Linkse journalist Trouw gaat los op Twitter: ‘Bakker in Amsterdam maakt marsepeinen Zwarte Piet!’

“Volwassenen die zoiets grotest in mekaar zitten te marsepeinen: wat voor leven heb je dan?”

De linkse Trouw-journaliste (en we gebruiken die term maar heel ruim) Seada Nourhussen (wie kent haar niet?) is woest! De reden? Een bakker uit de Jordaan had het gore lef om een Zwarte Piet te maken van marsepein.

En dat kan natuurlijk niet in deze politiekcorrecte tijden waarin we ons allemaal moeten aanpassen aan het racismegeroep van een stel activisten die op één hand te tellen zijn.

Gelukkig heeft Martin Bosma van de PVV totaal geen tijd voor dit soort idioten:

Om Seada’s vraag te beantwoorden: ik zou zeggen, een heel mooi leven! De bakker in kwestie bewijst namelijk dat hij a) nog respect heeft voor onze tradities en b) de klant geeft wat hij wil. Als klanten geen Zwarte Piet van marsepein kochten zou hij ze niet maken. En ik kan me er best iets bij voorstellen dat mensen zo’n marsepeinen Piet hartstikke leuk vinden; het bevestigt en benadrukt immers het Sinterklaasgevoel.

99% van de Nederlanders vindt zoiets hartstikke leuk, maar niet de politiekcorrecte onderklasse die op zijn best 1% van het volk representeren. Nee, zij vinden het verschrikkelijk en zien het als het zoveelste bewijsstuk dat de ‘witte Nederlands man’ inherent ‘racistisch’ is.

De grote vraag is natuurlijk: wie heeft er nou eigenlijk geen leven? De bakker die dit soort marsepeinen Pieten maakt voor zijn klanten of de Trouw-journaliste die erover valt en vervolgens publiekelijk in janken uitbarst?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  De zwarte inquisitie is in het land, lijkt het. Willen deze zwarte mensen soms dat wij hekel aan hun krijgen? Zij zijn op goede weg. Multiculturele samenleving is hier een LAT relatie. Verder komt het niet. Rassenrelen zijn dichterbij dan een harmonieuze samenleving door een paar oproerkraaiers.

  1. tq1991

   Onzin, mensen mogen hun mening geven. Luister ernaar of negeer het. Het laatste word toch al heel vaak gedaan. De meningsuiting is niet alleen voor de boze witte man of vrouw. Zo simpel is het.

   1. John R

    Dit is geen mening, maar als je het woord ‘grotesks’ leest, dan is het opruiing.

 2. Seneca

  Nu is het zwarte Piet en straks zijn het VARKENS van marsepein. Leg je er maar bij neer want van onze ‘volksvertegenwoordigers’ kan men niets verwachten noch van de ‘regering’. Schoften, anders niets.

 3. Norman Corinth

  Waarop baseert Michael zijn waarneming dat de Trouw-journaliste in huilen uitbarste? Het bericht geeft daar geen aanwijzing voor.

  1. zomaar

   huilen is het nette woord ,voor links janken , linkse janker !!

 4. Beukman

  Deze marsepeinen Zwarte Piet ziet er in ieder geval uit om op te vreten! Dat moeten we nog maar afwachten met regenboog- of roetpieten.
  Op de website staan nog meer heerlijke Pieten en Sinten:

  http://www.jordino.nl/overige-2/

  Ik denk dat ik er van de week even langs ga.

 5. van Urk

  Wat had zij dan gedacht? Dat het soms al kerstfeest was en de bakker chocoladekransjes met witte suikerpoeder in de etalage klaar had liggen? Ik weet het wel zeker dat deze Bakker een goed leven heeft met al dat ambachtelijk gemaakte traditionele lekkernij van Hollandse oeroude recepten.

 6. Sniper666

  Wat een vakman die Jordino, petje af!

 7. Wachteres

  Mogen zij hun mening geven, @tq1991? Natuurlijk mag dat, we leven [nog] in een vrij land.

  Maar wat, als het grootste deel van de bevolking het niet met je opvatting eens is?

  Het lijkt me het beste om dat dan maar te accepteren en niet jarenlang – zelfs met gebruik van geweld – een kinderfeest te verpesten.

  Dan is het niet meer ‘je mening geven’, maar ‘je zin doordrammen’.

  Wat me verbaast is dat degenen die deze hetze begonnen zijn uit een land [Suriname] komen, waar Zwarte Piet nog zwarter gemaakt wordt dan hij al is, met vuurrode lippen en grote goudkleurige oorringen.

  Daar worden ze blijkbaar niet gefrustreerd, jaren lang in Nederland ook niet en dan …. plotsklaps … moet de beuk erin.

  Misschien ook omdat er voldoende Simonnetjes en Beukies zijn die hen ‘zielug’ vinden?

  Waar ik woon zijn er ook tradities die ik beledigend vind voor de mensen die deze moeten ondergaan.

  Ik heb weleens mijn mening gegeven, maar daar blijft het ook bij.

  “’s Lands wijs, ’s lands eer” denk ik maar en ik weet zeker dat men, als ik daarover doordram, terecht een hekel aan mij gaat krijgen.

  Een mens wil ook een beetje aardig gevonden worden, toch?

  De grote boosdoeners zijn trouwens degenen die maar al te graag bereid zijn om onze cultuur en dus onze tradities te verkwanselen.

  En geloof me, als het aan hen ligt, dan zal het niet bij ‘Zwarte Piet’ blijven.

 8. Vabis

  De anti zwarte pietenbrigade heeft gisteren in Rotterdam en Maassluis een gevoelig verlies geleden, die zijn voorlopig even de bek gesnoerd.

  1. ko vadis

   @Vabis: ik hoop dat zij iets van de rubbertherapie hebben opgestoken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.