Trotse Geert Wilders viert feest: "Nederland zal weer sterk worden!"

Trotse Geert Wilders viert feest: "Nederland zal weer sterk worden!"

Geert gaat voor goud.

Als je de grootste bent in de peilingen heb je er natuurlijk recht op om even op te scheppen; zeker als je dat in een politiek klimaat doet waarin jij continu van alles wordt uitgesloten en wordt weggezet als een vuile fascist.

Niemand die het Geert Wilders dus zal kwalijk nemen dat hij vandaag een fantastisch mooie Twitterdag beleeft:

Als het zo doorgaat wordt de PVV natuurlijk 'gewoon' de grootste partij van Nederland. Dat zal links én nepliberaal-rechts (lees: de VVD) ongetwijfeld grote zorgen baren, maar de dames en heren van de élite hebben dit echt helemaal aan zichzelf te danken. Wilders roept al jaren dat het zo niet langer kan, dat Nederlanders helemaal niet op een multiculturele samenleving zitten te wachten, dat ze geen honderdduizenden nieuwkomers uit het Midden-Oosten willen opvangen, dat ze zich grote zorgen maken over de zorg en over het feit dat oma nog maar drie keer per dag naar de WC mag in haar verpleeghuis... Maar niemand die er iets mee doet.

De VVD was de afgelopen jaren in de gelegenheid om iets aan die problemen te doen. De liberalen wonnen immers twee verkiezingen op rij met uitgesproken rechtse verkiezingsprogramma's. Helaas werden die programma's met name na de verkiezingen van 2012 linea recta in de prullenbak gegooid. Op zijn best werden oplossingen voor problemen uitgesteld, en in verreweg de meeste gevallen maakte het kabinet onder leiding van Mark Rutte de problemen alleen maar groter. Zie immigratie, zorg, de belastingdruk.

Het is niet zo gek dat de Nederlandse kiezer daarom totaal geen fiducie meer heeft in de traditionele grote partijen en nu naar Wilders kijkt voor mogelijke oplossingen. Ja, hij is iets van een risicofactor, maar het grootste gevaar met hem is dat hij mogelijk te ver doorslaat, niet dat hij niets doet, wat het geval maar al te vaak is met VVD, D66, PvdA en al die andere oude partijen.

Ik ben tegenwoordig niet meer zo van het voorspellen, maar als ik toch een gokje zou moeten wagen zou ik er geen enkel probleem mee hebben om mijn geld op de PVV te zetten. Wilders als premier? Het kan zomaar. Geen wonder dat hij zo verheugd is. En, nogmaals, het establishment zal dat geheel aan zichzelf te danken hebben. Hun grootste nachtmerrie wordt dan waarheid.

Het goede nieuws? Het is werkelijk onmogelijk dat Wilders er een grotere puinhoop van maakt dan de draken die het nu voor het zeggen hebben in ons land. Er zal binnenkort wel weer een hetze van de mainstream media tegen hem volgen, maar ik zeg: slechter dan VVD en PvdA kan hij het eigenlijk niet doen. Het kan alleen maar beter worden.

Dahaag Rutte!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer