Lafhartige R’damse basisschool geeft Zwarte Piethaters hun zin: alleen Roetveegpieten en Sint moet zich verstoppen

Dit gebeurt er dus met een land als een watjescultuur de samenleving helemaal heeft overgenomen.

Het Sinterklaasfeest wordt nog al een tegenvaller voor de kinderen die naar Onze Wereld, een basisschool in Rotterdam, gaan. Mevrouw de directrice heeft namelijk besloten om dat feest heel anders in te richten. Zo worden er alleen maar Roetveegpieten gebruikt en komt de Sint niet ’s ochtends bij de school aan, maar moet hij er overnachten; ze is namelijk doodsbang dat boze ouders elkaar te lijf gaan als ze de Sint en zijn neppieten zien.

Normaal gesproken maakt de Sint altijd een geweldige entree op het schoolplein van de ‘gemengde christelijke school.’ Dat ging altijd prima — tot volgend jaar. Toen was er namelijk één (ja: 1!) ouder die klaagde over Zwarte Piet.

En raad eens wat directrice Tilly Terheijden deed? Juist: ze voerde meteen de Roetpiet in.

Tot haar grote verbazing waren lang niet alle ouders daar blij mee. Sterker nog, de overgrote meerderheid vindt het ronduit bespottelijk dat de directrice deze mooie Nederlandse traditie afschaft omdat één gek het niet kan verkroppen dat Zwarte Piet zwart is. Het AD legt uit wat er gebeurde:

Daarmee was de kous niet af. Er ontstonden twee kampen: ouders die vóór Zwarte Piet zijn en ouders die tégen zijn. ,,Sommigen waren van plan hun standpunt kenbaar te maken tijdens de intocht op het plein. De een riep met 200 medestanders te komen, de ander deed daar een schepje bovenop”, zegt Terheijden. ,,Ik heb daar totaal geen zin in.”

Na overleg met de politie komt Sint maandag níet meer aanrijden bij Onze Wereld en de pieten zijn niet langer zwart. Sint ‘overnacht’ op school en zet geen stap op het schoolplein. Vier roetpieten zullen de klassen bezoeken buiten het zicht van de ouders.

Met andere woorden: de Zwarte Piethater die deze onrust veroorzaakte heeft haar (of zijn) zin gekregen. Sinterklaas mag niet het schoolplein op omdat mevrouw bang is voor ‘rellen,’ en alle Pieten hebben nu ‘roetvegen’ op hun wangen. Er is dus geen Zwarte Piet meer bij. Oh, en voor ik het vergeet: ook de mama’s en papa’s van de kinderen zijn niet welkom.

Gelukkig zijn er ouders die absoluut niet van plan zijn om dit te accepteren. Zo heeft één moeder afgedwongen dat zij wel degelijk bij de viering is: “Dat heb ik geëist: mocht er toch iets raars gebeuren dan wil ik bij mijn kinderen in de buurt zijn.” Een andere moeder gaat demonstreren door haar eigen gezicht pikzwart te schminken… en weer een andere moeder laat weten dat ze niet wil dat haar kind bij dit nepfeest is.

Je kunt je er iets bij voorstellen. Als mijn kind naar deze school zou gaan zou ik ook in actie komen.

Ongelooflijk genoeg is de wereldvreemde schooldirectrice geschrokken van “al die reacties”:

“Dit wilde ik juist voorkomen. Ik wil geen polarisatie of onveilige situaties; ik wil een feest voor kinderen, zonder ruziënde volwassenen. En daarom vieren we sinterklaas kleinschalig, in school, met elkaar, met de leerlingen.”

Zonder polarisatie? Waar haal je het lef vandaan om dat te zeggen, mevrouw de politiekcorrecte lafbek? Juist jij polariseert door die ene knettergekke ouder haar/zijn zin te geven en onze mooie traditie helemaal op zijn kop te zetten. Je had dit kunnen voorkomen door je poot gewoon stijf te houden en ons geweldige Sinterklaasfeest te verdedigen.

Maar nee, als politiekcorrecte zwakkeling gaf je meteen toe aan ‘de druk.’ Daardoor zit je nu met de gebakken peren. Succes ermee, je hebt deze onrust helemaal aan jezelf te danken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Pedrito

  Zo’n laffe directrice noemen wij bij ons thuis een strontvervelende linkse muts !

  1. DirkSteen

   Prima reactie, wat een muts!!!

  2. Peter Selie

   Goed zó Pedrito! Nederland is socialistisch rood gekleurd van onwelriekende linkse mutsen brigades die hun eigen haat laten prevaleren boven de Nederlandse cultuur althans wat er nog van over is.

 2. Ni28

  Als ik een kind op die school had dan zou mijn kind op die dag niet naar school gaan. Punt. Het ligt aan de ouders wat zij doen maar zij hebben de grootste kracht. Instanties gaan niet over volksgebruiken daar gaat het volk over.

 3. Ni28

  Activisten, winkeliers en instanties beslissen dat Zwarte Piet moet weg. Dat is racisme pur sang.

 4. Gustaafff

  Het oeroude kinderfeest wordt weer eens vergald door de anti-zwartepietenbrigade. Met knikkende knieën gaat de school weer overstag: bang anders leerlingen te verliezen. Hetzelfde geldt voor de supermarkten, die een boycot vrezen.

 5. Anna

  Minderheid heeft het intussen voor het zeggen. Tussen die minderheid zitten de echte grootste racisten. Dat is nog het allerergste.

 6. Monklet80

  Kan iemand mij uitleggen wat nou het grote probleem is met roetpieten? Je kan vinden dat de Nederlandse blackface traditie niet racistisch is, maar het is onderhand toch duidelijk dat redelijke mensen daarover van mening kunnen verschillen.
  In did geval is het duidelijk de pro-pieten die de problemen veroorzaken. Waarom? Wat maakt het nou uit? Het is toch voor de kinderen?

  1. toetssteen

   @monklets
   Tja, waarom wordt een toneelspeler eigenlijk in de make up gezet? Waarom is Othello niet blank en zingt gewoon zijn rol? Waarom wordt madama Butterfly gezongen door een vrouw? Waarom spelen we golf met een balletje? Waarom?

   Mijn vrouw schoof mij gisterenmiddag een foto van mijn pa zaliger onder mijn neus. Hij was zwarte piet. Met een enorme baret, dus geen spriet haar te zien en zo pikzwart dat zelfs mijn vrouw haar laarzen al bleker lijken. Moet dat een menselijk ras verbeelden? Loop toch rond!
   Piet en ook die baard zijn al duizenden jaren oud:

   http://nieuws.nl/populair/20151002/wild-geraas-belangrijkste-documentaire-over-zwarte-piet-van-het-jaar/

   Geesten, ongrijpbaar! Ze rijden door storm en weer over daken.

 7. J.C.

  Zo’n politiek correcte lafaard, die de vermoorde onschuld uit gaat lopen hangen, vind ik nog erger dan bijvoorbeeld een liegende premier.

  Zo’n roetpiet is toch doodeng, daar moet je je kind niet aan willen blootstellen.

 8. Donald Troef

  We durven niet meer vrijmoedig uit te spreken dat Zwarte Piet staat voor onze grootse koloniale geschiedenis en de superioriteit van ons volk en onze cultuur.
  Van die waan zullen we ons moeten bevrijden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.