Knettergek: emoji met hoofddoek doet haar intrede

Geen categorienov 13 2016, 21:00
Het islamofascisme is nu ook prevalent vertegenwoordigd in de wereld van de... emoji's.
Het is dat we tegenwoordig overal emoties bij gebruiken, maar anders zou ik die dingen vanaf nu boycotten. Unicon, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de emoji, heeft namelijk aangekondigd dat er 56 nieuwe emoji's bijkomen. Eén daarvan is een afbeelding van een vrouw met een hoofddoek op.
Nee, dat is geen grap.
Da's natuurlijk al dieptriest, maar wat dit allemaal nog zieker maakt is dat de emoji een idee is van een 'Duitse' tiener. Haar naam: Rayouf Alhumedhi. Deze dame had een groepschat met enkele vriendinnen en wilde een emoji gebruiken die bij de groep paste. Ze kon alleen niets vinden. Daarom diende ze een voorstel in bij Unicon voor een emoji met een hoofddoek.
Natuurlijk zegt het 't één en ander over Rayouf en haar vriendinnen dat alleen deze emoji bij hen past, maar het zegt vooral ook heel veel over Unicode dat ze het geen enkel probleem vinden om dit symbool van de minderwaardigheid van vrouwen vervolgens over te nemen. Vrouwenrechten en de gelijkheid van man en vrouw kunnen onze emoji-vrienden blijkbaar gestolen worden. Lang leve de onderdrukking van vrouwen! Jee!
Nog een idee: misschien dat ze ook even een emoji kunnen maken van een vrouw in boerka én van een islamitische man die op enkele meters afstand gevolgd wordt door zijn vrouw. In Saoedi-Arabië -- een radicaal-islamitisch land -- mogen vrouwen immers niet naast hun man lopen, omdat dat gelijkheid van de seksen zou impliceren. Misschien dat Unicode voortaan ook rekening kan houden met deze 'islamitische traditie'? Er zijn ongetwijfeld flink wat Saoediërs die dat op prijs kunnen stellen. En wie weet, misschien ook wel moslims in het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten