Magnifieke Max Verstappen wordt derde na briljante race

Magnifieke Max Verstappen wordt derde na briljante race

Max Verstappen is met gemak de coureur van de dag. Wat de Nederlander vanavond liet zien was werkelijk episch.

De Grand Prix van Brazilië was een uurlang ongelooflijk saai. Twee rode vlaggen, om de haverklap een safety car situatie... er gebeurde heel veel, maar met racen had het niets te maken.

Toen de race dan eindelijk echt begon -- dat was na de eerste dertig rondes -- liet Max Verstappen zien dat hij nu al één van de beste coureurs ter wereld is. Hij reed lange tijd rond op de tweede plek. Die positie verloor hij omdat zijn team, Red Bull Racing, om volstrekt onbekende redenen besloot om hem naar binnen te halen en intermediate-banden te geven terwijl het circuit kletsnat was.

Even leek het erop dat Max na zijn pitstop vanaf plaats zes terug kon komen op het podium, maar het begon weer harder te regenen. Tijdens de zoveelste safety car situatie moest hij daardoor nogmaals naar binnen zodat hij weer op regenbanden kon rijden.

Het gevolg? Hij viel terug naar de zestiende (16e!) plek. En dat terwijl er nog maar een ronde of vijftien/twintig te gaan waren.

En dat is het moment waarop Max liet zien dat hij een ongelooflijk talent is. Hij passeerde de ene na de andere auto. De commentators van Sky Sport (ik kijk de Formule 1 op Sky) werden steeds fanatieker. Toen Max zijn eigen teamgenoot, Daniel Ricciardo, inhaalde begonnen ze hem volmondig aan te moedigen. Teambaas Christian Horner kwam twee keer langs bij Sky om te vertellen hoe goed Max bezig was.

Dat klopte. Plaats 10. Plaats 9. Een mooie inhaalactie: plaats acht. En hij ging door: zevende plek. De commentators konden het nauwelijks geloven. "Hij vindt grip waar niemand het vindt!" riepen ze in euforie. Max ging rustig door. Daar was Sebastian Vettel van Ferrari. Met een schitterende actie ging Max ook aan hem voorbij. Zoals altijd met Vettel huilde de Duitse coureur dat Max hem van de weg drukte, maar dat had hij echt helemaal aan zichzelf te danken. Het was zo nat, geen steward die hier iets aan zou doen. Terecht trouwens, Max deed het prima, Vettel had zijn verlies moeten accepteren.

Maar Max was nog lang niet klaar. Behalve Lewis Hamilton (die de race won) en Nico Rosberg moesten alle coureurs eraan geloven. Max vloog ze voorbij. Daar ging Kvyat, en daar Perez. Derde. Er werd driftig gezwaaid met de geblokte vlag... Max stond weer op het podium.

Als kind was ik al fan van de Formule 1 en ik kan je vertellen dat ik zelden zo'n schitterende race heb gezien. De jonge Nederlander heeft vandaag echt historie geschreven. Mensen die de race gezien hebben zullen hier nog jaren over praten. Wat een geweldenaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties