HenkKrol

Henk Krol denkt dat ouderen gek zijn en niet kunnen spellen

Geen categorienov 08 2016, 19:00
50PLUS-Kamerlid Henk Krol is in de Kamer om het op te nemen voor ouderen, maar als je de man hoort praten denk je soms dat hij zijn achterban voor incapabele kneuzen houdt.
Arrogantie op het Binnenhof is allang niet meer het exclusieve domein van politici als Alexander Pechtold en Mark Rutte, maar ook bij de 'kleintjes' tiert het welig. Gisteren zagen we Tunahan Kuzu al een autochtone DENK-kiezer uitlachen, maar vandaag was het de beurt aan Henk Krol van 50PLUS. Samen met enkele andere politici nam hij vanmiddag met de Kamercommissie Financiën een petitie van het AVROTROS-programma Opgelicht?! in ontvangst.
Presentator Jaap Jongbloed overhandigde 39.000 handtekeningen van mensen die vinden dat banken meer moeite doen om bij het overmaken van geld om naam en rekeningnummer aan elkaar te koppelen. Op die manier zou het moeilijk moeten worden om geldbedragen over te maken aan de verkeerde ontvangers, maar is volgens Jongbloed daarnaast ook een maatregel tegen allerlei vormen van fraude.
Henk Krol leek wel oren te hebben naar het plan dat Jongbloed uit de doeken deed, maar de parlementariër zag wél een gevaar voor ouderen - de doelgroep die hij vertegenwoordigt met 50PLUS. Krol gaf aan dat "Mensen tegenwoordig namen hebben die moeilijk te spellen zijn," en dat banken wel rekening moeten houden met die "lastige spelling" waarmee volgens Krol voornamelijk zijn doelgroep te maken zou hebben. Als banken de moeite die senioren hebben met het spellen van voor- en achternamen in acht nemen, is Krol wel bereid wat te doen met de aangeboden petitie.
[caption id="attachment_151121" align="aligncenter" width="1000"]Jaap Jongbloed biedt zijn petitie aan. Kamerleden Krol (50PLUS), Koolmees (D66) en Nijboer (PvdA) luisteren aandachtig. Jaap Jongbloed biedt zijn petitie aan. Kamerleden Krol (50PLUS), Koolmees (D66) en Nijboer (PvdA) luisteren aandachtig.[/caption]
Eh. Sorry hoor, maar Henk: je stemmers zijn oud, maar niet gek. Er is echt geen reden om aan te nemen dat 50PLUS-stemmers er meer moeite mee zouden hebben om een naam correct op papier te zetten of in te tikken. Temeer omdat juist deze generatie onderwijs heeft genoten in een tijd waarin een excellente beheersing van de Nederlandse taal nog een belangrijk streven was.
Het is echt een schoffering van ouderen door net te doen alsof de geestelijke vermogens van deze mensen nog maar half werken, of iets dergelijks. Zeker de fractievoorzitter en lijsttrekker van 50PLUS, die geacht mag worden te strijden voor meer respect voor ouderen, zou beter moeten weten.
Niet voor het eerst weet Krol dus totaal niet waar hij het over heeft. En dat moet straks dus een fractie van 9 zetels (aldus de peilingen) gaan leiden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten