Jankende Sylvana Simons: ‘Giel Beelen mag niet meer in anti-discriminatie campagne!’

De DENK-huilebalk die ook wel bekend staat als ‘Sylvana Simons’ vindt dat dj Giel Beelen niet meer mag meedoen met anti-discriminatie campagnes. 

Toen Giel Beelen in navolging van Johan Derksen een grap maakte over Sylvana Simons vond heel weldenkend Nederland dat best vermakelijk. Iedereen weet namelijk dat Beelen absoluut geen racist is. Ongetwijfeld wilde hij alleen de mogelijkheid aangrijpen om de politieke correctheid aan te pakken en gewoon om grappig uit de hoek te komen. Of je zijn grap nou geslaagd vindt of niet, een geintje moet kunnen. Ja, óók het allemaal redelijk controversieel is.

Helaas vonden de professionele racismeroepers van DENK dat onacceptabel. Ze riepen zijn werkgever zelfs op hem te ontslaan. En dat alles vanwege een grap.

Beelen had die kritiek blijkbaar niet verwacht, wat de reden is dat hij toch maar snel zijn excuses aanbood. Niet snugger, natuurlijk. Toen de kritiek losbarstte had hij gewoon moeten zeggen dat niemand boven spot verheven is, ook Sylvana en haar bende jankerds niet. In plaats van zijn rug recht te houden ging Beelen door de knieën.

Zoals ik Beelen had kunnen vertellen had hij dat helemaal niet moeten doen. Met types als Sylvana is het namelijk nooit genoeg. Als je eenmaal ‘de fout’ ingaat — in hun ogen dan — moet je compleet en totaal vernietigd worden. Ze zullen niet rusten tot je hele carriere én imago kapot zijn.

Het ultieme bewijs? Op haar Facebookpagina steunt Sylvana Simons de actie van de fotograaf van een anti-discriminatie campagne. Beelen werkte, met Sylvana, mee aan die campagne, maar de fotograaf — Krijn van Noordwijk — vindt dat niet meer kunnen. Daarom wil hij Beelen letterlijk uit alle spotjes halen. Zijn hoofd moet vervangen worden met “een zwart vlak.”

Sylvana is het daar helemaal mee eens:

https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1419215988090400

Volgens de huilebalk Sylvana is het dus heel ‘principieel’ om iemand die een (foute) grap maakt a) de mond te snoeren en b) te boycotten. Wat nou vrijheid van meningsuiting? Hoepel op met je ‘satire!’ Iedereen eruit! De enigen die over mogen blijven zijn politiekcorrect linksvolk en professionele racismehuilers als de dames en heren van DENK. De rest van Nederland telt niet meer mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Gustaafff

  Ze is niet voor niets de coryfee van de Erdogangsters.

 2. Sjonnie

  “Ze zullen niet rusten tot je hele carriere én imago kapot zijn”
  U heeft het over uzelf? U zal waarschijnlijk regelmatig genoegzaam google raadplegen om vast te stellen of DDS nog bovenaan staat als u “Sylvana” in typt. Dan zal u ook zien dat DDS steevast bovenaan staat met het verkondigen van de grootst mogelijke onzin over deze mevrouw. En waarschijnlijk is mevrouw Sylvana het daar wel mee eens want uw site wordt door haar volledig genegeerd. Ik ben niet altijd eens met wat ze roept maar DDS spant de kroon met zichzelf volledig voor paal zetten. Met dit stuk slaat u wederom de plank volledig mis. Waar zegt ze dat Giel Beelen de mond moet worden gesnoerd? En ergens klopt het natuurlijk wel. Als je een al dan niet leuk grapje maakt met een te interpreteren racistische inslag dan kan je onmogelijk nog steun betuigen aan iets wat dit juist wil tegen gaan. Als ik uw foto zie dan moet ik denken aan zo’n amerikaanse beetje dommige hardcore redneck. Daar zijn een hoop grapjes over te verzinnen maar iets zegt me dat ik dan vrij vlug een ban krijg.

  1. Ni28

   Je kunt ook een grapje terug doen. Dat zou veel meer effect hebben. Zij zelf reageert niet op DDS door deze te negeren, zegt u, maar er is altijd iemand die het voor haar doet. Makkelijk om zo buiten schot blijven.

   1. Sjonnie

    Net zoals Geert Wilders doet. Hij reageert bijna altijd alleen via twitter en zelfs op zijn rechtszaak laat hij alleen zijn advocaat opdraven. Er zijn er altijd wel die voor hem reageren waardoor hij buiten schot blijft. En dat is een van de redenen dat ik inmiddels ben afgehaakt en VNL of FVD als alternatief zie. Na verloop van tijd moet je toch echt het lef hebben om welke media dan ook te woord te staan. En dat doet die Sylvana dus wel, mits serieus en niet zoals al doe onzin hier op DDS. Vanmiddag hoorde ik een interview op radio 1. Dus of ik het nu eens ben met haar of niet, ze gaat wel serieus in debat met anderen want Kockelman was niet bepaald mild. En eerlijk gezegd dwingt dat wel respect af.

 3. Ni28

  Deze anti…anti…anti….mensen creëren een saaie wereld die aangepast is aan hun humorloze bestaan. Zij kunnen alleen lachen als zij een ander iets afpakken of iets kapot maken. Toch enige ontwikkeling gemist anders zouden zij kunnen weten dat hun gedrag nog meer humor voortbrengt.

 4. tq1991

  Wat is er mis met het (terechte gedram) van Silvana? Zij heeft een punt en dat hebben de journalisten van DDS niet omdat zij telkens maar (zoals bij Sylvana ) alleen maar blijven drammen op de zogenaamde foute uitspraken die er zgn gemaakt zijn. Dus wie is er nu aan het drammen. En niet als laatst al je voor een dier word uitgemaakt vanwege je huidskleur, ja dan mag je drammen ja dat recht heb je!

  1. Sniper666

   @ tq1991

   SS is een überlinks zwart brulaapje met veel te lange tenen. Zo, het is er uit…

   1. tq1991

    Waarom de vrouw met een aap vergelijken omdat ze zwart is? Jij doet t Giel ook e.d. Dit is gewoon racistisch maar ach dat willen jullie toch zijn? En dan zwaar DENK bekritiseren: laat me niet lachen. Ik sta daarom volledig achter DENK en de meningsuiting van elke kleur in dit land. Door racistisch te doen geef je haar en DENK gelijk, weet niet dat je door hebt. En hoe zou jij t vinden om met een dier vergeleken te worden, nou ja ik ken nog wel een paar (onreine) diersoorten.

 5. toetssteen

  Krijgt men ervan:

  http://www.mediacourant.nl/2016/05/kamerlid-kuzu-apetrots-op-sylvana-in-rtl-late-night/

  Het was toch echt Kuzu die begon over apetrots.

  1. Mar

   @toetssteen

   Haha, Kuzu is dus een aap als hij apetrots is.

   1. toetssteen

    @Mar
    U bedoelt? Waarom legt u mij woorden in de mond?

  2. Sjonnie

   Los van wat ik van die hele toestand vindt: u ziet werkelijk het verschil niet tussen mevrouwtje Sylvana is zo trots als een aapje of apetrots op iemand zijn? Ik vermoed een draai van u om weg te kunnen kijken van wat inhoudelijk iets betekent.

   1. toetssteen

    @Sjonnie
    U bedoelt te zeggen?

   2. toetssteen

    @Sjonnie
    Welaan, legt u me dan maar het verschil uit, immers u en idem Mar lijken het keurig te kunnen vertalen. Het is alleen zo jammer dat uw betogen blijven steken bij aanvallen op anderen.
    Alzo, voor de draad ermee, dan kan ik in elk geval daar op antwoorden.

    1. Sjonnie

     Meneer toets, u doet alsof u ontzettend dom bent. En als dat niet zo is dan bént u ontzettend dom. U begrijpt de Nederlandse taal niet of u doet alsof u de Nederlandse taal niet begrijpt. Ik voorspelde uw gedraai al.

 6. van Urk

  “De rest van Nederland telt niet mee”. Klinkt behoorlijk racistisch. Of niet dan? Hoe harder zij jammert hoe racistischer zij zelf wordt.

 7. toetssteen

  Ach:

  http://www.mediacourant.nl/2016/11/sylvana-voelt-zich-beledigd-door-sven-kockelmann/

  En dat terwijl Kockelmann volgens de luisteraars Simons met fluwelen handschoentjes aanpakte. Mevrouw zet zichzelf voor schut, keer op keer op keer.

 8. toetssteen

  Aardig inkijkje inzake mevrouw Simons:

  http://www.volkskrant.nl/archief/sylvana-simons~a594283/

 9. Nicolas

  Dat ik die hele thee-trol Simons al lang niet meer serieus neem is een gegeven, dat nu op alles , ook sarcasme en humor een te dikke nadruk wordt gelegd van mogelijk racisme of discriminatie is ook een feit anno 2016; dat een fotograaf van een ‘ anti-discriminatie’ campagne zich gerechtigd voelt om daarom dus de heer Beelen uit zijn foto ( pruts) werkje meent te moeten weren met een zwart (?) blok op z’n hoofd…dat noem ik een gotspe ; wie discrimineert nu wie.Walgelijke actie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.