Oud-Eurocommissarissen worden slapend rijk: van ons belastinggeld

Zestien oud-Eurocommissarissen ontvangen minstens een ton per jaar van de belastingbetaler. Dit omdat ze zich de afgelopen jaren natuurlijk vreselijk hard hebben ingezet voor ons welzijn. Ahem.

De Duitse krant Die Zeit heeft onderzoek gedaan naar de handel en wandel van voormalige Eurocommissarissen en komt tot de conclusie dat zij zich ook nu ze officieel zogenaamd met pensioen zijn (of in ieder geval niet meer actief zijn als commissaris) nog altijd verrijken ten koste van de belastingbetaler. Zij krijgen namelijk minstens honderdduizend euro per jaar als ‘overgangsvergoeding.’ Die vergoeding is in het leven geroepen omdat Eurocommissarissen over het algemeen niet onmiddellijk na hun werk voor Brussel bij het bedrijfsleven aan de slag kunnen gaan om te voorkomen dat de schijn van belangenverstrengeling wordt gewekt.

De Telegraaf legt uit wat dit feitelijk betekent:

Toch zorgt de handel en wandel van de voormalig Eurocommissarissen in Brussel voor gene. De Belg Karel De Gucht is al twee jaar geen Eurocommissaris meer en is ondertussen aan de slag gegaan bij bedrijven als ArcelorMittal en Proximus. Volgens berekeningen van Die Zeit heeft hij nog altijd recht op 125.000 euro per jaar, betaald uit Europees belastinggeld.

Dit is natuurlijk een grof schandaal. 125.000 euro per jaar terwijl al lang weer aan het werk is. Hij verrijkt zich dus ten koste van jou en mij; van de hardwerkende Europese belastingbetaler die zich elke keer weer uitslooft om in zijn eigen onderhoud te voorzien. Een deel van ons geld wordt van ons afgepakt door Vadertje Staat. Een deel daarvan wordt vervolgens doorgesluisd naar meneer De Gucht, die zo lachend rijk wordt.

Hetzelfde geldt voor voormalige Eurocommissaris Connie Hedegaard uit Denemarken. Zij werkt op dit moment voor energiebedrijf Danfos, maar krijgt ook nog steeds gratis en voor niets bakken met geld van Brussel. Met andere woorden: van ons. Dat is op zich al schandalig genoeg, maar daar komt nog eens bij dat Hedegaard als oud-commissaris voor klimaat dus voor een energiebedrijf werkt. Belangenverstrengeling, much?

Oh, en voor we het vergeten is Dacian Ciolos uit Roemenië er ook nog. Deze man was Eurocommissaris en krijgt nu nog steeds betaald vanwege de overgangsregeling. Ondertussen is hij echter al een tijdje premier van zijn land.

Erger dan dat wordt het natuurlijk niet. Ook al niet omdat hij vanwege die regeling ongetwijfeld het gevoel zal hebben dat hij Brussel het één en ander verschuldigd is, wat nauwelijks goed kan zijn voor zijn land zelf.

Het is ongelooflijk, maar dit wordt dus heel normaal gevonden in Brussel. Want stel je voor dat je op verantwoorde wijze omgaat met Europees belastinggeld. Brr, de rillingen lopen de oud-commissarissen ongetwijfeld over het lijf bij de gedachte alleen.

En Rutte zich maar afvragen hoe het toch kan dat steeds meer Nederlanders eurokritisch worden. Tja, wat denk jezelf als de Unie gerund wordt door dit soort graaiers?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wim

  De Washington Post heeft een artikel offline gehaald, waarin werd onthuld waar de ‘kunstcollectie’ van John Podesta, campagneleider van Hillary Clinton, uit bestaat: foto’s van naakte kinderen, waar hij volgens een voormalige official van de regering Clinton zijn hele slaapkamer mee vol heeft hangen. Daarnaast verzamelt Podesta ook afbeeldingen van kannibalisme. Gisteren bleek dat deze twee bizarre voorkeuren van Podesta met elkaar in verband staan, nadat uit de gehackte WikiLeaks naar voren kwam dat Podesta deelnam aan de smerige, perverse ‘Wicca’ rituelen van Amerika’s bekendste occultiste Maria Abramovic, die van The Clinton Foundation een donatie van $ 10.000,- kreeg (2).
  Foto’s van naakte kinderen op Podesta’s slaapkamer

  Het artikel van de Washington Post dateert uit 2004 en is nog steeds in een online archief te lezen. Sally Katzen, een voormalige official van de regering Clinton, schreef dat ze zich tijdens een bezoek aan Podesta’s huis ‘opgelaten’ had gevoeld. Meerdere gasten hadden in dat jaar een rondleiding door Podesta’s huis in Falls Church gekregen, en een blik in de slaapkamer kunnen werpen, die volhing met foto’s van naakte tieners. Het enige verschil met kinderporno? Deze foto’s waren gemaakt door ‘kunstfotograaf’ Katy Grannan.

 2. Ni28

  De meesten hadden tijdens hun EU periode een hoop bijbaantjes want in zo functie houd je tijd genoeg over. En nu achteraf nog een ton er bij. De EU doet werkelijk alles om de kloof tussen Brussel en de burger steeds groter te maken. Het zij parasieten die van ons belasting geld leven en ons het leven nog zuur maken ook.

 3. Sniper666

  Zoooooo !! Dat wil ik ook, eurocommissaris worden. Waar kan ik solliciteren?

 4. ko vadis

  Ha! het begrip “Eurocommissaris” begint te dagen!

  1. Wachteres

   Tja, de dames en heren van de Europese Unie zorgen goed voor zichzelf, dat is al lang bekend.

   Het ‘klootjesvolk’`draait voor de kosten op. Of we nu achter hun beleid staan of niet.

   Ach, was het bij de communisten anders? En politiek-correct vindt het toch prima zo?

   Ook dat was bij de communisten niet anders. ‘Vadertje EU’ zorgt wel goed voor ons, denken zij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.