Knettergek: emoji met hoofddoek doet haar intrede

Het islamofascisme is nu ook prevalent vertegenwoordigd in de wereld van de… emoji’s.

Het is dat we tegenwoordig overal emoties bij gebruiken, maar anders zou ik die dingen vanaf nu boycotten. Unicon, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de emoji, heeft namelijk aangekondigd dat er 56 nieuwe emoji’s bijkomen. Eén daarvan is een afbeelding van een vrouw met een hoofddoek op.

Nee, dat is geen grap.

Da’s natuurlijk al dieptriest, maar wat dit allemaal nog zieker maakt is dat de emoji een idee is van een ‘Duitse’ tiener. Haar naam: Rayouf Alhumedhi. Deze dame had een groepschat met enkele vriendinnen en wilde een emoji gebruiken die bij de groep paste. Ze kon alleen niets vinden. Daarom diende ze een voorstel in bij Unicon voor een emoji met een hoofddoek.

Natuurlijk zegt het ’t één en ander over Rayouf en haar vriendinnen dat alleen deze emoji bij hen past, maar het zegt vooral ook heel veel over Unicode dat ze het geen enkel probleem vinden om dit symbool van de minderwaardigheid van vrouwen vervolgens over te nemen. Vrouwenrechten en de gelijkheid van man en vrouw kunnen onze emoji-vrienden blijkbaar gestolen worden. Lang leve de onderdrukking van vrouwen! Jee!

Nog een idee: misschien dat ze ook even een emoji kunnen maken van een vrouw in boerka én van een islamitische man die op enkele meters afstand gevolgd wordt door zijn vrouw. In Saoedi-Arabië — een radicaal-islamitisch land — mogen vrouwen immers niet naast hun man lopen, omdat dat gelijkheid van de seksen zou impliceren. Misschien dat Unicode voortaan ook rekening kan houden met deze ‘islamitische traditie’? Er zijn ongetwijfeld flink wat Saoediërs die dat op prijs kunnen stellen. En wie weet, misschien ook wel moslims in het Westen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Norman Corinth

  Waarom is dit raar? Er wonen bijna een miljoen moslims in ons land. Mogen die er niet zijn?

  1. Ali Yas

   Ceteris heeft wat moeite met lezen. Het gaat over een plaatje met een gehoofddoekt meisje, niet over moslims in Nederland.

   1. Norman Corinth

    @ Ali Yas,

    Het plaatje toont een moslima. Mogen die er niet zijn in Nederland?

    1. Ali Yas

     Het plaatje toont een meisje met hoofddoek.

     Het meisje mag er wezen, maar de hoofddoek, dat symbool van onderdrukking, liever niet.

     1. Norman Corinth

      @Ali Yas,

      Ik zou liever ook geen PVV-tokkies in dit land zien maar u weet ook dat ik van alles kan wensen maar ze niet kan wegsturen. De Grondwet meent dat dit soort deplorabele figuren alle grondrechten moet worden toegekend en dat je ze, binnen de grenzen van de wet, alle vrijheden moet gunnen. Ik ben het daar ook van harte mee eens.

      U wordt ongemakkelijk van moslima’s met hoofddoekjes. Daarvoor geldt echter ook hetzelfde grondwettelijke regime als voor u, mij en PVV-volk geldt.

      Begrijpt u wel, staat allemaal in artikel 1 van onze prachtige Grondwet. Mooi toch?

     2. Wachteres

      Wanneer houd je eens op met dat kwallig toontje, Simon?

      Of zit de politiek-correcte arogantie zo bij je ingebakken, dat het een onuitwisbaar deel van je is geworden?

      Een mens zou er maar mee behept zijn.

     3. van Urk

      Helaas pindakaas. Daar heeft onze Norman wel gelijk in en het staat duidelijk zo geschreven in ons grondwet. Maar bij dit soort vrijheden liggen wel bepaalde grenzen die niet storend mogen zijn of voor overlast mogen zorgen binnen deze vrijheid van onze samenleving. En ja, wie bepaalt dat nou eigenlijk als er ook niemand aangifte doet van mogelijke religieuze overlast? Ik zie de politie in ons dorp vaak rijden voor fout geparkeerde kerkgangers maar ik ze de politie niet als orthodoxe kerkgangers eigenwijs massaal op de weg lopen richting kerk of huis wat voor de autogebruiker of fietser van andere kerkstromingen een grote ergernis is. En in de wet staat duidelijk dat het verkeer niet verhinderd mag worden door een godsdienst.

     4. Ali Yas

      Norman Corinth: “Ik zou liever ook geen PVV-tokkies in dit land zien”
      Norman Corinth: “U wordt ongemakkelijk van moslima’s met hoofddoekjes.”

      Ceteris heeft geen bord voor zijn hoofd maar een monitor waarop zijn eigen projecties worden afgebeeld. Nee beste man, ik heb *niet* gezegd dat moslima’s het land uit moeten, ik heb dat juist uitdrukkelijk ontkend:

      Ali Yas: “Het meisje mag er wezen, maar de hoofddoek, dat symbool van onderdrukking, liever niet.”

      Ceteris daarentegen heeft nu met zoveel woorden toegegeven dat hij “PVV-tokkies” het land uit wil hebben (of hij daar een kwart van de Nederlanders mee bedoelt of slechts een bepaalde selectie daaruit is onduidelijk). Dat is niet alleen een schandalig standpunt maar het is ook hondsbrutaal dat toe te geven en tegelijk mensen te kapittelen die de opmars van de sharia willen tegengaan.

      Ceteris is een karikatuur van de Mohammed-kussende elite. Het is nauwelijks voor te stellen dat hij dit soort bijdragen serieus bedoelt.

  2. zomaar

   een miljoen moslims wonen er in ons land , ruim 16 miljoen anders gelovigen .

   en afbeeldingen van half bloten vrouwen in openbaren gebouwen werden verwijdert , het spaarvarkentje in de ban gedaan .

   om met de woorden van Asscher te spreken , zij vormen de minderheid!, en tja de meerderheid moet zwichten voor de minderheid binnen een democratie .

  3. Sniper666

   @ N.C.

   Liever niet.

  4. Anna

   Norman. Heeft iemand ooit gezegd dat ze “er niet mogen zijn”? De gruwelijke islam die vrouwen, homo’s, Joden, christenen en alle anderen onderdrukt en onderwerpt daar moeten we goed voor uitkijken.

  5. Anna

   Norman. “Een miljoen”. Waarom willen die niet wonen in een islamitisch land met eigen cultuur en religie. Waarom hier in Joods/christelijk Europa.

 2. Sandra

  Er staat dan wel weer een schaars geklede zeemeermin bij, dat zal weer een beetje troost bieden voor die mensen die zich zorgen maken over die oprukkende islam vermomd als hoofddoekdragende icoontjes.

 3. Vabis

  Een emoji met een voorovergebogen moslim met zijn zinksnijder in de harige bilspleet van zijn voorganger in de moskee lijkt mij ook wel hard nodig…..

  Of een emoji van een kindbruidje met het moslimbeslag omlaag druipend tussen haar benen……

 4. Gerwin02

  Dit stuk is belachelijk en Michael Van Der Galien is lekker tegenstrijdig, als het om zwarte piet gaat is hij voor onze oude Nederlandse cultuur maar hier verwerpt hij die hij probeert de hoofddoeken te schuiven op een andere cultuur maar vroeger droegen vrouwen hier ook hoofddoeken, trouwens er zijn ook veel vrouwen die altijd/vask een hoofddoek dragen omdat ze het mooi vinden en deze emoij bij zichzelf vinden passen en dat is toch mooi, denk eens na wordt iemand er minder van als dat plaatje tussen zijn of haar emoticons staat; nee, en trouwens wat richt je je sterk op de moslims er zijn nog wel andere culturen of religies waarin het dragen van een hoofddoek heel normaal is; dus accepteer de mensen zoals ze zijn en hun ideeën ben je het er niet mee eens kom dan met goede argumenten en, dit zegt inderdaad wat van Unicode zij accepteren mensen en hun ideeën en staan open voor ze maar, dit artikel zegt ook veel over jou, pas je aan en respecteer en accepteer ook eens de minderheid.

  1. Sniper666

   @ Gerwin02

   Moslims passen zich nergens aan, dat is de kern!

  2. Ali Yas

   “dus accepteer de mensen zoals ze zijn en hun ideeën ben je het er niet mee eens kom dan met goede argumenten”

   Slechte ideeën hoeven niet geaccepteerd te worden. Die moeten worden tegengesproken, desnoods belachelijk gemaakt. Maar met de ideeën van Mohammed kan dat niet zomaar: wie dat probeert loopt een reële kans vermoord te worden.

   1. Floris

    Gehersenspoelde kuddedieren (en daar is deze Gerwin er duidelijk één van) zullen ook goede argumenten niet aanvaarden. En dat zeg ik vanuit meer dan 10 jaar forumervaring.

 5. nick

  “De ISLAM is een groot probleem en de Europeanen zijn gek dat ze dat niet inzien,”

  Die Islam is een complete, ideologische, juridische, economische en politieke oorlogsdoctrine, een militair NWO-systeem,die de mensheid nog steeds bedreigt.
  De historie van de Islam is een 1400 jaar durende duivelse dans van moord, afslachting, verkrachting en plundering, bedrog, tirannie en marteling wereldwijd, sinds de dag van zijn oprichting.

  Het Westen snapt de mindset van de moslims niet.Je kunt bijvoorbeeld niet tegelijkertijd Nederlander én moslim zijn, omdat de Nederlandse regering geen islamitische regering is. Een moslim mag zo iemand niet boven zich dulden.

  Hoezo, zou de Islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereld nergens lukt?Als dit in 57 landen niet gelukt is – geen enkele is een democratie naar Europese normen – waarom dan ineens in Europa wel? Er is geen islamitisch land met democratisch bestuur.Voor de Islam is de democratie duivelachtig. Alleen Allah decreteert en niet het volk…FEIT:Sinds 1400 jaar zijn moslims nergens met een andere cultuur of volk geïntegreerd!…

  Het is een historische fout geweest van vele politieke generaties om de Islam hier binnen te halen.De politieke partijen die de laatste 50 jaar onze samenleving door hun vernieuwingsdrift en migratiebeleid blijvend hebben ontwricht zijn niet van zins hun wanbeleid te erkennen en de noodzakelijke wetswijzigingen bespreekbaar te maken. Zij laten het liever aankomen op onvermijdelijke burgeroorlogen of de vernietiging van de Westerse cultuur en samenleving. Zij maken exact de zelfde fout die de westerse wereld in de dertiger jaren maakte ten opzichte van het nazi regime.

  Godsdienstvrijheid betekent niet dat men het recht heeft om op iedere hoek van de straat een moskee te bouwen; hier de regels van de sharia in te voeren; vrouwen te discrimineren en het eigen volk weg te pesten uit de geïslamiseerde gettowijken in onze Europese grootsteden.

  De aanstaande verkiezingen in maart zijn de eerste parlementsverkiezingen op het Europese vasteland, waarin we gaan zien of de formule van Trump ook op Europese bodem kan gaan werken.Vandaag de Verenigde Staten, morgen Nederland!Stop islamisering, geen sharia in Nederland! WAKKER WORDEN EUROPA!…

  https://zlj13051967.wordpress.com/2016/11/13/europa-nog-steeds-niets-begrijpt-van-de-islam/

 6. vanhetgoor

  Mensen die geen verstand van de islam hebben, en dat zijn de meeste mensen, kunnen zich druk maken over een emoticon (zoals een emoji in het NL heet). In islamitische landen zal dit ideogram niet gebruikt kunnen en mogen worden, er is namelijk een verbod op het afbeelden van mensen. Dat men zich niet houdt aan dit verbod is iets anders. Alleen slechte moslims zullen het gebruiken, zuivere moslims niet. Het afbeelden van vrouwen, al of niet met of zonder hoofddoek zou kunnen worden opgevat als verering, en dat mag niet. Het zal toch wel iemand opgevallen zijn dat er in de Islamitische Republiek Iran er geen reclameborden zijn met vrouwen. Idem dito in de Islamitische Staat. In het heartland van de islamitische terreur Saudi Arabië is het wèl toegestaan om twee mannen elkaar verliefd te laten aankijken op een reclameposter, maar niet man en vrouw. Het is een zieke troep daar. En het tragische van dit geheel is dat de beschaafde wereld er hand- en spandiensten aan verleend.

  1. van Urk

   Klopt inderdaad, beste vanhetgoor. Maar als ik het plaatje zo aanschouw blijf ik gewoon in mijn hoofd printen dat het om een door de zon verbrande Oost-Europees boerinneke gaat en niet om een moslima. Dan komt het wel goed.

 7. tq1991

  Oh jee een hoofddoek emoji! Jullie hebben allemaal gelijk! Het einde van de wereld is met dit en de verkiezing van jullie favoriete opa Trump nu echt nabij….

 8. Anna

  Moesten ze natuurlijk van Saoedi-Arabië. Die betaalt en plaatst heel de wereld vol met moskeeën. Clinton kon met haar islamitische miljoenen een campagne voeren. Ha,ha, ze verloor.

 9. Anna

  Alle islamitische OIS landen/stammen vechten elkaar het kot uit. Het enige wat overblijft is het kopvod voor natuurlijk de vrouwen.

 10. nienke

  NIC.

  Ben het helemaal met je eens, de grootste fout is geweest deze afschuwelijke ideologie (islam) hier binnen te halen.
  Hoe kun je een goede samenleving met deze gevaarlijke ideologie hebben als zij zich houden aan hun “koran”waar de meest afschuwelijke dingen instaan zoals dood de christenen, dood de joden,dood de homo’s, dood iedereen die geen moslim is, dood alle andersdenkenden.
  Vechten en moorden zit hun waarschijnlijk in de genen, overal waar zij zich vestigen komt er oorlog, alle moslim staten zijn in oorlog, ze vechten mekaar de pan uit.
  Passen absoluut niet in onze westerse beschaafde samenleving, willen ook Europa veroveren en een moslimstaat van maken, we zijn gewaarschuwd!!!

 11. Ruud562

  Nick, volkomen waar!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.