Henk Krol denkt dat ouderen gek zijn en niet kunnen spellen

50PLUS-Kamerlid Henk Krol is in de Kamer om het op te nemen voor ouderen, maar als je de man hoort praten denk je soms dat hij zijn achterban voor incapabele kneuzen houdt.

Arrogantie op het Binnenhof is allang niet meer het exclusieve domein van politici als Alexander Pechtold en Mark Rutte, maar ook bij de ‘kleintjes’ tiert het welig. Gisteren zagen we Tunahan Kuzu al een autochtone DENK-kiezer uitlachen, maar vandaag was het de beurt aan Henk Krol van 50PLUS. Samen met enkele andere politici nam hij vanmiddag met de Kamercommissie Financiën een petitie van het AVROTROS-programma Opgelicht?! in ontvangst.

Presentator Jaap Jongbloed overhandigde 39.000 handtekeningen van mensen die vinden dat banken meer moeite doen om bij het overmaken van geld om naam en rekeningnummer aan elkaar te koppelen. Op die manier zou het moeilijk moeten worden om geldbedragen over te maken aan de verkeerde ontvangers, maar is volgens Jongbloed daarnaast ook een maatregel tegen allerlei vormen van fraude.

Henk Krol leek wel oren te hebben naar het plan dat Jongbloed uit de doeken deed, maar de parlementariër zag wél een gevaar voor ouderen – de doelgroep die hij vertegenwoordigt met 50PLUS. Krol gaf aan dat “Mensen tegenwoordig namen hebben die moeilijk te spellen zijn,” en dat banken wel rekening moeten houden met die “lastige spelling” waarmee volgens Krol voornamelijk zijn doelgroep te maken zou hebben. Als banken de moeite die senioren hebben met het spellen van voor- en achternamen in acht nemen, is Krol wel bereid wat te doen met de aangeboden petitie.

Jaap Jongbloed biedt zijn petitie aan. Kamerleden Krol (50PLUS), Koolmees (D66) en Nijboer (PvdA) luisteren aandachtig.
Jaap Jongbloed biedt zijn petitie aan. Kamerleden Krol (50PLUS), Koolmees (D66) en Nijboer (PvdA) luisteren aandachtig.

Eh. Sorry hoor, maar Henk: je stemmers zijn oud, maar niet gek. Er is echt geen reden om aan te nemen dat 50PLUS-stemmers er meer moeite mee zouden hebben om een naam correct op papier te zetten of in te tikken. Temeer omdat juist deze generatie onderwijs heeft genoten in een tijd waarin een excellente beheersing van de Nederlandse taal nog een belangrijk streven was.

Het is echt een schoffering van ouderen door net te doen alsof de geestelijke vermogens van deze mensen nog maar half werken, of iets dergelijks. Zeker de fractievoorzitter en lijsttrekker van 50PLUS, die geacht mag worden te strijden voor meer respect voor ouderen, zou beter moeten weten.

Niet voor het eerst weet Krol dus totaal niet waar hij het over heeft. En dat moet straks dus een fractie van 9 zetels (aldus de peilingen) gaan leiden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. van Urk

  Nederland multicultiseert en ook immigranten worden oud. Stephaena Lewandowski of Baingana Azikiwe is toch wat anders dan Piet de Vries of Joke van Veen.

  1. Ni28

   Hoe wordt gespeld je De Vries of van Veen in de toekomst?

 2. Wachteres

  Mijn schoonmoeder zaliger heeft de lagere school niet afgemaakt [5 jaar lager onderwijs].

  Ze moest thuis voor het gezin zorgen, omdat moeder ziek was.

  Als zij ons een brief schreef was die qua spelling foutloos. Daar kunnen heel veel hoogopgeleiden tegenwoordig nog wat van leren.

 3. ikweetwatikwil

  Mee eens van Urk en dat zal ook een hele klus voor jongeren worden.
  Dan nog denk ik dat ouderen het Nederlands beter onder de knie hebben dan veel jongeren. Dus Krol hoeft zich geen zorgen te maken. Maar ja, wie stemt op 50 plus. Dan plaats je, jezelf buiten de maatschappij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.