“Die kleurpieten zijn volgens mij nep!”: hoe Sylvana en haar vrienden Sinterklaas verpesten voor mijn nichtje

Hé bedankt he, Sylvana Simons en co. Jullie hebben de magie van Sinterklaas voor een groot deel weggenomen met jullie achterlijke Kleurpieten en Roetveegpieten.

Mijn nichtje van vijf (5!) had elk jaar zin in Sinterklaas. Ze werd helemaal wild van de gedachte alleen al: Zwarte Piet zou langskomen, ze zou speelgoed krijgen en natuurlijk heel veel snoepgoed. Beter kan het niet.

Net zoals de meeste andere kinderen van die leeftijd geloofde ze honderd procent in het Sinterklaas-verhaal. Voor haar waren ze allemaal echt.

Dat veranderde onmiddellijk toen ze de zogenaamde Kleurpieten zag. Ze keek er naar en kon haar ogen nauwelijks geloven. Wat zag dat er vreemd uit! Ze keek mijn zus aan, haar moeder dus, en vroeg:

“Zijn Sinterklaas en de Pieten eigenlijk wel echt? Die kleurtjes lijken wel schmink!”

Joh.

En politiekcorrecte racismeroepers maar roepen dat het kinderen helemaal niets uitmaakt en dat ze zo ongelooflijk dom zijn dat ze een groene Piet zomaar accepteren. Geen probleem. Echt niet!

Nou, bedankt Sylvana Simons en vrienden! Jullie hebben Sinterklaas dus definitief verkloot. Er is niets meer over van de magie die vroeger rond dit feest hing. Die Kleurpieten zijn zelfs ongeloofwaardig voor een kind van vijf, en ongetwijfeld ook voor een kind van vier. De enigen die het misschien nog enigszins geloven zijn baby’s van zes maanden oud.

Leuk hoor, echt heel goed gedaan. Alles aan onze cultuur moet blijkbaar kapot. Nou, dat is, in ieder geval met Sinterklaas, gelukt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Sarko

  Als je weken van te voren de kinderen gaat vertellen dat Piet zwart, rode lippen en oorringen heeft, tja.
  Mijn kleinkinderen heb ik niet horen klagen,er waren overwegend zwarte pieten en enkele met roet en kleur vegen.
  Het valt niet mee dat vullen van een Blog.

  1. Sniper666

   @ Sarko

   Ziet u niet wat u net schrijft?

   “Mijn kleinkinderen heb ik niet horen klagen,er waren overwegend zwarte pieten en enkele met roet en kleur vegen.”

   Dan zijn het dus géén ZWARTE Pieten meer maar slechte vermomde horror clowns.

   1. Sarko

    Mijn punt – snap je dat niet ????

    1. Sniper666

     @ Sarko

     Te snel gelezen, excuus.

 2. Ni28

  Mevrouw Simons mag wel een grote bek hebben maar de kleur Pieten zijn het vrucht van onze politiek correcte leiders, winkeliers, instanties en scholen die een witte voetje wilden halen bij hun ideologen die iedereen willen paaien. Sinterklaas heeft ook niets te maken met negercultuur, het hoort niet bij hen. Het feest is hoe dan ook aangetast. Onze politici mogen roepen doe normaal. Ik zou zeggen doe jij eerst normaal! Nu het anders is gelopen vandaag gaan zij doen net of zij achter de zwarte Pieten staan. Leugenaars!!!

  1. Sarko

   In het grootste gedeelte van ons land was de aankomst van Sint nog met de oude Piet en wat ongeorganiseerde (buiten de organisatie om) roet en kleur veeg pieten.
   Geef die anti zwarte pieten toch niet zoveel aandacht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.