Overheidsorgaan gaat vol-racistisch: 'Adopteer geen buitenlandse kinderen meer!'

Geen categorienov 02 2016, 10:00
De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) is politiekcorrect tot op het bot. Nu krijgen ze daar een koekje van eigen deeg.
De RSJ zal vandaag een advies uitbrengen aan het kabinet waarin het stelt dat Nederlanders niet langer in staat gesteld moeten worden om kinderen te adopteren uit het buitenland. Volgens de RSJ staat "het recht van kinderen om in het land van herkomst in gezinsverband op te groeien" namelijk centraal.
Tenminste, dat hóórt het te staan.
Je zou denken dat dit een plan is uit de koker van één of andere extreemrechtse organisatie, of misschien satire, maar nee, de RSJ meent het echt (en is alles behalve extreemrechts). Volgens de Raad is het namelijk veel beter voor kinderen om op te groeien in het eigen land met mensen die er net zo uitzien als zij en die hun taal spreken. Dat eerste is natuurlijk ronduit racistisch en het tweede lachwekkend: veel kinderen zijn zo jong als ze geadopteerd worden dat ze 'de eigen taal' maar nauwelijks spreken. Sterker nog, baby's hebben geen eigen taal.
De Raad legt uit:

"De afspraak is dat buitenlandse adoptie pas aan de orde kan zijn als het eigen land geen opvang kan bieden. Maar voor adoptieorganisaties is het haast ondoenlijk te controleren of alle opties zijn onderzocht. Zodoende kunnen kinderen in het buitenland belanden, terwijl er in eigen land best een (pleeg)gezin te vinden was."

Nou wil ik dat je je even inbeeldt dat dit plan niet afkomstig is van de RSJ, maar van de PVV. Hoe denk je dat politiekcorrect links dan gereageerd zou hebben?
Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: de PVV zou verketterd worden en weggezet worden als een racistische partij die een bloedhekel heeft aan kinderen met een ander kleurtje... of in ieder geval een niet-Nederlandse afkomst.
Ironisch genoeg vroeg het kabinet de Raad weliswaar om een advies, maar het wilde slechts 'verbeterpunten' zien. In plaats daarvan komt de RSJ nu dus met een voorstel om de adoptie van buitenlandse kinderen maar helemaal af te schaffen. Laat ze maar verpieteren, daar in het verre buitenland! En als er daar niet genoeg volwassenen zijn die ze willen adopteren moet moederlief maar abortus laten plegen. Want ongeboren kinderen doden is véél beter dan ze op te laten groeien in een liefhebbend blank gezin in Nederland.
Ik dacht dat dit soort denkbeelden na de jaren 40-45 van de vorige eeuw definitief tot het verleden behoorden, maar blijkbaar zijn er mensen bij de RSJ die ze toch nog in ere houden. Het is om misselijk van te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten