PvdA-wethouder Den Haag discrimineert tegen blanke, autochtone sollicitanten

Dit is een grof schandaal.

Professionele racismeroepers als Sylvana Simons gillen voortdurend dat ze oneerlijk behandeld worden. Ja, ja, de Nederlandse maatschappij zou inherent racistisch zijn. Daardoor krijgen Nederturken, Nedermarokkanen, Surinamers en andere etnische minderheden maar moeilijk een baan.

Nou, dat blijkt dus de grootst mogelijke onzin te zijn. Kijk maar tegen wie er écht gediscrimineerd wordt:

Den Haag wil dat een op de drie ambtenaren binnen afzienbare tijd allochtoon is. Daarom voert PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vanaf volgend jaar een voorkeursbeleid in voor Hagenaars met een migrantenafkomst. Bij gelijke geschiktheid krijgen zij voorrang bij sollicitaties voor middenkaderbanen.

De wethouder — het gaat natuurlijk om een PvdA’er — kan zijn haat voor de blanke medemens maar nauwelijks verhullen:

“Ik loop hier in het stadhuis, een prachtig wit gebouw. Maar helaas geldt dat niet alleen voor de buiten-, maar ook voor de binnenkant.”

Daarmee doelt hij op het feit dat er absoluut én relatief meer blanke ambtenaren zijn dan autochtone ambtenaren.

Nou moet je je eens inbeelden dat meneer Baldewsingh roomblank was en zich verbaasde over ‘het grote aantal gekleurde ambtenaren’ in een bepaalde gemeente. Waar hij aan toe zou voegen: “Ik loop hier in het stadhuis, een prachtig bruin gebouw. Maar helaas geldt dat niet alleen voor de buiten-, maar ook voor de binnenkant.” Hoe zou politiekcorrect links daarop gereageerd hebben, denk je?

Het antwoord ligt voor de hand: het zou meteen een halszaak zijn geweest en meneer de wethouder zou gedwongen worden om op te stappen. Maar als blanke Nederlanders het slachtoffer van discriminatie zijn halen deze types hun schouders op en zeggen ze dat het allemaal echt zo erg niet is. Want ach, die kaaskoppen hebben het prima voor elkaar. Wie heeft daar nou medelijden mee?

Gelukkig is er nog een enkele politieke partij die dit soort wangedrag absoluut niet vindt kunnen en dat hardop durft te zeggen. Ik heb het VNL, de partij van Joram van Klaveren, Laurence Stassen, Louis Bontes en, natuurlijk, Jan Roos.

De liberalen (VNL is de enige echte liberale partij in de Tweede Kamer, hoewel ik ze niet klassiek-liberaal vindt) zijn woedend over deze wanstaltige actie van wethouder Baldewsingh en hebben tekst en uitleg gevraagd van het kabinet:

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Binnenlandse Zaken over discriminatie van autochtonen door een Haagse wethouder.

1. Hebt u kennis genomen van het bericht ‘Allochtoon krijgt voorrang bij sollicitatie‘?

2. Hoe oordeelt u over de plannen van een Haagse wethouder om autochtonen te discrimineren op grond van hun afkomst?

3. Deelt u de visie van onze fractie dat sollicitanten aangenomen dienen te worden op basis van kwaliteit en niet op basis van etniciteit? Zo neen, waarom niet?

4. Hoe verhoudt deze vorm van discriminatie zich tot de eerder door u gebezigde zin: “iedereen moet iets van zijn of haar leven kunnen maken zonder gehinderd te worden door discriminatie“?

5. Wat is uw visie op het gegeven dat de enige vorm van institutioneel racisme in Nederland ‘positieve’ discriminatie betreft?

6. Bent u bereid de discriminerende wethouder spreekwoordelijk op de vingers te tikken en aan te sporen om af te zien van dit onzalige beleid? Zo neen, waarom niet?

Het zou mij hogelijk verbazen als het kabinet van VVD en de PvdA hier tegen optreedt. Met name die laatste partij heeft immers al lang bewezen dat het discriminatie tegen blanken prima vindt. En wat die eerste betreft. Ach, de VVD van 2016 is niet meer de VVD van 2008, 2009 of zelfs maar van 2010. Die partij is onder leiding van Mark Rutte verworden tot een verzameling politiekcorrecte crypto-D66’ers. Daar hoeven we ons heil dus ook niet van te verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Het lijkt er op dat we Afrika achterna gaan. En zo gaat Nederland mooi de vernieling in.

 2. tq1991

  Van der Galien, WAAR staat dat witte (blanken) mensen niet meer welkom zijn om te werken bij die gemeente? Nou? IEDEREEN kan werken bij de gemeente maar hierdoor willen ze meer allochtonen aan het werk helpen ok? Dus minder werklozen uitkeringen criminaliteit enzo. WAT is daar op tegen, zegt u het maar. En door witte privileges zouden de zogenaamde witte mensen toch wel elders werk vinden. Maar goed kan je me uitleggen wat er verkeerd is om een achtergestelde groep meer kansen te geven?

  1. Ni28

   IEDEREEN kan werken bij de gemeente maar hierdoor willen ze meer allochtonen aan het werk helpen ok?
   U zegt het zelf, dus sluiten zij de blanken uit om de anderskleurigen te helpen. Duidelijk! Geen keuze voor kwaliteit van de sollicitant maar de kleur is bepalend. Dat is discriminerend en racistisch. Ook van u!

   1. tq1991

    Ik bevind me hier in een grappig gezelschap, etn. profileren en arbeidsdiscriminatie tegen allochtonen worden volmondig goedgepraat hier maar wanneer men dat probeert recht te zetten dan word er opeens wel gesproken van discriminatie e.d. Is dit consistent of hyprocriet? Of gewoon lachwekkend?

    1. Ni28

     Stel dat je werkgever bent en je kunt iemand aannemen. Er komen twee mensen aan, de een ie precies wat je nodig hebt maar is blank, die andere is een nietsnut en is gekleurd. Je mag de kleuren ook omdraaien want beide kan. Wie neem je aan?
     P.S. Bij Joop.nl vindt je waarschijnlijk je thuishaven vol meepraters naar je zin.

  2. C.oitus

   Omdat deze veronderstelde groep totaal geen zin heeft om te werken domme idioot, gratis geld is veel gemakkelijker. ik werk in rotjeknor vol continu en zie de verrijking waar ik als witte tata mag werken tot mijn dood toe om deze groep van geld te voorzien. Sorry voor de goedwillende uit deze groep die zijn er ook maar zijn ver in de minderheid.
   Voor alle duidelijkheid ik werk niet alleen voor de donkere kleur ook voor licht getinte groepen dus sterf lekker vuile gek, donderstraal lekker op uit mijn land en ga je land van herkomst opbouwen, ach stom van mij dat kost zweet moeite en tranen. Een Fucking loser ben je niks meer en niks minder.

   1. tq1991

    Sterf zelf achterlijke malloot, dit is meer dan mijn land ik ga nergens!

   2. tq1991

    En heb je mijn reactie niet gelezen seniele debiel ik wil juist dat deze mensen meer gaan werken en bijdrage dat is de bedoeling maar achterlijke pvv stemmer het ware tuig van Nederland kunnen alleen maar schelden e.d Tyfustraal toch zelf op naar Groenland of de Noordpool!

    1. C.oitus

     tq1991

     Ik heb het over de wethouder die met steun van het verachtelijke pvda iets denkt te moeten zeggen. En jou bijdrage lijkt op een utopia die gasten gaan niet werken als je ook gratis van de witte tata kunt leven. Jij zult het goed bedoelen maar ga de steden van Nederland maar in zeg maar als het donker wordt dan komt het ongedierte tevoorschijn. Basta.

  3. toetssteen

   2tq1991
   Alleen doden zijn wit! Blank betekent met weinig pigment. Het is het equivalent van Blanka, Bianca, Branka, Blanca. White is een onzinnig Anglicanisme.

  4. Sniper666

   @ tq1991

   “Maar goed kan je me uitleggen wat er verkeerd is om een achtergestelde groep meer kansen te geven?”. Wat is een achtergestelde groep?

 3. Ni28

  Racisme en discriminatie is geen alleenrecht voor de blanken. Dat blijkt altijd weer maar helaas hoor je het in reguliere nieuw nooit. Want dat is dan weer racistisch. De domheid regeert. De heer Kafka zou vandaag de dag stof genoeg hebben voor een nieuwe boek.

  1. Sarko

   Zie je regelmatig Kafka aanhalen maar betwijfel of je ooit iets van hem hep(bt) gelezen.

   1. Ni28

    Als je zelf niet voldoet maak een ander niet zwart. Werkwijze van links jou blijkbaar goed bekend.

 4. tq1991

  En weer de vakkundige dubbele maat bij DDS. Dit vind men wel verkeerd maar discriminatie op het gebied van werk tegen allochtonen vind men prima hier, en men steunt graag de partijen met een fout gedachtegoed hier. Maar owee zolang DENK en Sylvana maar zware kritiek krijgen.

  1. Sarko

   offtopic:
   U bent Zwitsal ?
   Blijft u het weblog bezoeken, uwen nekharen zullen dan nog vaak overeind gaan staan.
   Dit is een z.g klassiek liberaal weblog, gekaapt door fanatieke PVV’ers.

   1. Ni28

    Ik heb meer het idee dat dit blog door linkse haters gekaapt is. Misschien stuurt Joop zijn mensen om dit vuile werk te doen.

   2. Sjonnie

    Een z.g klassiek liberaal weblog? Betekent klassiek liberaal dan dat het om het brengen van “nieuws” met overwegend verdraaide feiten, uit context gerukte quatsch of druipend van totale onzinnigheid. En ik maar denken dat dds een rechtse versie van “de Speld” was.

    1. tq1991

     Ok maar alleen rechtse mensen die hier hun ongezouten mening lopen geven is ook saai.

   3. Peter Selie

    Nee beste sarko hij doet jouw stijl van reguren gewoon na. 🙂 🙂 🙂

   4. toetssteen

    @Sarko
    Jammer Sarko, VVD/PVV die roeren in dezelfde pot. Zie partijgelijkenissen. Als de VVD zichzelf hervindt en dan serieus, staan ze in no time boven de vijftig zetels.

 5. Gustaafff

  VNL zit nog niet in de Tweede Kamer, Michael.

  1. ikweetwatikwil

   Dat is zo Gustaafff maar Bonte en co wel

 6. ikweetwatikwil

  Geef ze één vinger en ze pakken je hele land met medewerking van PvdA.

 7. ko vadis

  In Washington staat ook een wit gebouw, en gezien de bewoners van dat pand, kan je het nauwelijks White House meer noemen!

 8. werkloze generaal

  We moeten ons bij het onderwerp houden , en dat gaat over de vraag of je de allochtone medemens op basis van kwaliteit en bij gelijke geschiktheid voorrang mag geven bij sollicitaties.

  Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft allang aangetoond dat het blanke ras superieur is aan elk ander ras. In elk opzicht en in alle delen van de wereld. Ook biologisch cel-onderzoek heeft dit bevestigd.

  Feitelijk gezien is het dus niet eens mogelijk dat men allochtonen op basis van KWALITEIT de voorrang zou kunnen gaan geven. Dit is technisch gezien onmogelijk. Wetenschappelijk gen-onderzoek liegt namelijk niet. Het ene DNA is nou eenmaal (ver) verheven boven het andere.

  Maar ja : nu zal IK wel weer racistisch genoemd worden.

  1. tq1991

   Ah come on het witte ras is superieur? Waarom worden jullie dan zo snel oud, qua welvaart die is van gestolen arbeid e.d en landroof. De Afrikanen waren de eerste mensen op de aardbol, zonder hun doorzettingsvermogen waren er geen andere rassen mogelijk. Kijk je mag dit vinden ik ga niet verder in discussie hierover. Ik geef alleen wat tegenwicht. Persoonlijk vind ik de (oost) Aziaten wel een beetje superieur die van Japan Z-korea Taiwan. In 30 jaar hebben ze gedaan waar de witten 250 jaar nodig hadden. Dit zonder slavernij en kolonialisme, toevallig heb ik een beetje aziatisch bloed hehe.

   1. Sjonnie

    Jawel, het witte ras is absoluut superieur. Schedelmeting heeft dit onomstotelijk aangewezen.

    1. tq1991

     Wat jij wilt, maar dan niet klagen over de zgn antisemitische moslims. Want dit is dezelfde retoriek die de joden naar de slachtbank bracht en kolonialisme e.d. bracht. En wat voor superieurs doe jij in je leven of zit je alleen mee te liften op schimmige witte figuren uit een geschiedenis van roven en ander crimineel gedrag?

    2. toetssteen

     @Jonnie
     Beter uw huiswerk doen. Op de IQ ladder staat het mongoloïde ras bovenaan.

  2. Norman Corinth

   “Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft allang aangetoond dat het blanke ras superieur is aan elk ander ras. In elk opzicht en in alle delen van de wereld. Ook biologisch cel-onderzoek heeft dit bevestigd.”

   Je zou hopen dat dit soort primitieve racisme van 19e-eeuwse snit was uitgestorven maar dat blijkt te optimistisch.

 9. Norman Corinth

  De discriminatie waarover hier op hoge toon wordt staat ook wel bekend als positieve discriminatie. Dat betreft het willen opheffen van achterstanden op de arbeidsmarkt van minderheidsgroepen die niet zelden als gevolg van negatieve discriminatie in die situatie zijn beland.
  Positieve discriminatie wordt in onze rechtsstaat in de regel als rechtmatig beschouwd.

  1. toetssteen

   Nou eh, succes met uw chirurg die u opereert zonder dat hij/zij naar westerse maatstaven beschikt over voldoende vakbekwaamheid .

   1. Norman Corinth

    @Toetssteen,
    Proost, en neem er nog een.

    1. toetssteen

     Nou eh nee, want te veel koffie is geen aanrader voor het slapengaan. Ik heb een flesje Fruitty opgeschroefd. Ook een slokje? Perziksmaak. Best lekker heur.. Zitten ook nog vitamientjes in.

 10. zomaar

  “Den Haag wil dat een op de drie ambtenaren binnen afzienbare tijd allochtoon is. Daarom voert PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vanaf volgend jaar een voorkeursbeleid in voor Hagenaars met een migrantenafkomst. Bij gelijke geschiktheid krijgen zij voorrang bij sollicitaties voor middenkaderbanen”.

  nu op dit moment en in de aankomende jaren is het niet repressief, om te stellen dat een op de drie medewerkers van ander etnische komaf is .

  daar deze etnische afkomsten (gelukkig) nog niet een derde van onze samenleving vromen , al lijkt!! dit wel zo te zijn op een doordeweekse mooie zomerdag in de straten , pleinen en markten, in onze steden .

 11. Peter Selie

  https://8295-presscdn-0-5-pagely.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Screen-Shot-2016-06-03-at-1.34.08-PM.png

  Om een conservatief kwaad te maken, moet je tegen hem liegen.
  Om een linksmensch kwaad te maken, moet je hem de waarheid vertellen.

  – Theodore Roosevelt

  1. Ni28

   en zo is het maar net, toen al bekend.

 12. ikweetwatikwil

  Gekleurde mensen heb ik tot voor een paar jaar terug, nooit een probleem mee gehad. Gekleurde collega’s gewoon leuk als met ieder ander. Bij wijze pan spreken, je zag de kleur niet.

  Tot voor een paar jaar terug, zij wel kleur zagen. Het veranderde. Waarom. Opeens zaten ze in het verdomhoekje, dachten ze. Sinds het gedonder over Zwarte Piet. Daarvoor vierden ze rustig het feest mee.

  Nu hebben we een denk die in de kamer wil. Denk, een verlengstuk van Erdogan. En de mensen die eerst het feest met ons mee vierden, lopen nu achter denk aan. Je moet er toch niet aan denken.

  1. toetssteen

   @ik weet wat ik wil
   Het kunstmatig creëren van verdeeldheid. Het is net zoals het ontmenselijken van ‘ de vijand’ .

 13. Beukman

  Verrek, en ik maar denken dat positieve discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt passé was.
  De meeste allochtonen die ik erover heb gesproken, moeten er ook weinig van hebben: die willen gewoon zeker weten dat ze hun baan 100 procent hebben vanwege hun capaciteiten, en niet vanwege hun etnische achtergrond.

  Sterker nog: daar er wel degelijk sprake is van negatieve discriminatie op de arbeidsmarkt, heeft een allochtoon door de bank genomen meer moeite moeten doen om de baan te krijgen dan zijn oer-Hollandse collega.

  1. toetssteen

   @Beukman
   Vooruit, ik ben het voor een goed deel met u eens, alleen, waarom verloochen je in het tweede deel van je betoog het eerste?
   Een goede kennis van mij, huwde met een Nederlander, integreerde als een speer, had een baan (Engels spreken is natuurlijk een pre, dat dan wel), maar is echt waar zeer donkerbruin. Hindoestaans, want er zijn mensen uit India die donkerder zijn dan Gario.

   Dus het is kolder dat er sprake is van discriminatie! Het gaat om de functionaliteit in de maatschappij.

   1. Beukman

    @Steen
    Het is helaas een feit dat in Nederland een sollicitatiebrief ondertekend met een Turkse of een Marokkaanse of een andere “vreemde” naam op grond van die naam eerder in de prullenbak verdwijnt dan een Hollandse naam.

 14. ikweetwatikwil

  En zo is het toetssteen. Daar ben ik ook van overtuigd.

  1. toetssteen

   @ikweetwatikwil
   In Singapore gaat het over capaciteit en de rest is volkomen bijkomstigheid. Moest Nederland a.o. ook maar eens gaan doen.

 15. Ni28

  Discriminatie is verboden op de positieve discriminatie na. Linkse logica. Dom. Discriminatie is altijd negatief dus slecht. Behalve voor links. Links is dus racistisch.

  1. van Urk

   In mijn gemeente wordt iedereen aangenomen of ze nou paars of geel zijn zolang ze maar BEREIDT zijn om te willen werken. Het ligt totaal niet aan het allochtoon zijn dat hij of zij geen werk kunnen vinden. Ik heb genoeg bedrijven onder de loep genomen waar ook gewoon allochtone werknemers met opgestroken mouwen rondliepen. Het ligt gewoon aan vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in bepaalde regio,s en hoe de mensen in die regio gekwalificeerd zijn. In Den Haag heb je weinig of geen industrieen die bijvoorbeeld laagopgeleide mensen kan aannemen en dat is voor een stad waar veel allochtonen wonen een strop. En als je als allochtoon in Den Haag bij een elektricienbedrijf wilt gaan werken heb je daar wel de nodige papieren of ervaring voor nodig. En als je die papieren of ervaring nou niet hebt omdat je net uit Somalie gekomen bent en altijd op koeien hebt gelet of dat je als Marokkaan al op jeugdige leeftijd je school niet hebt afgemaakt en liever op straat rondzwerft met je matti,s? Ligt het dan aan de blanke werknemers of eigenlijk aan hen zelf?

   1. toetssteen

    @Van Urk
    Yep, want Chinese werkzoekende hebben over het algemeen vrij snel een baan. Hoog opgeleide Indiase mensen die donkerder van huid zijn dan een Suri, idem.
    Omgekeerd ook hoor. Mijn zoon, blank zoals zijn ma, met blauwe ogen en donkerbruin krullend haar, leid omwille van zijn capaciteiten nu een miljardenbedrijf. (wat hem zijn gezondheid kost, maar dat is zijn pakkie an).
    Het gaat om geschiktheid, niet om kleur!

 16. Sniper666

  Die vent moet weg! Het lijkt wel of de gemeenten een broeinest van PvdAllah gespuis zijn. Weg met die f*uck partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.