Duitsland wil ‘geredde bootvluchtelingen’ voortaan deporteren

Een fantastisch idee. Weg met deze mensen.

Duitsland heeft eindelijk de buik vol van de vloedgolf van immigranten die elke dag weer naar Europa komen. Daarom hebben onze oosterburen een nieuw plan ontwikkeld: bootvluchtelingen die ‘gered’ worden moeten per direct teruggestuurd worden naar Noord-Afrika. Als buitenlanders asiel willen aanvragen in Europa moeten ze dat van buiten Europa doen. Punt.

Migranten die op zee worden onderschept, zouden naar Noord-Afrikaanse landen als Egypte of Tunesië gebracht moeten worden. Vanuit die landen zouden ze asiel moeten aanvragen in Europa. Het ministerie zegt tegen de krant dat het plan is bedoeld om levens te redden, maar ook om mensensmokkelaars buiten spel te zetten. Het voorstel zou nog niet zijn besproken op EU-niveau.

Als ik ‘vloedgolf’ schrijf bedoel ik ook echt vloedgolf. Zo kwamen er alleen gisteren al 2.200 bootvluchtelingen aan in Europa. Tien vluchtelingen verdronken tijdens de overtocht. Al met al zijn er dit jaar volgens de officiële cijfers maar liefst 160.000 bootvluchtelingen naar Italië gekomen. Dat zijn werkelijk schokkende cijfers. Geen enkel land kan dat soort aantallen absorberen, laat staat Italië dat het economisch gezien als lastig genoeg heeft.

Dat is al schokkend, maar het wordt nog erger als je bedenkt dat meer dan 4.000 vluchtelingen gestorven (lees: verdronken) zijn tijdens de overtocht. Dat zijn er al 500 meer dan vorig jaar, toen zo’n 3.700 mensen overleden toen ze illegaal naar Europa wilden komen.

Kijk, als Europeanen zijnde kunnen we het arme mensen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten eigenlijk niet kwalijk nemen dat ze naar Europa willen komen. Bij ons is het leven goed. We zijn, in hun ogen, rijk. Ja, dat geldt zelfs voor mensen in de bijstand. Misschien dat jij en ik in hun situatie hetzelfde hadden gedaan.

We kunnen het onze politici echter wél kwalijk nemen dat ze de deur niet al lang dichtgegooid hebben. Zij zouden het verstand moeten hebben om te bevatten dat dit soort aantallen helemaal niet opgenomen kunnen worden in onze samenleving. In plaats van te handelen roepen ze af en toe misschien dat het zo niet langer kan, maar ze doen er vervolgens niets aan. Daardoor ontwrichten ze Europese samenlevingen niet alleen, maar zijn ze indirect ook nog eens verantwoordelijk voor de duizenden vluchtelingen die elk jaar weer verdrinken.

Daarom is het bijzonder goed en mooi dat Duitsland nu eindelijk in actie komt. Het is natuurlijk rijkelijk laat, maar, zoals we dan plegen te zeggen: beter laat dan nooit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ni28

  Wat knap, de Duitsers van Merkel hebben nu de wiel uitgevonden. Nu nog aan de Groenen verkopen zodat er nog van het voorstel iets overblijft voordat het aan de EU voorgelegd wordt, dat is nog de vraag. Deze Australische aanpak had er van begin af aan moeten zijn en wij waren een hoop ellende bespaard. Hopelijk zullen eventuele protesten(de Groenen en de linkse kerk in het algemeen) snel weggewerkt want dat is het enige reddingsmiddel voor Europa. Schiet op, wij zijn al eigenlijk te laat.

 2. toetssteen

  Geregistreerd. Natuurlijk had men de Aussie methode direct moeten adopteren! Heb je die onzinkbare boten gezien die zelfs ondersteboven nog drijven en voorzien zijn van fikse voorraad?

 3. Geah

  Nou, gooi dat afval maar in het midden van de Middellandse Zee….

  1. tq1991

   Geen mens is afval. Toen de west-europeanen allemaal zich gingen vestigen na WO2 dat mocht dan wel? Grappig dat zowat iedereen hier gekleurde mensen met afval of ongedierte vergelijkt maar dan wel zwaar Sylvana bekritiseren. Dit is iets hypocriet wezen. Verder zorgt europa zelf voor al deze stromen, door Afrika economisch gezien zwaar te ondermijnen, dit moet ook spoedig stoppen.

   1. Sniper666

    @ tq1991

    Hoe op met die weg met ons redenatie. Afrika is gewoon onvoldoende in staat zichzelf omhoog te werken. Er daarom willen ze hier uit de trog mee vreten.

    1. tq1991

     Europa houd handel tegen, maar dumpt dan wel daar haar handelsoverschotten. De mensen hebben geen kans, geen werk. Dit zie je in heel Afrika, zelfs in Marokko. Dit heeft niets met weg met ons te maken, of waar dat ook op mag slaan. Maar eerder met economisch egoisme van Europa.

     1. Sniper666

      @ tq1991

      Bullshit man ze kunnen het gewoon niet in Afrika. Zelfs met 60 jaar ontwikkelingsgelden is het nog een puinbak. Daarom hebben ze nu de Chinezen nodig om hen te helpen (denken ze..). Maar die Chinezen helpen niemand behalve zichzelf. Dus straks krijgt de Chinees gelukkig de discriminatie en racistenkaart voor zijn hoofd. Mooi! Zijn wij er een keer vanaf.

  2. Norman Corinth

   @Geah,

   U roept op tot genocide, bent u zich daarvan bewust?

   1. Wachteres

    En Simon werkt mee aan genocide. We mogen hopen dat hij zich daarvan niet bewust is.

   2. Geah

    @Norman Corinth,

    Wat genocide….Ik heb het over afval loodsen, niet over mensen….

    1. Sniper666

     @ N.C.

     Maffe links geit blaaaaaaatttt.

 4. Anna

  Australische methode, meteen linea recta terug naar oorspronkelijke landen daar is meer dan genoeg werk aan de winkel.

 5. Anna

  Duitsers zien nu het te laat is hun land naar de bliksem gaan. Islam zal in heel Europa leiden tot een groot maatschappelijk onheil. Dat kunnen we beter voorkomen. Deze moslimmannen hebben ze hard nodig in eigen landen. Daar komen ze handen en kennis te kort. Meteen terug naar eigen cultuur en religie. Laat de onze met rust.

 6. van Urk

  Je kan ook zeggen dat Duitsland behoorlijk traag van begrip geworden is en nu pas het lampje boven het land is gaan branden.

 7. Wachteres

  Michael, dat jij de EU – waaronder Duitsland – nog steeds gelooft.

  Dit is een tactisch ‘doekje voor het bloeden’.

  Precies zoals de uitroep van Merkel in 2010: “De multiculturele samenleving is volledig mislukt”. En ondertussen ging de EU er rustig mee door.

  Het volgende jaar zijn er verkiezingen en die zien er voor Merkel niet goed uit.

  Wat is er dan handiger om te roepen dat de vluchtelingen, die nu door marineschepen worden opgehaald, meteen terug moeten.

  Loze beloftes, die echt niet in werking worden gezet, maar net als de Wilders kreten van Rutte, werken die zo vlak voor die verkiezingen.

  Het volk denkt:”Zie je wel, onze regering gaat iets doen aan de vluchtelingenproblematiek!” En het heeft niet door dat het weer wordt bedonderd.

  Zo dom is de Duitse regering toch niet, dat zij vanaf het begin dit plan niet in uitvoering had kunnen brengen? Op internet is hen dit duizenden keren voorgehouden.

  Helaas werken de EU-leugens [nog] altijd.

  En eeeh, de grenzen gaan nog steeds niet dicht. Was ook een mogelijkheid.

  1. Wachteres

   Dit jaar zijn er al 160.000 “migranten” in Italië aangekomen. Alleen al in oktober registreerden de autoriteiten ongeveer 28.000 nieuwe “asielzoekers” – bijna driemaal zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Velen van hen proberen verder te reizen naar andere EU-landen.

   Jaar in jaar uit zal dit doorgaan. En laten we de familie die mag overkomen niet vergeten.

   Zelfs in Zweden is er al verzet:

   https://www.youtube.com/watch?v=e7l8IuHeuC0

 8. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/duitse-minister-gooit-balletje-op-met-terugstuurplan-migranten-396722/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-11-06|Groenen_schreeuwen_moord_en_brand_om_Duits_terugstuurplan_migranten&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_6nov&cmpid=NLC|els_6nov|2016-11-06

  Groenen schreeuwen moord en brand om Duits migrantenplan

  Kijk, dat bedoel ik.

  1. Wachteres

   “Durch die Flüchtlinge wird Deutschland religiöser, bunter, vielfältiger und jünger. Diese Ansicht vertrat die EKD-Synodale und Fraktionsvorsitzende von Bündnis 90/Die Grünen im Bundestag, Katrin Göring-Eckardt, bei der Aussprache zum EKD-Ratsbericht am 8. November vor der Synode in Bremen. Ihr zufolge profitiert die Gesellschaft von den Asylbewerbern: „Wir kriegen jetzt plötzlich Menschen geschenkt.“

   Durch die Zuwanderung bekämen Unternehmen die benötigten Fachkräfte. Es sei eine schöne Ironie der Geschichte, dass Flüchtlinge künftig die Renten von Wählern der „Alternative für Deutschland“ (AfD) bezahlten.

   Uitspraak van een Groene. Men zou zich slaplachen als het niet zo triest was:

   Volgens Katrin Göring-Eckardt brengen de vluchtelingen de pensioenen op van de kiezers van AfD.

   Bij mij in de buurt zijn de mensen doodsbang dat er voor hen geen pensioengeld overlijft. In Duitsland wordt dat door de regering betaald.

   En dat ligt echt niet aan AfD.

 9. nick

  Het licht was allang aan alleen niemand wilde het zien! Alleen Australie zag het maar in Europa keek men naar links de zwarte duisternis in.
  Maar nu heeft iemand in duitsland het opeens zien gloren, het licht gezien! Alleen nu de anderen nog. Een zien of ze moed hebben een de andere kant op te kijken en in te zien dat dit de enige oplossing voor een al veel te ver uit de hand gelopen onmenselijk probleem is. Alle wegkijkers zijn schuldig aan dit vreselijke drama!

  Dus grenzen dicht en iedere illegale vluchteling per omgaande terug! Voor een ieder zijn welzijn!

 10. Sniper666

  Precies! Gewoon terug zetten op het eerste beste niet EU strand met een zakkie boterhammen met ham en een blikkie bier. Doei!

 11. Wachteres

  “Daarom is het bijzonder goed en mooi dat Duitsland nu eindelijk in actie komt”.

  Via Turkije kunnen de vluchtelingen nu alsnog binnenkomen.

 12. Norman Corinth

  Ik denk dat er wel haken en ogen aan dit voorstel zitten, met name het feit dat landen als Egypte en Tunesië niet van harte zullen meewerken aan dit beleid, of er zouden met die landen deals moeten worden gesloten in de geest van de ‘Turkije-deal’.

  Toch durf ik wel te voorspellen dat het beleid steeds meer die kant op zal gaan. De drijvende kracht achter de vluchtelingenstroom zijn met name de mensensmokkelaars en die worden bij een dergelijk beleid brodeloos. Ook zal het zeer afschrikkend werken voor vluchtelingen die nu nog een redelijke kans hebben de oversteek te halen.

 13. Gustaafff

  “Weg met deze mensen.”

  Het is weer duidelijk dat dhr. Van Galien geen zier geeft om die arme vluchtelingen.

  Triest.

  1. toetssteen

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_fertility_rate

   Realiseer u Gustaaff, dat men zich in Afrika sneller voortplant, vele malen sneller, dan dat er mensen over komen varen. Sta doe dat de stroom aanhoudt, dan verdubbeld het aantal boten in rap tempo, maar nog steeds zal Afrika op een gigantisch snelle wijze groeien inzake bevolking.
   Als men iets zou willen doen, zou ik zelf denken aan het verstrekken van anticonceptiemiddelen.

 14. werkloze generaal

  Ik heb hier een hoop verstandige bijdragen gelezen.

  Ten eerste het feit dat de Afrikanen zichzelf niet kunnen redden , zwaar afhankelijk zijn van Europees geld. Dit klopt helemaal. Eerst hebben ze ons ( de blanken ) met kapmessen verdreven uit vele Afrikaanse landen , ze wilden onafhankelijk zijn na al die kolonisaties.Heel begrijpelijk.

  Maar kom dan jaren later niet aanzetten met wankele bootjes op de Middellandse Zee om je handje op te houden in Europa. Blijf dan waar je bent , jullie hebben er met kapmessen voor gezorgd dat de blanken hun handen noodgedwongen van het continent af moesten halen.Dat je het nu niet redt is je eigen schuld.

  Ik heb er dan ook totaal geen moeite mee te lezen of te zien dat er weer zoveel mensen zijn verdronken op zee. Medelijden heb ik ook niet. Simpelweg om het feit dat ik al die mensen het economische geluk niet gun. Er kan misschien wel oorlog zijn , maar zo is er altijd wel wat. Je raakt gewend aan al het slechte nieuws zogezegd..

  Pas als er in Europa 0,0 mensen in armoede leven , dan kan ik het ze misschien wel gunnen. We komen net uit een zware recessie , je moet eerst voor je eigen volk zorgen.

 15. MareJane

  Haal die Frontexboten maar uit de Middellandse Zee. Hoef je ze ook niet op te pikken. Het is dweilen met de kraan open. En als je ziet wat er in Duitsland, Italïe, Zweden, Denemarken en Noorwegen etc. gebeurt. Dat hebben wij allemaal te danken aan de EU en de Europese leiders. Ze hebben de bevolkingen uitgeleverd aan handophouders, verkrachters, moordenaars etc. Een IQ van nog geen 80 is garantie op geweld. Maar mag de bevolking zich weren? Nee, want van hogerhand dienen die dan weer opgepakt te worden. Europa zal en moet geislamiseerd worden of we willen of niet. Al die onzin hier in Nl over geen geld voor AOW, zorg moet minder. Weet wel dat wij nu al in 2 jaar tijd al 200.000 van die handophouders hebben binnengehaald en leven op onze kosten. Zorg, huis, inrichting, geld en alles gratis voor hun hele leven. En dan tel ik nog niet mee wat daarvoor al zich hier in Nl genesteld heeft en aan het staatsinfuus hangt. Bah.

 16. H.Vaes

  Al van begin af aan werd al gezegd dat de enigste oplossing zou zijn……de boten onderscheppen en direct terug naar waar ze van af komen.
  Dat hadden ze maar 1 of 2 keer hoeven doen en dan zouden honderden verdrinkingen voorkomen zijn.
  De EU is medeschuldig aan de dood van vele gelukszoekers .
  Dit hadden ze kunnen voorkomen. Maar de wil was er niet.

 17. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/11/07/afrikaan-brussel-werd-ogen-uitgestoken-wegens-plaatsen-kritische-teksten-op-facebook/

  Afrikaan in Brussel werd ogen uitgestoken wegens plaatsen ‘kritische teksten’ op Facebook
  Slachtoffer kreeg meningsverschil tijdens politieke vergadering Djiboutiaanse gemeenschap

  Er is inmiddels meer bekend over het gruwelijke voorval in Brussel waar bij een 33-jarige in België woonachtige Afrikaan de beide ogen werden uitgesneden, vermoedelijk door een in Nederland woonachtige Afrikaan.

  Ik blijf het herhalen: wij gaan terug naar de voormiddeleeuwen, dankzij de EU en haar aanhang.

 18. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2016/11/07/12-ft-walll-munich-germans-migrants/

  Munich Builds a Wall to Protect Citizens from Migrants

  A 12 foot wall is being built in Munich to separate a housing estate from a new migrant centre that will house 160 unaccompanied minors.

 19. werkloze generaal

  Wel geld hebben voor een boot om de zee mee over te steken , maar niet willen vechten voor je land om de oorlog te winnen. ( Syrië Libië enz. )

  Landverraders zijn het. Je zal ze de kost moeten geven…Kotsvolk.

 20. Wachteres

  http://www.nu.nl/buitenland/4350961/duitse-politie-doet-invallen-bij-salafisten-tweehonderd-locaties.html

  Duitse politie doet invallen bij salafisten op tweehonderd locaties
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 15 november 2016 08:43 Laatste update: 15 november 2016 10:46

  De Duitse politie heeft dinsdag invallen gedaan bij meer dan tweehonderd woningen en kantoren van aanhangers van de radicaal-salafistische vereniging ‘De ware religie’ (DWR). De groep draagt een zeer conservatieve interpretatie van de islam uit en wil die verbreiden door het uitdelen van Korans in Duitse steden.

  1. Wachteres

   https://www.rt.com/news/366958-germany-special-op-islamists/

   ’t Zelfde bericht net uit GB gekregen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.