Ook Jos Verstappen onder de indruk van prestatie Max: 'Hij heeft mij ook verrast!'

Ook Jos Verstappen onder de indruk van prestatie Max: 'Hij heeft mij ook verrast!'

Jos Verstappen is zo trots als een aapje pauw op zijn zoon, Max. Naast trots is hij ook verrast. Want nee, zelfs Max' eigen vader wist niet dat hij zó goed was in de regen.

"Ik moet zeggen dat Max ook mij verrast heeft, terwijl ik hem toch al heel lang ken. Ik heb al veel races van hem gezien, maar wat hij hier liet zien, was ongelooflijk," aldus de voormalige Formule 1-coureur.

Dat kun je wel zeggen ja. Voor de mensen die de race gisteren gemist hebben: Max zette echt een legendarische prestatie neer. Door een stel slecht geplande pitstops viel hij terug naar de veertiende plaats, maar op de één of andere manier slaagde hij erin om maar liefst elf auto's in te halen, waardoor hij uiteindelijk dus derde werd. Hij deed dat niet alleen op schitterende wijze, maar ook nog in de regen. Het circuit leek regelmatig eerder op een zwembad dan op een Formule 1-circuit. De enige die daar geen last van had was, bleek, Max. Hij reed compleet verschillende lijnen dan zijn tegenstanders en deed dat zo goed, dat hij elke ronde weer significant sneller ging dan ze allemaal.

Een dag na de race kijk ik er nog steeds met veel plezier op terug. Het was echt geweldig om te zien hoe deze jonge Nederlander het hele veld van coureurs liet zien hoe je in de regen moet rijden. En dat terwijl hij nog maar 19 jaar oud is! Ongelooflijk.

Als dit niet de nieuwe Michael Schumacher is weet ik het ook niet meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties