Parkeerbedrijven cashen flink aan zieke mensen: parkeren bij ziekenhuis is onbetaalbaar

Geen categorienov 05 2016, 21:00
4 euro per uur of 36 euro voor een dag? Dat is pure diefstal.
Bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam moet je maar liefst 4 euro per uur betalen om je auto te parkeren. Moet je een dagkaart kopen? Dan ben je maar liefst 36 euro kwijt. Ook bij het VUmc kost het bakken met geld om te betalen: 3,53 euro per uur.
Dat zijn natuurlijk totaal belachelijke prijzen, maar helaas zijn zieken (en hun bezoekers) in Amsterdam niet de enigen die diep in de buidel moeten tasten om hun auto te parkeren. Dat geldt ook voor mensen die het Erasmus MC in Rotterdam bezoeken. Daar ben je 2,70 euro per uur kwijt. Dat is weliswaar flink minder dan de prijs bij het Onze Lieve Vrouw Gasthuis, maar ook 2,70 euro is knettergek.
Volgens Metronieuws roepen zowel de PvdA als de SP dat dit écht niet kan en dat er iets aan moet gebeuren. Ja, ja, ze zijn erg geschrokken van deze prijzen.
Klinkt leuk, maar helaas voor deze linkse roeptoeters trapt niemand daar in. Het is namelijk al jaren bekend dat parkeerbedrijven bakken met geld verdienen aan zieken en hun (ziekenhuis-)gasten. Het eerder genoemde Metronieuws schreef hier in 2013 bijvoorbeeld ook al over. In de tussenliggende jaren is er dus helemaal niets gedaan om deze prijzen te verlagen. En ja, ook toen riepen politici dat het zo allemaal niet kon.
In plaats van continu dingen te roepen moeten de dames en heren politici maar eens ingrijpen. Het is volstrekt onzinnig dat je 4 euro per uur moet betalen om je auto bij het ziekenhuis te parkeren. Beter gezegd, het is je reinste diefstal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten