Het gaat los bij de PvdA: Samsom-achterban jouwt Asscher uit bij lijsttrekkersdebat

De Samsomfans vonden het niet kunnen dat Asscher Samsom ervan beschuldigde dat hij het totaal niet interessant vindt dat steeds meer mensen zich tegen de Europese Unie keren.

Het gaat er steeds harder aan toe bij de PvdA. Dat is natuurlijk nogal hilarisch en ironisch. De strijd tussen Samsom en Asscher is immers zwaar geregisseerd. Het bestuur van de PvdA wist al vroeg dat deze twee mannen om het lijsttrekkerschap gingen strijden… en iedereen vond dat best. Sterker nog, toen Jacques Monasch mee wilde doen als derde partij zorgde het bestuur er snel voor dat hij op een zijspoor terecht kwam, waardoor hij zich uiteindelijk genoodzaakt voelde om maar helemaal uit de partij te stappen.

Zoals wij eerder al uitlegden: de PvdA doet net alsof er iets te kiezen valt, maar in werkelijkheid is het allemaal lood om oud ijzer.

Blijkbaar nemen Samsom-groupies de verkiezing hilarisch genoeg wél serieus:

Ook bij het tweede PvdA-debat tussen Lodewijk Asscher en Diederik Samsom is het er hard aan toegegaan. Bij een discussie over arbeidsmigratie en Europa werd de vicepremier zelfs uitgejouwd door een deel van het publiek, nadat hij Samsom er van had beschuldigd dat het hem ‘niet kan schelen’ dat mensen zich van Europa afkeren.

Asscher was blijkbaar verbaasd en zelfs geschokt door die reactie. Op zijn beurt werd hij dan ook boos op het publiek. “Het gaat om de toekomst van ons land, verdorie! Dan mag je toch wel van mening verschillen?!”, beet hij de Samsom-liefhebbers toe.

Hé Lodewijk, ken je je eigen partij nou nog niet? Natuurlijk mag je in jouw club niet van mening verschillen! Doe je dat wel, dan word je meteen weggezet als racist en extremist. Zo opereert de PvdA al jaren. Wij van rechts zijn daar al jaren het slachtoffer van. Welkom bij de club!

Natuurlijk is het wel vermakelijk dat Asscher daar nu zelf het slachtoffer van wordt, maar ergens is het ook wel weer zielig: de man begrijpt werkelijk niet wat hem overkomt. Hij dacht dat hij als een soort van ridder op het witte paard onthaald zou worden door de PvdA-achterban, maar wordt nu opeens lastig gevallen door Samsom-fans. Dat zal echt een klap in het arrogante gezicht zijn van de vice-premier.

Daarop hier een tip voor Asscher: als je populair wilt worden onder sociaaldemocraten mag je vooral niet voor jezelf denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Wim

  Toneel spel.

 2. Sniper666

  Een treurspel ja.

 3. Ni28

  Asscher lijkt uit zijn rol geklapt. Er zullen meer problemen bij de PvdA zijn dan zij willen toegeven. Dat lijkt te blijken zelfs uit de geregisseerde campagne. Ongeloofwaardig is dat zij vier jaren lang zij aan zij hebben gefunctioneerd. Als Asscher Monasch achterna wilt gaan dan moet hij de tegenstellingen blijven benoemen en de partij proberen te vernieuwen. De partijtop wilt met deze campagne Samsom redden zodat hij gewoon kan doorgaan op de ingeslagen weg. Zij vergeten dat men inmiddels Samsom moe is maar die fout maakten de vroegere communisten ook.

 4. nienke

  Ik mag ze geen van beiden maar als ik moet kiezen kies ik toch liever Samson dan die huichelachtige achterbakse Asscher, van mij mag die partij verdwijnen.
  Asscher is een laffe man, heel veel mooi praat maar er in nog nooit iets concreet door hem opgelost.
  Deze man zorgt ervoor dat Nederland in een rap tempo een moslim kalifaat wordt en onze democratie de grond in wordt geboord.
  Een slappe laffe hypocriete man.

  1. Wachteres

   Laten ze Asscher maar kiezen, @Nienke. Dat is net zo’n dweil als Job Cohen.

   Gevolg: Steeds minder zetels. En de partij loopt ook geen kans om in de verkiezingstijd de lucht in te schieten, omdat iedereen Asscher zo geweldig vindt.

   Veel leden zijn namelijk voor Samson, terwijl Cohen als de Redder van het Vaderland werd gezien.

   Dat wordt oorlog bij de PVDA.

 5. gulden7

  Hoe kan de Partij van de Allochtonen (de PvdA is vergeven van moslimfanaten) nu iets goeds brengen waarin ik mezelf( als geen moslim, laat staan fanaat) kan herkennen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.