'Hulpprogramma' RTL dreigt mensen met angststoornis: 'Haak af en je moet alle productiekosten betalen!'

Geen categorienov 23 2016, 9:00
De dames en heren van RTL hebben weliswaar te pas en te onpas kritiek op anderen, maar wat blijkt? Zelf zijn ze een stel immorele afzetters.
Dat bericht het NRC Handelsblad. Uit onderzoek van de krant blijkt namelijk dat zogenaamde 'hulpprogramma's' van RTL deelnemers "misleiden" en zelfs bedreigen.

Wie meedoet aan Geef Mij Nu Je Angst, een programma voor mensen met ernstige angst- en dwangstoornissen, kan niet stoppen tijdens de opnames. De productiemaatschappij kan tenminste „de totale productiekosten” van de aflevering „per direct” op de deelnemer verhalen, als die „om wat voor reden dan ook” besluit te stoppen. Met de pers praten zonder toestemming is niet toegestaan. Je negatief uitlaten in geen geval.

Let wel, Geef Mij Nu Je Angst probeert deelnemers dus in het gareel te houden door ze zo bang te maken dat ze niets verkeerd durven te zeggen of te doen. Dat is dan een 'hulpprogramma' bedoeld om mensen met een angststoornis te helpen.
Is dat bedoeld als een soort van shocktherapie of iets dergelijks? Mensen zo ongelooflijk bedreigen en intimideren dat ze helemaal doorslaan en daardoor gedwongen worden om hun angsten uiteindelijk te overwinnen?
Natuurlijk niet. Het is gewoon de houding van een programma -- en een producent -- dat zich maar om één ding druk maakt: de centen. Aangezien het om een privaat bedrijf gaat is dat prima te billijken, maar doe dan niet net alsof het lot van mensen je aangaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten