Hoera! Bloedrood Nijmegen bevrijdt zich van PvdA

Geweldig nieuws: de PvdA heeft niet langer iets in te brengen in Nijmegen, één van de meest rode steden van het land.

De Nijmeegse coalitiepartijen SP, GroenLinks en DNF, dat is de stadspartij, hebben de PvdA namelijk uit het college van B&W (Burgemeester en Wethouders) gezet. Daarna kregen de sociaaldemocraten te horen dat ze de coalitie nog mochten blijven gedogen, maar dat was het dan. Het zal niemand verbazen dat de PvdA daar op haar beurt niet over te spreken was.

Hilarisch genoeg roept de PvdA nu dat de coalitiepartijen niet “links genoeg” zijn. De sociaaldemocraten vinden het met name problematisch dat de zogenaamd “meest kwetsbare groepen” het “slachtoffer” worden van “bezuinigingen.” Een ieder die de politiek ook maar een beetje volgt weet dat dit PvdA-speak is voor: “Er wordt bezuinigd op onze hobby’s, dat mag niet.”

Ik bedoel maar: kijk alleen maar naar het kabinetsbeleid van Rutte II. Als iemand er de afgelopen jaren op achteruit is gegaan dan zijn het de lage inkomensgroepen. De PvdA vindt dat allemaal best. Als dat niet zo was had het de landelijke coalitie immers al lang opgeblazen.

Hilarisch genoeg dacht de PvdA ongetwijfeld dat ze de Nijmeegse coalitie om zeep konden helpen door zich tegen allerlei bezuinigingen te verzetten. Helaas denken de andere partijen daar heel anders over: de PvdA is namelijk gewoon vervangen met ouderenpartij VSP. En dat is het dan: de PvdA staat buiten de macht, de anderen besturen lekker door.

Laten we hopen dat dit het begin is van een landelijke anti-PvdA beweging.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Links verdraagt andere links niet. Nijmegen blijft een linkse bolwerk.

 2. Wachteres

  Inderdaad, als de aanhangers van de PVDA naar GroenLinks of naar de SP gaan, dan komen we van de regen in de drup.

 3. Gustaafff

  Ik moet er niet aan denken. Je kunt ervan uit gaan dat iedere PvdA-stemmer overstapt naar GroenLinks, SP of DENK. En je mag vinden van de PvdA wat je wilt – maar de SP, DENK en GL… dat nooit!

 4. Anna

  Hoe durven ze bij de PvdAsocialen ” sterker en socialer”. Eerst alle sociale zekerheden afbreken en dan dit als verkiezingsslogan. Dit toont werkelijk hun asociale gedrag.

 5. toetssteen

  Ik zou er nooit op stemmen, maar PvdD? Piratenpartij?

 6. Norman Corinth

  Het wonderlijke van dit soort berichten is dat de PvdA enerzijds wordt verweten bloedrood te zij en anderzijds dat ze te weinig zou opkomen voor de lagere inkomensgroepen.

 7. Sniper666

  Wat een mooi bericht. Dit smaakt naar meer!

 8. nienke

  Wie gelooft dit nog vraag ik me af, probeer het volk maar weer met een kluitje in het riet te sturen, helaas het gaat U niet meer lukken na zovele leugens van onze geweldige politici.
  Geen hond gelooft dit meer.

 9. zomaar

  Nijmegen was dat niet de stad , waar de burgermeester voorop in optocht aangiften ging doen tegen Wilders ..

  niet verwonderlijk dus , dat in deze stad vol met sociale democraten , deze stap gedaan heeft , democratie niet verder of vreemder dan dat de democraat denkt !.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.