eigen linkse idealen.

  2. toetssteen

   @Wim
   Dit soort mensen zouden meer gehoor moeten vinden, en vanzelfsprekend meer medewerking. Nu geeft men ruim baan aan de fanatieke elementen, iets waar de rest ook meer last dan lol heeft.

 3. van Urk

  Ozturk ziet er ook niet uit als een doorsnee Nederlander ook al heeft hij een Nederlandse paspoort en een vervalste genealogisch bewijs dat hij afstamt van de west-Germaanse Kanninefaten die aan onze kust hadden geleefd. Dus waarom de schijnheilige verbazing van Ozturk dat wij denken dat hij vermoedelijk een Turk is?

  1. Robert Leiden

   In ieder geval doet hij geen moeite om zijn afkomst te verbergen.
   Er zijn politici die het haar blonderen om de Indische looks te maskeren.

   1. Harrie T.

    Ja, Wilders is een indo maar dat mogen we niet weten. Hij verft zijn haar blond om op een kaaskop te lijken. Hoe diep kun je zakken.

    1. ikweetwatikwil

     Mag hij het ook gewoon leuk vinden? Wilders komt er rond voor uit dat hij een indo ouder heeft. Is niets mis mee.
     Maar als Turken gaan beweren dat ze Nederlander zijn vraag ze dan eerst om hun Turkse paspoort in te leveren. Zeker als ze in de overheid willen.

    2. Sniper666

     @ Harrie T.

     özTÜRK. Een vent met zo’n naam kan toch met de beste wil van de wereld geen Nederlander worden of zijn?

 4. Ni28

  De overheersing van Europa door moslims is geen fantasie. Als alles zo doorgaat als tot nu toe zullen zij door hun aantallen en vele kinderen ooit een meerderheid vormen. In de grote steden is het al zo eigenlijk. Door de weigering om zich aan te passen en eisen stellen voor hun geloof die zij middeleeuws praktiseren slepen zij ons ver terug in de tijd. Zij ontvluchten oorlogen maar brengen de oorlog hier. Erdogan is een goed voorbeeld van. Maar onze politici blijven bij die dictator slijmen en nodigen Turkse toestanden hier naar toe.

 5. ikweetwatikwil

  Denk werkt met het boemerang effect.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.