Roemer gaat extreemlinks: ‘PVV is radicaal rechts, zet mensen tegen elkaar op’

Emile Roemer heeft de aanval vol geopend op twee partijen: de PvdA en de PVV.

Heel gek is dat natuurlijk niet. Feitelijk zijn die partijen elkaars concurrenten. Ze zijn immers stuk voor stuk voor een grote, bemoeizuchtige overheid. De enige punten waarop ze met elkaar van mening verschillen hebben te maken met immigratie en integratie, en met de Europese Unie. Hilarisch genoeg is de PvdA op die punten extreemlinks, de SP redelijk centristisch, en de PVV ‘rechts.’ Als we die onderwerpen buiten beschouwing laten zijn ze het op veel onderwerpen juist wél met elkaar eens. De logsiche conclusie: die drie partijen strijden min of meer om dezelfde stemmen, namelijk die van ‘de autochtone arbeider.’

Tenminste, dat was in het verleden zo. Tegenwoordig vindt de PvdA allochtonen immers veel belangrijker. Dat is ongetwijfeld waarom zowel de SP als de PVV de afgelopen jaren flink gegroeid zijn (virtueel dan) terwijl de PvdA steeds meer aanhang verliest.

Bovenstaande in aanmerking nemende is het nogal ironisch dat Roemer de PVV — een partij die economisch minstens net zo links is als de SP — ervan beschuldigd extreemrechts te zijn:

SP-leider Roemer gaf in een toespraak tot de leden op de partijraad zowel af op de PvdA als op de ‘radicaal rechtse’ PVV.

Oh, en hij was nog lang niet klaar. Vervolgens beschuldigde hij de PVV er namelijk ook van dat de partij polariseert:

De PVV beschuldigde hij van het ‘tegen elkaar opzetten van mensen’.

Dat komt dus van de man die het mensen die zowaar iets van hun leven proberen te maken stelselmatig afschildert als een stel egoïstische rotzakken die anderen maar wat graag laten verhongeren als ze zelf maar een eurotje meer kunnen verdienen. Mensen tegen elkaar opzetten? Roemer doet niet anders. Sterker nog, het tegen elkaar opzetten van mensen vormt het fundament van de partijideologie van de SP: de klassenstrijd.

Roemer doet er verstandig aan om wat gas terug te nemen. Het is leuk en aardig dat hij gepassioneerd raakt nu de verkiezingen aankomen, maar hij hoeft niet te gaan raaskallen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Peter Selie

  Tja over Dhr. Roemer wil ik het eigenlijk niet hebben, wanneer men deze serie foto’s bekijkt dan ren je gelijk naar het aanrechtkastje om een teiltje te halen.

  http://politiek.tpo.nl/2016/11/19/romantische-fotostrip-nieuwe-liefde-mark-rutte/

  1. Ni28

   Volgens de ISIS fan op de andere foto was hij toch homo?

  2. Harrie T.

   Eerst zeiken dat hij homo zou zijn en nu zeiken omdat hij op vrouwen valt.

 2. Wachteres

  https://gerard1945.wordpress.com/2016/02/11/de-sp-over-moslims-in-de-jaren-80/

  De SP heeft zich sinds de jaren ’80 aangepast aan politiek-correct.

  Waarschijnlijk vielen daar meer stemmen te halen, ook bij de moslims.

 3. Ni28

  Je wordt onpasselijk van de steeds terugkerende uitspraken over een ander. Als je zelf niets hebt moet je anderen aanvallen. Armoe in onze politiek.

 4. tq1991

  Even kort: Uiteraard heeft Roemer gelijk, het is de kernzaak van de PVV om mensen te discrimineren e.d. Hier verdient hij zn geld mee.

  1. Ali Yas

   “tegen elkaar opzetten van mensen”

   Als Roemer nu man en paard zou noemen, dan konden we zeggen of hij gelijk heeft of niet. Nu wordt dat moeilijk. Wel sluit Roemer aan in de lange rij die probeert mensen tegen de PVV op te zetten. Spuit elf.

   1. van Urk

    De laatste tijd zie en lees ik dat niet alleen de PVV dit als kernzaak ziet om mensen te “discrimineren”. Nadat Wilders nog druk bezig was met zijn eigen proces werd er aan de andere kant geroepen dat wij allemaal racisten zijn.

  2. Sniper666

   @ tq1991

   Nee nee, hij had het over zichzelf.

 5. Wim

  Ach de SP een goede partij voor in de hemel.

 6. Wim

  X nieuws

  De organisatie Arsen van de Wereld (Médecins du Monde) heeft een groot onderzoek verricht onder bijna 10.000 migranten. Daaruit blijkt dat slechts 13,7% van hen zegt voor oorlog te zijn gevlucht; de meesten geven ruiterlijk toe dat ze enkel om financiële redenen naar Europa zijn gekomen. Volgens alle regels en verdragen zou dus het leeuwendeel van de migranten weer moeten worden uitgewezen, iets waar echter nog nauwelijks sprake van is.
  Van de 10.000 ondervraagde migranten is bijna de helft illegaal in Europa. Daaruit volgt dat het werkelijke aantal migranten nu al vele malen groter is dan de politiek de bevolking wil doen geloven. De officiële cijfers zouden daarom wel eens met 50% tot 100% moeten worden verhoogd.
  53,1% van de migranten erkent naar Europa te zijn gekomen voor een beter leven, dus dat ze feitelijk enkel ‘gelukszoekers’ zijn. 20,5% noemt politieke redenen, en slechts 13,7% is gevlucht voor oorlog (tenminste, als zij allemaal de waarheid spreken, wat volgens tal van andere onderzoeken en gegevens maar zeer de vraag is). 3,1% is hier vanwege gezondheidsredenen. MdM eist dat de migranten in Europa volledige toegang krijgen tot alle medische voorzieningen.
  Open grenzen, gratis gezondheidszorg, gratis transport.
  En de SP vindt het fantastisch.

 7. denktenk

  Wat kun je van zo’n man verwachten. Roemer is nooit verder gekomen dan “docent” op een basisschool, overblijf-juf en klaar-over.
  Hij is wel konsekwent. Af en toe lijkt het of wel of “de plaat” blijft hangen.
  Ik ben ook benieuwd, wie het geld van de aflaat in zijn zak steekt.

  1. Arachne

   Noot: de SP is niet mijn partij.

   Ah, het opleidingsniveau.
   Mark Rutte werkte bij personeelszaken en Alexander Pechtold was veilingmeester.
   Jeanine Hennis (min. def.) heeft een secretaresse opleiding. Femke Halsema studeerde politicologie. Jan Marijnissen heeft zijn middelbare school nooit afgemaakt.

   Petra Stienen (D’66) zei bij haar aantreden in de 1e kamer: hier zitten de intelligentste mensen van Nederland, echte leiders.
   D’66 heeft hoger onderwijs (HBO/uni) tot een verplicht geloofsartikel gemaakt.

   Het (hoger) onderwijs heeft de lat steeds lager gelegd, zodat het voor iedereen bereikbaar werd EN de eindstreep werd gehaald; dit werk gekoppeld aan een actief “vrouwen en migranten moeten ook” beleid. Daarna volgde dat hoger onderwijs moest leiden tot interessante (leidinggevende) banen met een bijpassend salaris.

   Vanuit een ruime ervaring durf ik te stellen dat in de praktijk veel van deze hoger opgeleiden ruim tegenvallen. Veel gebakken lucht, mooi-speak, weinig inhoud. We zouden er op vooruit gaan als er in de maatschappij in het algemeen in de politiek in het bijzonder, wat meer degelijk geschoolde en met gezond verstand uitgeruste mensen zouden rondlopen in plaats van de huidige lichtgewichten.

 8. Wim

  Ik las dat het linkse tuig ook weer gewelddadig bezig is geweest in Den Haag.

 9. Anna

  SP Roemer voor meer, meer, meer immigratie, meer, meer, meer islamisering, meer, meer, meer moslimmannen en hele families. Kosten bijna 8 miljard per jaar. SP gaat dezelfde kant uit als de PvdA. Met SP op naar 18 miljoen inwoners waarvan overgroot gedeelte Nieuwe Nederlanders levenslang afhankelijk zijn van onze opgebouwde verzorgingsstaat. Waar haalt extreem links SP de miljarden vandaan.
  Beter niet aan Roemer vragen want hij heeft geen enkel benul van geld.

 10. nienke

  Wat een mafketel zeg, laat hem maar eens naar de partij DENK kijken, als er 1 partij is die er voor zorgt dat onze samenleving de boel laat escaleren is het deze partij wel Roemer.
  Maar ja dat durft onze held Roemer niet te benoemen bang dat z’n ruiten ingegooid worden of z’n auto in brand staat.
  Het racisme wat van uit die partij straalt slaat alles, Wilders is geen racist.
  Roemer is een grote laffe hypocriet, hij weet dat de PVV. geen moorden pleegt waar de islam zo goed in is en durft de PVV. te schofferen maar dit heerschap weet het donders goed en is als de dood om negatief commentaar te leveren op de partij DENK.
  Nog een moslim knuffelaar net als onze hypocriet Asscher.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.