Overheidsorgaan gaat vol-racistisch: ‘Adopteer geen buitenlandse kinderen meer!’

DVIDSHUB (bron: Flickr). Op deze foto zie je een lid van de Amerikaanse luchtmacht die een Oekraïens kind adopteert. De RSJ vindt dat schandalig.
Foto: DVIDSHUB (bron: Flickr). Op deze foto zie je een lid van de Amerikaanse luchtmacht die een Oekraïens kind adopteert. De RSJ vindt dat schandalig.

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) is politiekcorrect tot op het bot. Nu krijgen ze daar een koekje van eigen deeg.

De RSJ zal vandaag een advies uitbrengen aan het kabinet waarin het stelt dat Nederlanders niet langer in staat gesteld moeten worden om kinderen te adopteren uit het buitenland. Volgens de RSJ staat “het recht van kinderen om in het land van herkomst in gezinsverband op te groeien” namelijk centraal.

Tenminste, dat hóórt het te staan.

Je zou denken dat dit een plan is uit de koker van één of andere extreemrechtse organisatie, of misschien satire, maar nee, de RSJ meent het echt (en is alles behalve extreemrechts). Volgens de Raad is het namelijk veel beter voor kinderen om op te groeien in het eigen land met mensen die er net zo uitzien als zij en die hun taal spreken. Dat eerste is natuurlijk ronduit racistisch en het tweede lachwekkend: veel kinderen zijn zo jong als ze geadopteerd worden dat ze ‘de eigen taal’ maar nauwelijks spreken. Sterker nog, baby’s hebben geen eigen taal.

De Raad legt uit:

“De afspraak is dat buitenlandse adoptie pas aan de orde kan zijn als het eigen land geen opvang kan bieden. Maar voor adoptieorganisaties is het haast ondoenlijk te controleren of alle opties zijn onderzocht. Zodoende kunnen kinderen in het buitenland belanden, terwijl er in eigen land best een (pleeg)gezin te vinden was.”

Nou wil ik dat je je even inbeeldt dat dit plan niet afkomstig is van de RSJ, maar van de PVV. Hoe denk je dat politiekcorrect links dan gereageerd zou hebben?

Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: de PVV zou verketterd worden en weggezet worden als een racistische partij die een bloedhekel heeft aan kinderen met een ander kleurtje… of in ieder geval een niet-Nederlandse afkomst.

Ironisch genoeg vroeg het kabinet de Raad weliswaar om een advies, maar het wilde slechts ‘verbeterpunten’ zien. In plaats daarvan komt de RSJ nu dus met een voorstel om de adoptie van buitenlandse kinderen maar helemaal af te schaffen. Laat ze maar verpieteren, daar in het verre buitenland! En als er daar niet genoeg volwassenen zijn die ze willen adopteren moet moederlief maar abortus laten plegen. Want ongeboren kinderen doden is véél beter dan ze op te laten groeien in een liefhebbend blank gezin in Nederland.

Ik dacht dat dit soort denkbeelden na de jaren 40-45 van de vorige eeuw definitief tot het verleden behoorden, maar blijkbaar zijn er mensen bij de RSJ die ze toch nog in ere houden. Het is om misselijk van te worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

15 reacties

 1.   

  Als kinderloze echtparen niet meer mogen kinderen uit het buitenland adopteren omdat deze in hun eigen omgeving moeten kunnen opgroeien geldt dit ook voor al die migranten kinderen die in veilige naburige landen moeten worden opgenomen en niet hier. Dat is toch wat de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming bedoeld?

 2.   

  OEI!!!!!! Ik denk niet dat RSJ dat bedoeld Ni 28. Maar het komt op het zelfde neer.

  1.   

   De RSJ beseft niet eens hoe ver hun stelling strekt. Het zou ze sieren als zij dan consequent waren.

 3.   

  “Nou wil ik dat je je even inbeeldt dat dit plan niet afkomstig is van de RSJ, maar van de PVV. Hoe denk je dat politiekcorrect links dan gereageerd zou hebben?”.

  het is algemeen bekent , dat wat links (de sociaal democraten) uit hun hoge hoed toveren , met applaus ontvangen word bij hun achterban .

  en het (wordt) is algemeen bekent , dat een ieder die niet gelijk denkt of handelt als de sociaal democraten , verguist wordt .

  1.   

   Waarom inbeelden? het is van RSJ en niet van de PVV. Dit is een insinuatie typisch voor links een ander iets in de mind leggen wat ie niet gezegd heeft.

 4.   

  Iets met tien kilometer doel voorbij schieten? Het gaat niet over babytjes Michael!

  Even doorlinken:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/39683/nbsp/article/detail/4406765/2016/11/02/Nederland-moet-stoppen-met-adoptie.dhtml

 5.   

  Men kan genoeg Nederlandse wees of thuisloze kinderen adopteren, daar hoeven de ouders ze niet speciaal voor uit het buitenland vandaan te gaan halen om aan de buitenwereld te laten zien hoe goed zij bezig zijn.

  1.   

   @van Urk
   Mijn idee. Eerst hier beginnen.

  2.   

   Zoveel Nederlandse kinderen zijn er niet voor adoptie. Ongeveer 15 kinderen per jaar.

 6.   

  Ik ben het eigenlijk eens met het advies, met 1 belangrijke uitzondering voor kinderen die medische zorg nodig hebben die in het land van herkomst niet aanwezig of onbetaalbaar is.

  Als het belang van het kind maar centraal staat en niet zoals nu dat van de pleegouders. Dat heeft voor veel te veel misstanden gezorgd.

  1.   

   @ Nog1

   Waar komt uw idee vandaan dat wij hier in Nederland de plicht hebben de hele wereld te verzorgen?

 7.   

  Eens met dit advies..een generiek wereldwijd emigratie-verbod zou de allerbeste maartregel ever zijn: mensen ontwortelen en psychotiseren buiten hun natuurlijke omgeving…

 8.   

  Nederlandse aspirant pseudo-ouders betalen grif grote bedragen dus is het gewoonweg handel. Dat is verboden. Er worden zelfs kinderen gestolen door criminelen en doorverkocht. Ook instellingen als kindertehuizen verkopen. Het gaat niet alleen om babies maar ook om oudere kinderen. Aspirant adoptie-ouders zoeken daartoe soms verschillende werelddelen af. Of ze nu ”politiecommissaris zijn of bij Unilever werken”, dat geeft geen verschil maar blijkbaar is de nood hoog. Adoptiekinderen worden nooit eigen kinderen. Het blijft een surrogaat, de ene keer een beter dan de andere. Ook hebben de aspirant adoptie ouders al te vaak een verschillende zienswijze [de man is dan niet voor] of is de eigen relatie zelf al een surrogaat [bijvoorbeeld de vrouw ziet de man nauwelijks zitten. Onder het mom ”wat is beter dan niks”]. Soms, nee al te vaak zijn de uiteindelijke uitkomsten beroerd voor de direct betrokkenen. Zo zelfs dat het vraagt om het beperken van adoptie en wellicht ook om erfelijkheidsvraagstukken veel meer wetenschappelijk te bestuderen voor hardere dominante uitspraken. Op het waarom ontbreekt voldoende tegenwicht waar de politiek de adoptie omvangrijke steun geeft, ook financiële.

 9.   

  Mar. Dat aantal ligt hoger maar Nederlandse kindertehuizen verzorgen hun eigen belang tegen het algemene belang in. Bovendien is er nog de Rooms katholieke missie. Al eind zestiger jaren begin zeventiger jaren plaatste die Afrikaanse jeugd op Nederlandse scholen. Die Rooms katholieke missie deugt op zich al niet. Al die atleten uit Afrika, die hier marathons e.d. lopen zijn opgeleid door de missie. Iedereen werkt aan die onzin mee in Nederland. De nonnen in Afrika werken uitsluitend in geboorteklinieken. Dat heeft allemaal politieke bedoeling.
  Evenals in Europa heeft het Vaticaan in Afrika dienstverleners voor zich georganiseerd. Denk ook aan de moeilijkheden in Ruanda Burundi.
  Misleiding vanouds afkomstig uit het Romeinse Rijk geldt evenzo in Europa. Die houdt ook stand in deze tijd. Denk daarbij aan politiek als van de CDU in Duitsland. En is die hele geestelijkheid niet een vorm van slavernij?
  In kindertehuizen zijn rechtstreeks uit verre landen geïmporteerde kinderen geplaatst. Ook al eind zestiger begin zeventiger jaren. Er zijn onnoemelijk veel illegale circuits en daar zou een einde aan moeten komen. Maar die zijn de laatste twee jaar juist in omvang enorm toegenomen. Zo heeft Europa geen eigen toekomst meer. Zuid Italië waar de maffia heerst en waar je alleen een openbare functie kunt bekleden als je daarin meedenkt. Wazige wereldburgers zijn daar gewild.
  De functie van de paus is al van voor het christendom. De aristocratie van Rome was en is de eerste belanghebbende. [Later is er gaandeweg heel wat aristocratie bijgekomen. Bijvoorbeeld de Malthezer Orde].
  Alle maffia stamt uit het millennia oude grootgrondbezit in Midden en Zuid-Italië dus … Met zoveel verborgenheid en onnozelheid kunnen ze hun gang maar gaan. nu hebben ze vrij baan. Nederland is meer dienaar dan ooit tevoren. De marine helpt zelfs. Italië geeft de eigen bevolking op. Hervorming lijkt daar onmogelijk.

 10.   

  Een goede maatregel, echter door DDS moedwillig verkeerd uitgelegd.

  Kinderhandel moet stoppen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!