Sylvana kan barsten: zwarte school steunt Zwarte Piet

De Flevoparkschool in Amsterdam-Oost is bijna volledig “zwart,” maar dat betekent niet dat de directie Zwarte Piet gaat afschaffen. Sterker nog, de school is keihard fan van de Pieterbaas en weigert om hem aan de kant te zetten.

Directeur Bert Meijer zegt tegen De Telegraaf dat hij er niet eens over peinst om Zwarte Piet te lozen:

“Ik heb heel veel allochtone ouders en kinderen uit 32 nationaliteiten. Ze zijn Turks, Marokkaans, Afrikaans, Braziliaans of Surinaams. Ik heb hen gepolst. De discussie over eventuele discriminatie speelt niet en veel ouders geven zelf aan dat ze het willen vieren zoals het vanuit de Nederlandse traditie gevierd wordt.”

Eigenlijk mag Sylvana Simons nu wel even langskomen om tekst en uitleg te geven over de handel en wandel van deze school, de kinderen, en hun ouders. Zijn die allemaal ook knetterracistisch, beste Syl? Of hebben ze het “racisme” van de Nederlandse samenleving zo zeer “geïnternaliseerd” dat ze niet eens meer begrijpen wanneer ze racistisch en discriminerend behandeld worden?

Hoe dan ook verwacht ik de komende uren op zijn minst een extreem boze Facebook-update van mevrouw Simons waarin ze deze school en de overduidelijk racistische kinderen en hun ouders eens goed aanpakt. Het kan immers niet zo zijn dat alleen blanke fans van Zwarte Piet het moeten ontgelden; dat zou wel erg racistisch zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Gelukkig, een gewone normale school die de Nederlandse cultuur wil behouden.
  Goed zo Vlevoparkschool.

 2. Wachteres

  De ‘racisten’ zijn de politiek-correcten. Zij ondersteunen een paar anti onze westerse cultuur rebellen.

  En deze school heeft gelijk, daar moet je geen millimeter aan toegeven, dan is het einde zoek.

  Op de TV zag ik eens ‘donkere mensen’ uit Almere, die zich ook ergerden aan het gezeik van een paar dwarsliggers, die alleen maar aandacht vragen.

  “Dat zijn ‘zeurpieten’ zei een vrouw. En een man beweerde dat hij slaande ruzie met zijn kinderen zou krijgen als hij zwarte piet afschafte.

  Een deel van onze ‘elite’ heeft wel weer duidelijk gemaakt dat zij lak heeft aan de mening van de meerderheid [75%!] van het volk.

  Ach, dat zijn we wel gewend van politiek-correct/links. What else is new?

 3. Sniper666

  Beukie en collaborateurs, kom er maar in…

 4. Ni28

  Deze school mag de ME inhuren voor als de Kick off terroristen komen. Ik zei het al eens de ouders hebben in deze alle macht en de zaak in de hand. Het is aan hun om door te drukken hun eigen wil. En de media en politici kunnen barsten. Als zij het verbieden dan maar geen feest. Kijken hoe lang zij het volhouden als zij de massa over zich krijgen. Stop deze onzin en schop de collaboranten weg.

 5. Ni28

  Collaboranten=collaborateurs.

 6. nienke

  Goed zo, vier gezellig Sinterklaas en Piet en laat die Silvana maar de wip wap krijgen.
  Een verstandige school die dood gewoon een kinderfeest willen vieren.

  1. van Urk

   Hebben onze trollen hier nog niet op gereageerd? Nee natuurlijk ook niet! Die verheugen zich nog steeds op het artikel hiernaast waar de grote steden als Amsterdam en Utrecht hun Pieten een paar roetvegen gaan geven omdat een paar lange tenen dat willen.

 7. Ali Yas

  “veel ouders geven zelf aan dat ze het willen vieren zoals het vanuit de Nederlandse traditie gevierd wordt”

  Is dit nou niet pijnlijk? Dat allochtonen onze cultuur meer liefhebben dan onze eigen elite?

 8. Norman Corinth

  Die Bert Meijer lijkt me een roomblanke directeur. Hij kan de cultuurverandering nog een jaartje tegenhouden. Dapper hoor.

  1. zomaar

   over een jaartje zien wij wel weer , het kan mogelijk zijn dat je hier dan geen weerbarstige zwarte nog witte meer tegenkomt !.

   en beide in de gekrochten van donker Afrika gehuisvest zijn , zonder ontwikkelingshulp.

  2. Wachteres

   Simon kan niet wachten tot de islam het voor het zeggen heeft.

   Daar heb je – gelukkig voor hem – geen dapperheid voor nodig.

   Gewoon vanf het begin buigen. Flink vent toch!

   1. Wachteres

    Respect voor deze school en voor de ouders. Wij zijn trots op jullie!

    Laat de politiek-correcte flapdrollen – ze bevinden zich ook op deze site – jullie en ons maar voor ‘`racisten’`uitmaken. Wij weten wel beter!

   2. Norman Corinth

    @Wachteres,

    Ik zie niet in wat Zwarte Piet met de Islam van doen heeft. Haalt u niet een paar racisme-stokpaardjes door elkaar?

    1. Wachteres

     Even goed nadenken, Simon. Dan kom je er wel achter.

     1. Norman Corinth

      @Wachteres,

      Misschien kunt u een tipje van de sluier oplichten.

  3. afca1900michel

   @Norman CP what ever…..ja ja weer zo’n foei lelijke witte school met dito ouders toch die allemaal racistisch zijn! ik wacht nu op de berichten van boze gekleurde(oeps wat zeg ik nu) ouders die de media opzoeken en gaan dreigen om hun kindjes van deze school af te halen want zeg nu heel eerlijk zwarte piet is wel heeeeeel erg fout.
   En voor de heren van kick of die gegarandeerd hier mee kijken ga maar de dreigementen uitvoeren om zwarte piet wat aan te doen……alvast een hint zodat men niet achter af gaat lopen janken……….laten er nu ook onder de zwarte pieten die dit jaar weer vrolijk met pepernoten gaan strooien wat oudere hooligans(MSM taal maar goed;-D ) zitten…….succes!
   Kom maar op met je antwoord van stoer achter het toetsbord verhaaltje………haha kan nu al niet wachten op de eerste die het gaat proberen…….en jij CP zou toch zelf onderhand moeten weten waar wij toe in staat zijn…….met je Bosz heeft naar mij geluisterd….

 9. ikweetwatikwil

  Norma, die roomblanke directeur heeft in overleg met de donker gekleurde, donkergekleurde en nog eens donkergekleurde verstandige ouders lak aan de anti’s. Ze hechten aan de Nederlandse traditie. Waarom noem ik donkergekleurde mensen 3 keer. Het drenkt anders niet tot je botte hersens door.
  En om je een zure Zondag te bezorgen, Zwarte Piet zal nooit verdwijnen.

 10. oogklepje

  Ik stond op het schoolplein, de koets met de Sint kwam er aan, we stonden in 2 rijen zodat de koets er doorheen kon rijden.
  Je was 10, ok over 10 dagen 50 jaar, waar ging het om?
  Je wist dat er een kado kwam en voor mij was dat een voetbal.
  Mijn moeder stond met haar ,kodak camera, trots een foto te maken.
  Toen was ik 10 en ja in de geschiedenisles op de HAVO , leer je tijdens de geschiedenisles over de VOC en de slavernij dat hoort ook bij de geschiedenisles maar ik kan me niet schuldig voelen al heeft 1 van mijn over, over, over groot vaders hieraan meegewerkt omdat ik dit niet zou doen.
  Is die zwarte pieten kwestie ( gedoe) niet gewoon moeilijk om moeilijk te doen?
  Zoals de hoofdoeken kwestie , in islamitische landen worden ze weinig gedragen en hier wordt het opgeeist, moeilijk doen om moeilijk te doen.

  vriendelijke groet

 11. afca1900michel

  Edit voordat we de linksen het weer niet snappen…..ik/wij gaan heel vrolijk als zwarte piet kinderen blij maken met pepernoten en zo;-)

 12. Bert030

  Laten we Sylvana Nou alsjeblieft doodzwijgen. Zij is alleen maar op zoek naar aandacht. Zwarte Piet is geen karikatuur van een slaaf en is dat ook nooit geweest. Zie: https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016/10/29/zwarte-piet/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.