PvdA-wethouder Den Haag discrimineert tegen blanke, autochtone sollicitanten

Geen categorienov 03 2016, 12:00
Dit is een grof schandaal.
Professionele racismeroepers als Sylvana Simons gillen voortdurend dat ze oneerlijk behandeld worden. Ja, ja, de Nederlandse maatschappij zou inherent racistisch zijn. Daardoor krijgen Nederturken, Nedermarokkanen, Surinamers en andere etnische minderheden maar moeilijk een baan.
Nou, dat blijkt dus de grootst mogelijke onzin te zijn. Kijk maar tegen wie er écht gediscrimineerd wordt:

Den Haag wil dat een op de drie ambtenaren binnen afzienbare tijd allochtoon is. Daarom voert PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vanaf volgend jaar een voorkeursbeleid in voor Hagenaars met een migrantenafkomst. Bij gelijke geschiktheid krijgen zij voorrang bij sollicitaties voor middenkaderbanen.

De wethouder -- het gaat natuurlijk om een PvdA'er -- kan zijn haat voor de blanke medemens maar nauwelijks verhullen:

"Ik loop hier in het stadhuis, een prachtig wit gebouw. Maar helaas geldt dat niet alleen voor de buiten-, maar ook voor de binnenkant."

Daarmee doelt hij op het feit dat er absoluut én relatief meer blanke ambtenaren zijn dan autochtone ambtenaren.
Nou moet je je eens inbeelden dat meneer Baldewsingh roomblank was en zich verbaasde over 'het grote aantal gekleurde ambtenaren' in een bepaalde gemeente. Waar hij aan toe zou voegen: "Ik loop hier in het stadhuis, een prachtig bruin gebouw. Maar helaas geldt dat niet alleen voor de buiten-, maar ook voor de binnenkant." Hoe zou politiekcorrect links daarop gereageerd hebben, denk je?
Het antwoord ligt voor de hand: het zou meteen een halszaak zijn geweest en meneer de wethouder zou gedwongen worden om op te stappen. Maar als blanke Nederlanders het slachtoffer van discriminatie zijn halen deze types hun schouders op en zeggen ze dat het allemaal echt zo erg niet is. Want ach, die kaaskoppen hebben het prima voor elkaar. Wie heeft daar nou medelijden mee?
Gelukkig is er nog een enkele politieke partij die dit soort wangedrag absoluut niet vindt kunnen en dat hardop durft te zeggen. Ik heb het VNL, de partij van Joram van Klaveren, Laurence Stassen, Louis Bontes en, natuurlijk, Jan Roos.
De liberalen (VNL is de enige echte liberale partij in de Tweede Kamer, hoewel ik ze niet klassiek-liberaal vindt) zijn woedend over deze wanstaltige actie van wethouder Baldewsingh en hebben tekst en uitleg gevraagd van het kabinet:

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Binnenlandse Zaken over discriminatie van autochtonen door een Haagse wethouder.

1. Hebt u kennis genomen van het bericht 'Allochtoon krijgt voorrang bij sollicitatie'?

2. Hoe oordeelt u over de plannen van een Haagse wethouder om autochtonen te discrimineren op grond van hun afkomst?

3. Deelt u de visie van onze fractie dat sollicitanten aangenomen dienen te worden op basis van kwaliteit en niet op basis van etniciteit? Zo neen, waarom niet?

4. Hoe verhoudt deze vorm van discriminatie zich tot de eerder door u gebezigde zin: "iedereen moet iets van zijn of haar leven kunnen maken zonder gehinderd te worden door discriminatie"?

5. Wat is uw visie op het gegeven dat de enige vorm van institutioneel racisme in Nederland 'positieve' discriminatie betreft?

6. Bent u bereid de discriminerende wethouder spreekwoordelijk op de vingers te tikken en aan te sporen om af te zien van dit onzalige beleid? Zo neen, waarom niet?

Het zou mij hogelijk verbazen als het kabinet van VVD en de PvdA hier tegen optreedt. Met name die laatste partij heeft immers al lang bewezen dat het discriminatie tegen blanken prima vindt. En wat die eerste betreft. Ach, de VVD van 2016 is niet meer de VVD van 2008, 2009 of zelfs maar van 2010. Die partij is onder leiding van Mark Rutte verworden tot een verzameling politiekcorrecte crypto-D66'ers. Daar hoeven we ons heil dus ook niet van te verwachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten