Homofoob Marokko gooit twee tienermeisjes in de gevangenis voor 'lesbische kus'

Geen categorienov 06 2016, 15:00
Hé, de bakermat van de cultuurverrijking blijkt toch niet zo'n fantastische plek te zijn voor alle mensen. Wie had dat nu gedacht?
Marokko heeft twee meisjes van 16 en 17 opgepakt en aangeklaagd vanwege het begaan van een "een obscene en onnatuurlijke daad". Wat hadden de meisjes namelijk gedaan? Geknuffeld en gekust. Volkomen normaal gedrag voor tieners, maar kennelijk niet voor het Middeleeuwse Marokko. Resultaat? Het tweetal werd gearresteerd en vastgezet:

"The unnamed girls – aged 16 and 17 – are due to appear in court on Friday for the alleged public display of physical affection, which occurred on the rooftop of a private residence in Marrakech last week.

The girls involved in the alleged incident have been release on bail and wait trial."

Ze kunnen schuldig worden verklaard aan het overtreden van artikel 489 van de Marokkaanse Strafwet, die homoseksualiteit strafbaar stelt:

"Elke persoon die 'een obscene en onnatuurlijke daad' pleegt met een individu van hetzelfde geslacht kan worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar."

Obsceen en onnatuurlijk: die omschrijving van een liefkozing is natuurlijk al volkomen idioot, maar nog bizarder is dat de meisjes dus voor jaren de bak zouden kunnen indraaien voor een handeling waarmee ze helemaal niemand geschaad hebben. Sterker nog: een uiting van liefde of vriendschap is alleen maar prachtig om te zien.
De arrestatie is verricht doordat de meisjes verlinkt zijn door nota bene hun eigen familie. Iemand had hun kus gefotografeerd en naar familieleden gestuurd, die vervolgens de politie inschakelden.
Harverscheurend. En zo denken gelukkig ook verschillende belangenorganisaties ervoer, die geschokt zijn door het walgelijke gedrag van Marokko en de afschaffing van artikel 489 eisen:
https://twitter.com/MALImaroc/status/793940362494623744
en:
https://twitter.com/MALImaroc/status/793923529100161026
Maar of de actievoerders het gaan winnen van de islamistische regering met hun mensonterende wetten? Ik vraag het met sterk af.
Wie zou deze meisjes dan nog meer kunnen helpen? Nou... Ik zou zeggen, Tunahan Kuzu en Farid Azarkan van DENK, hier ligt een mooie taak voor jullie als zelfverklaarde verbinders tussen verschillende bevolkingsgroepen! Jullie hebben nota bene zelf gezegd ook tegen homofobie te zijn. Dus: kaart dit aan bij minister Koenders en laat Nederland wat politieke druk zetten op Marokko! Of kaarten jullie alleen zaken aan die draaien om moslims of Israël?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten