Haha! Anti-Zwarte Piet-demonstranten worden weggehoond door Sinterklaas-fans in Ahoy

Ze dachten dat ze dit mooie feest konden verpesten. Nou, dat liep net een beetje anders.

Het addergebroed van Kick Out Zwarte Piet was van plan om het grote Sinterklaasfeest in Ahoy vandaag eens goed te verpesten. Ja, ja, ze hadden er ongelooflijk veel zin in. Alle leuzen waren verzonnen, de bivakmutsen waren van stal gehaald… leuk hoor, zo’n feest verkloten!

Helaas voor de heren en dames professionele racismeroepers liep het allemaal net een beetje anders. De reden? Burgemeester Aboutaleb had een heel contingent politie laten uitrukken. Daardoor konden de demonstranten alleen maar ‘demonstreren’ op een paar vierkante meter die hen was toegewezen. Daarom heen stond de politie dus.

Het gevolg is werkelijk te hilarisch voor woorden:

De kinderen merkten weinig van het protest, toen het feest in Ahoy was afgelopen. ,,Wat een onzin”, verzuchtte een vrouw. De fans van Sinterklaas en zijn Pieten leken zich meer druk te maken over de rijen bij de parkeerautomaten dan over de demonstratie tegen Zwarte Piet. Rond kwart voor vier was de demonstratie voorbij. De organisatie vroeg de demonstranten in groepjes weg te gaan. ,,Niet alleen in verband met jullie veiligheid”, klonk het.

Met andere woorden, hun impact was zo gering dat ouders en kinderen de schouders alleen maar ophaalden. Natuurlijk riepen de actievoerders nog dat het zo allemaal niet kon (“Het burgerrecht en mensenrecht op de vrijheid van betoging zijn geschonden door burgemeester Aboutaleb en zijn kornuiten die vandaag in groten getale aanwezig zijn, de politie”), maar daar had iedereen lak aan. Ga maar lekker met zijn allen in de kou op een paar vierkante meter staan roepen. Succes jongens!

En ja, daar moet ik nou heel hard om lachen. De racismeroepers stonden dus gewoon voor lul, en ze waren zich daar maar al te zeer van bewust. Heerlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Mar

  Euh, er is iets verkeerd gegaan, Michael. (android-tablet)

 2. Mar

  Ja leuk hoor. Corrigeren terwijl ik aan de tiep ben.

 3. Ni28

  Het was dus goed geregeld en vooral mogen zij niet rekenen op sympathisanten onder de bevolking. Dat is natuurlijk het mooiste. Nu nog de instanties, media, scholen en kruideniers bevrijden van politieke correctheid.

 4. nick

  Nog een keer,voor al die Sivana’s en andere racisten roeptoeters;

  Deze documataire legt het allemaal nog even haarfijn uit!

  Deze film van Scheer en Dames, waar ze dertig jaar aan werkten, is geen reactie op de Zwarte Pietdiscussie.
  De documentaire gaat over het onstaan van ons Sinterklaasfeest. De film bestaat grotendeels uit een serie waarnemingen en beschrijvingen van buitenlandse rituelen die sterke overeenkomsten vertonen en daarom wellicht dezelfde oorsprong hebben als ons Sinterklaasfeest.

  Heeft aldus niets te maken met slavernij of wat dan ook. Gewoon even lezen jongens, ken de geschiedenis en je bent verlost van je oneigelijke en verzonnen frustratie.

  http://nieuws.nl/populair/20151002/wild-geraas-belangrijkste-documentaire-over-zwarte-piet-van-het-jaar/

  1. toetssteen

   @Nick
   Hou hem erin! Mooie docu plus column die ik overal link waar mogelijk!

   1. nick

    Goed werk toets, kan niet vaak genoeg herhaald en gelinked worden!

    1. toetssteen

     @Nick
     Ik sta voor 100% achter dat mooie relaas waar ook Han vd Horst aan meewerkte. Zo is het mij immers ook overgedragen door mijn ouders! Sint en Piet waren niet menselijk! Ze manifesteerden zich rond 5 december, maar verder waren ze ongrijpbaar.

     Mijn punt is dat Piet weer zo zwart moet als geen menselijke huid ooit is geweest of zal zijn.

     1. nick

      Precies. Het is zo onuitstaanbaar dat enkele zwarte inwoners in ons land de geschiedenis naar hun eigen hand zetten en onze cultuur verdaaien en criminaliseren.
      Alles om de eigen zelf opgelegde frustraties te uiten en zeker om op te vallen. Zielige verhalen die kant nog wal raken. Nog ernstiger is dat velen zich laten bedriegen en meegaan in deze onzin! Hieronder ook vele politici! Zij zouden beter moeten weten! Winkeliers en media volgen en voor je het weet is een zeer mooi stukje cultuur de nek omgedraaid!

      Is er dan niemand in de politiek of media die deze waanzin voor eens en altijd de kop gaat indrukken! Dat moet toch niet heel ingewikkeld zijn, zeker met deze documentaire achter de hand.

      Ook ik heb mijn kinderen altijd verteld, op hun niveau, hoe het verhaal van Sinterklaas in elkaar zit. van onschuldig en gezellig geloof naar eerlijk antwoord geven als ze vragen kregen. Sinterklaas bestaat, je ziet hem op straat en op tv maar natuurlijk zijn het verklede mensen die het verhaal naspelen. Dat is wat het is en niet anders. Mijn kinderen zijn nooit verward of geschikt geraakt en hebben allemaal met veel plezier dit feest overgenomen. Nu zijn ze ook verontwaardigd over zoveel stupiditeit en voelen zich onmachtig omdat ‘men’ meegaat in deze zwarte intolerantie.

      Deze groep werkt afkeer in de hand, ze snappen werkelijk niet waar ze mee bezig zijn. Ze geloven in hun eigen leugen en weten niet dat ze kwaadaardige onzin verkopen en afkeer kweken.

 5. hitje89

  Ha, mooi dat ouders zo reageren. Zelf zwijgen ze en willen niet praten met bv pow. Als je weerwoord geeft wordt je geblokt op hun sites. Nederland wordt Beter van onze Jeffrey helemaal, het ergste vind ik nog dat scholen hem vragen over zijn omstreden lespakket. Dan lees je van een medestandster dat ze zo graag mee wil, lijkt haar zo leuk.

 6. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=2GTik6SeJFQ

  Anti-Pieten verstoren Sinterklaasfeest

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.