Nee, niemand probeerde gisteravond een aanslag te plegen op Donald Trump

Geen categorienov 06 2016, 11:00
In conservatieve kringen in Amerika ging men afgelopen nacht he-le-maal los. Er zou namelijk een moordaanslag zijn geweest op Donald Trump.
Nou ja, een man zou een wapen hebben -- of af hebben geprobeerd te pakken van een politieagent -- en zou van plan zijn geweest om Trump uit te schakelen. Daarom werd Trump snel van het podium gehaald en brak er paniek uit.
Gelukkig (!) blijkt dat bezijden de waarheid te zijn. Wat er echt gebeurde is dit: een man woonde een speech van Trump bij en hij had een Republicans Against Trump spandoek bij zich. Trump aanhangers zagen dat en werden helemaal gek. Vervolgens riep één van die idioten dat er een 'vuurwapen!' was. Onzin natuurlijk, maar het kwaad was al geschied. De arme man met het anti-Trump bord kreeg rake klappen en werd eruit gegooid. Vervolgens gingen Trump aanhangers op sociale media helemaal los:
screen-shot-2016-11-06-at-11-09-17
Zoals de Guardian uitlegt is dat een pertinente leugen. De man in de foto had geen vuurwapen en probeerde er ook geen te bemachtigen. Hij is gewoon anti-Trump en wilde dat duidelijk maken door een bord met een anti-Trump tekst op te houden. Blijkbaar staat dat in de ogen van Trump-supporters tegenwoordig al gelijk aan een 'aanslag willen plegen.'
Austyn Crites uit Reno, Nevada woonde een speech van Trump bij. Hij had een bord bij zich met daarop 'Republicans Against Trump.' Hij zegt namelijk dat hij een Republikein is die Trump niet kan en wil steunen. Zes jaar geleden liet Austyn zich registreren als een Republikeinse kiezer. Vannacht werd hij uit een Trump-rally gegooid, kreeg hij klappen, en werd hij ineens neergezet als een wannabe aanslagpleger. Hij legt uit:

“I had a sign that said ‘Republicans against Trump’. It is a sign that you can just print off online.”

Het is goed en logisch dat Trumps bodyguards erg opletten en ingrijpen als iemand roept dat er een vuurwapen in het spel is, maar Trump-supporters moeten hun verstand wel blijven gebruiken: er was absoluut niets aan de hand. De arme Austyn wilde gewoon gebruik maken van zijn recht op de vrijheid van meningsuiting. Voor de rest was er absoluut niets mis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten