Geweldige Max Verstappen toont zijn klasse weer met geweldige vierde plek in Abu Dhabi

Geen categorienov 27 2016, 19:00
In zijn eerste jaar voor Red Bull Racing is Max Verstappen op de vijfde plek in het wereldkampioenschap geëindigd. Absoluut een geweldig resultaat, zeker omdat hij eerder dit seizoen nog voor Toro Rosso reed en daardoor de nodige punten misliep. Was hij al meteen bij Red Bull begonnen dan was hij vrijwel zeker vierde of zelfs derde geworden.
Maar goed, dit jaar mag hij dus niet op het podium klimmen qua wereldbekerstand. Zelf zal dat Max niet dwars zitten: hij heeft immers een geweldig -- nee ronduit episch! -- seizoen achter de rug. Verschillende keren verkozen Formule 1 fans hem tot 'driver of the day' bij de Grand Prix, hij won de GP van Spanje, kwam een keer of zes op het podium, en liet in Brazilië zien hij in de regel misschien wel de beste coureur van allemaal is.
Ook vandaag leverde Max weer een bijzonder prestatie af. Hij begon op P6, wat een tegenvaller was. Meteen in de eerste bocht ging het nog erger mis: hij en Hulkenberg raakten elkaar, waardoor Max spinde. Opeens reed hij op de 22e plek.
Zoals we tegenwoordig van hem gewend zijn gingen alle racefans zitten voor een schitterende comeback. En die kwam. Op een gegeven moment reed Max zelfs op de tweede plek. Die moest hij uiteindelijk afstaan aan Nico Rosberg, die daardoor wereldkampioen werd. Ook de derde plek raakte Max helaas kwijt aan Sebastian Vettel. Daardoor bleef de Duitser vierde in het algemeen klassement en moet Max dus tevreden zijn met de vijfde plaats in het wereldkampioenschap. Vandaag werd hij vierde. Na zijn slechte start haalde hij dus maar liefst 18 wagens in. Het was de zoveelste ongelooflijke prestatie die we dit jaar van hem gezien hebben.
En dat voorspelt bijzonder veel goeds voor volgend seizoen. Vrijwel iedereen gaat er namelijk vanuit dat Red Bull in de winter een inhaalslag zal slaan ten opzichte van Mercedes. Of dat echt zo uitpakt is natuurlijk afwachten, maar het lijkt wel degelijk de goede kant op te gaan. Iedereen verwacht dat de Red Bull coureurs zelfs tegen Lewis Hamilton en Rosberg kunnen strijden voor het wereldkampioenschap.
Een Nederlandse Formule 1-kampioen; het zit er zeker in.
Vandaag was Rosberg natuurlijk de grote man. Hamilton won de race weliswaar, maar Rosbergs tweede plek was voldoende om het wereldkampioenschap binnen te slepen. Daardoor is de Duitser voor het eerst in zijn carriere wereldkampioen. Voor hem natuurlijk een ongelooflijke mooie dag en een schitterende beloning na jaren keihard te hebben gewerkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten