‘Hulpprogramma’ RTL dreigt mensen met angststoornis: ‘Haak af en je moet alle productiekosten betalen!’

De dames en heren van RTL hebben weliswaar te pas en te onpas kritiek op anderen, maar wat blijkt? Zelf zijn ze een stel immorele afzetters.

Dat bericht het NRC Handelsblad. Uit onderzoek van de krant blijkt namelijk dat zogenaamde ‘hulpprogramma’s’ van RTL deelnemers “misleiden” en zelfs bedreigen.

Wie meedoet aan Geef Mij Nu Je Angst, een programma voor mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen, kan niet stoppen tijdens de opnames. De productiemaatschappij kan tenminste „de totale productiekosten” van de aflevering „per direct” op de deelnemer verhalen, als die „om wat voor reden dan ook” besluit te stoppen. Met de pers praten zonder toestemming is niet toegestaan. Je negatief uitlaten in geen geval.

Let wel, Geef Mij Nu Je Angst probeert deelnemers dus in het gareel te houden door ze zo bang te maken dat ze niets verkeerd durven te zeggen of te doen. Dat is dan een ‘hulpprogramma’ bedoeld om mensen met een angststoornis te helpen.

Is dat bedoeld als een soort van shocktherapie of iets dergelijks? Mensen zo ongelooflijk bedreigen en intimideren dat ze helemaal doorslaan en daardoor gedwongen worden om hun angsten uiteindelijk te overwinnen?

Natuurlijk niet. Het is gewoon de houding van een programma — en een producent — dat zich maar om één ding druk maakt: de centen. Aangezien het om een privaat bedrijf gaat is dat prima te billijken, maar doe dan niet net alsof het lot van mensen je aangaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sandra

  Ook bij een commercieel bedrijf is er zoiets als maatschappelijk verantwoord ondernemen. Goed dat dit nu in de media komt, zegt het voort.

 2. Wachteres

  “Geef het volk brood en spelen”. Dat is het credo van de huidige TV programma’s.

  Vooral veel sensatie in allerlei vormen.

  Ik denk dat dit bewust gebeurd, door de linkse progammamakers.

  Als het volk zich vergaapt aan de televisie – en lekker meehuilt – dan houdt het zich niet bezig met het denken over hoe het leven er buiten de TV programma’s uit ziet.

  De Romeinen wisten al hoe je het volk af moest leiden van de harde werkelijkheid.

 3. Sniper666

  Vreselijk bericht. Er moeten toch medici en advocaten zijn die tegen deze treurige toestand kunnen optreden? Mensen die al angsten hebben misbruiken op deze manier, schandalig!

 4. flyingnun5

  rtl is gewoon een commercieel bedrijf met idem dito belangen sowieso snap ik mensen niet die met dat soort progjes mee doen, ik kom op de tv yeah!! nou ik vind het een droevennis, tenenkrommende tv soms, en dan de presentatie door mensen die ik er geen verstand van hebben, geen achtergrond in hebben, van talk show host tot ass. dokter? gaap!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.