Hoera! Bloedrood Nijmegen bevrijdt zich van PvdA

Geen categorienov 10 2016, 13:00
Geweldig nieuws: de PvdA heeft niet langer iets in te brengen in Nijmegen, één van de meest rode steden van het land.
De Nijmeegse coalitiepartijen SP, GroenLinks en DNF, dat is de stadspartij, hebben de PvdA namelijk uit het college van B&W (Burgemeester en Wethouders) gezet. Daarna kregen de sociaaldemocraten te horen dat ze de coalitie nog mochten blijven gedogen, maar dat was het dan. Het zal niemand verbazen dat de PvdA daar op haar beurt niet over te spreken was.
Hilarisch genoeg roept de PvdA nu dat de coalitiepartijen niet "links genoeg" zijn. De sociaaldemocraten vinden het met name problematisch dat de zogenaamd "meest kwetsbare groepen" het "slachtoffer" worden van "bezuinigingen." Een ieder die de politiek ook maar een beetje volgt weet dat dit PvdA-speak is voor: "Er wordt bezuinigd op onze hobby's, dat mag niet."
Ik bedoel maar: kijk alleen maar naar het kabinetsbeleid van Rutte II. Als iemand er de afgelopen jaren op achteruit is gegaan dan zijn het de lage inkomensgroepen. De PvdA vindt dat allemaal best. Als dat niet zo was had het de landelijke coalitie immers al lang opgeblazen.
Hilarisch genoeg dacht de PvdA ongetwijfeld dat ze de Nijmeegse coalitie om zeep konden helpen door zich tegen allerlei bezuinigingen te verzetten. Helaas denken de andere partijen daar heel anders over: de PvdA is namelijk gewoon vervangen met ouderenpartij VSP. En dat is het dan: de PvdA staat buiten de macht, de anderen besturen lekker door.
Laten we hopen dat dit het begin is van een landelijke anti-PvdA beweging.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten