Lafhartige R'damse basisschool geeft Zwarte Piethaters hun zin: alleen Roetveegpieten en Sint moet zich verstoppen

Geen categorienov 30 2016, 9:00
Dit gebeurt er dus met een land als een watjescultuur de samenleving helemaal heeft overgenomen.
Het Sinterklaasfeest wordt nog al een tegenvaller voor de kinderen die naar Onze Wereld, een basisschool in Rotterdam, gaan. Mevrouw de directrice heeft namelijk besloten om dat feest heel anders in te richten. Zo worden er alleen maar Roetveegpieten gebruikt en komt de Sint niet 's ochtends bij de school aan, maar moet hij er overnachten; ze is namelijk doodsbang dat boze ouders elkaar te lijf gaan als ze de Sint en zijn neppieten zien.
Normaal gesproken maakt de Sint altijd een geweldige entree op het schoolplein van de 'gemengde christelijke school.' Dat ging altijd prima -- tot volgend jaar. Toen was er namelijk één (ja: 1!) ouder die klaagde over Zwarte Piet.
En raad eens wat directrice Tilly Terheijden deed? Juist: ze voerde meteen de Roetpiet in.
Tot haar grote verbazing waren lang niet alle ouders daar blij mee. Sterker nog, de overgrote meerderheid vindt het ronduit bespottelijk dat de directrice deze mooie Nederlandse traditie afschaft omdat één gek het niet kan verkroppen dat Zwarte Piet zwart is. Het AD legt uit wat er gebeurde:

Daarmee was de kous niet af. Er ontstonden twee kampen: ouders die vóór Zwarte Piet zijn en ouders die tégen zijn. ,,Sommigen waren van plan hun standpunt kenbaar te maken tijdens de intocht op het plein. De een riep met 200 medestanders te komen, de ander deed daar een schepje bovenop", zegt Terheijden. ,,Ik heb daar totaal geen zin in."

Na overleg met de politie komt Sint maandag níet meer aanrijden bij Onze Wereld en de pieten zijn niet langer zwart. Sint 'overnacht' op school en zet geen stap op het schoolplein. Vier roetpieten zullen de klassen bezoeken buiten het zicht van de ouders.

Met andere woorden: de Zwarte Piethater die deze onrust veroorzaakte heeft haar (of zijn) zin gekregen. Sinterklaas mag niet het schoolplein op omdat mevrouw bang is voor 'rellen,' en alle Pieten hebben nu 'roetvegen' op hun wangen. Er is dus geen Zwarte Piet meer bij. Oh, en voor ik het vergeet: ook de mama's en papa's van de kinderen zijn niet welkom.
Gelukkig zijn er ouders die absoluut niet van plan zijn om dit te accepteren. Zo heeft één moeder afgedwongen dat zij wel degelijk bij de viering is: "Dat heb ik geëist: mocht er toch iets raars gebeuren dan wil ik bij mijn kinderen in de buurt zijn." Een andere moeder gaat demonstreren door haar eigen gezicht pikzwart te schminken... en weer een andere moeder laat weten dat ze niet wil dat haar kind bij dit nepfeest is.
Je kunt je er iets bij voorstellen. Als mijn kind naar deze school zou gaan zou ik ook in actie komen.
Ongelooflijk genoeg is de wereldvreemde schooldirectrice geschrokken van "al die reacties":

"Dit wilde ik juist voorkomen. Ik wil geen polarisatie of onveilige situaties; ik wil een feest voor kinderen, zonder ruziënde volwassenen. En daarom vieren we sinterklaas kleinschalig, in school, met elkaar, met de leerlingen."

Zonder polarisatie? Waar haal je het lef vandaan om dat te zeggen, mevrouw de politiekcorrecte lafbek? Juist jij polariseert door die ene knettergekke ouder haar/zijn zin te geven en onze mooie traditie helemaal op zijn kop te zetten. Je had dit kunnen voorkomen door je poot gewoon stijf te houden en ons geweldige Sinterklaasfeest te verdedigen.
Maar nee, als politiekcorrecte zwakkeling gaf je meteen toe aan 'de druk.' Daardoor zit je nu met de gebakken peren. Succes ermee, je hebt deze onrust helemaal aan jezelf te danken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten