Indonesische moslims eisen aftreden christelijke gouverneur… omdat hij de Koran citeerde

Islamistisch fanatisme alleen een Midden-Oosterse aangelegenheid? Helaas: ook in het tot nu toe gematigde Indonesië krijgt het steeds meer aanhang.

Je vergeet het snel, maar Indonesië is nog steeds het land met de grootste moslimbevolking ter wereld: groter dan Iran, Saudi-Arabië of welk Midden-Oosters land dan ook. In tegenstelling tot in die landen belijden de bewoners van Indonesië hun geloof traditioneel op een wat meer gematigde manier, waardoor de interactie tussen hen en de andere – grote – groepen religieuze groepen doorgaans goed verloopt.

Helaas krijgt ook hier het extremisme diepere en stevigere wortels. De islamisten laten steeds vaker en steeds harder van zich horen, en spreken steeds meer in de lijn van onverdraagzaamheid die al op zoveel andere plekken ter wereld gepredikt wordt. Een triest voorbeeld hiervan zijn de protesten van deze vrijdag, waarbij tienduizenden extremisten – of in de woorden van de NOS: “conservatieve moslims” – de straten van Jakarta onveilig maakten, wat er zelfs toe leidde dat bedrijven en andere organisaties in de miljoenenstad hun personeel en bezoekers opriepen maar thuis te blijven voor hun eigen veiligheid.

En dat is niet onterecht: inmiddels is er al een dode gevallen bij dit ‘vreedzame’ protest. Wat duidelijk is, is dat ze wederom niets van doen hebben met de seculiere wetgeving in eigen land. Nee, de sharia staat boven alles, en volgens de sharia heeft de lokale gouverneur zich schuldig gemaakt aan godslastering. Het maakt niet uit of de Indonesische wet dit wel of niet strafbaar stelt: de wil van de Koran is wet, als het aan deze mensen ligt.

Interessant genoeg was het juist de Koran die leidde tot dit protest. De christelijke gouverneur zou het heilige boek beledigd hebben, door in te gaan tegen de soenna die zegt dat moslims in geen geval bestuurd mogen worden door niet-moslims. Een eventuele herverkiezing van de man is dan ook een rampscenario in de ogen van deze fundamentalisten. Liever arresteren ze hem (“als de politie hem niet arresteert, doen wij het wel!” en, als het even kan, veroordelen ze hem tot de dood. De gouverneur leeft vooralsnog nog, maar de eerste dode hebben ze al op hun geweten.

Niet dat ze dat wat zal schelen: elke ongelovige minder, is een betere wereld in de ogen van deze haatbaarden. En die strijd zullen ze niet snel opgeven, aangewakkerd door de wandaden van hun ‘broeders’ in het Midden-Oosten en Europa. Een bastion van relatief gematigde islam verdwijnt dan ook uit deze wereld: en dat is niet iets wat we lichtjes moeten opvatten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Gustaafff

  De islam veracht christenen en dat wordt nu weer pijnlijk duidelijk.

 2. Wachteres

  Tja, eerst de Joden en dan de christenen.

  En politiek-correct maar veronderstellen dat dit niet voor ons geldt.

 3. nienke

  Ach ach, ze voelen zich weer beledigd, zij mogen alles zeggen over christenen, joden, homo’s, andersdenkenden, maar 1 opmerking over de islam is genoeg om duizenden gillende moslims bij een te krijgen om zo iemand de kop af te hakken.
  Hoe komt het toch dat wij hier in het westen deze kwalijke ideologie zo omarmen?
  Het wordt toch steeds duidelijker dat deze zieke geesten absoluut niet in het westen thuis horen.

 4. poldi

  Religie en vooral de islam zorgt alleen maar voor verdeeldheid en ellende.

 5. Anna

  Het ligt niet aan de islam? Waarom kan dan kritiek op die islam/koran zoveel islamitisch fanatisme oproepen en moslims op de been brengen. Waarom zijn moslims over de hele wereld dan zo stil?
  Over x jaren meer Jakarta in Europa met dank aan politici en kiezers die ze hebben gekozen.

 6. Anna

  Er is geen gematigde islam “islam is islam” volgens Wafa Sultan. Als er iets gebeurt zullen ze het voor hun broeders opnemen en nooit van zijn leven voor Joden,christenen en andersdenkenden. Jakarta komt naar Europa. Niemand kan het ontkennen. Nou ja, misschien Asscher. Die wil ook dat wij ons moeten “aanpassen” aan de minderheid die onze cultuur aan het vernietigen is.

 7. Ni28

  Met de beste wil van de wereld zullen wij de moslims nooit begrijpen. Meer dan tweeduizend jaar al.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.