Sylvana Simons en haar racismeroepende vrienden kunnen wel ophouden met zeuren

Ook op Twitter wordt de redactie van De Dagelijkse Standaard nu regelmatig lastiggevallen door Sylvana-groupies. Een voorbeeld: ene Robert Jean Konrad.

Deze meneer beschrijft zichzelf als volgt op Twitter:

Ideologisch verzetsstrijder tegen rabiate moslimhaters, zelfverklaarde cultuurbeschermers, pedofilofobe ruiten-ingooiers en neofascistische monoculturisten.

Nou, ongetwijfeld anders dan de meneer in kwestie voeg ik mijn gebrek aan moslimhaat bij het woord. Mijn vrouw is moslima. Oeps! Doet dat je ‘moslimhaters’ non-argument even teniet zeg! Daar sta je dan met politiekcorrecte talking points. Goh, over afgaan als een gieter gesproken, zeg.

Maar ja, de ene moslim is de andere niet, net zoals de ene Nederlander de andere Nederlander niet is. Er zijn racistische Nederlanders, maar er zijn ook heel veel vriendelijke, goede Nederlanders. Zo zijn er ook heel veel moderne moslims, maar ook (te veel!) fundamentalistische moslims en moslims die weliswaar niet fundamentalistisch zijn, maar wel in onze cultuur weigeren te integreren. Is het moslimhaat om niet-integrerende moslims te bekritiseren? Is het moslimhaat om je uit te spreken tegen de genocide die ISIS pleegt?

Weet je wat deze meneer is? Volgens mij is hij — net als veel andere aanhangers van DENK — gewoon een christenhater en een “judeo-christelijkecultuur-hater.”

Dat bevestigt de beste vent zelf door ook ‘monoculturisten’ “neofascistisch” te noemen. De monocultuur is neofascistisch? Dan neem ik dat alle Japanners per definitie fascisten pur sang zijn. Zij beschermen hun cultuur immers op buitengewoon effectieve wijze. Gek: daar hoor ik meneer Konrad nou niet tegen ageren. Nee, de enigen die hij bekritiseert zijn mensen die de judeo-christelijke, verlichte cultuur hoog in het vaandel hebben. Die moeten wat hem betreft kapot.

Op zich is dat natuurlijk wel opmerkelijk, want de Twitternaam van meneer doet echt nogal Westers aan. Is meneer misschien een zelfhater? Of mogen we dat niet opschrijven?

Geen idee.

Dan hier de kritiek die meneer op DDS zelf uitte:

Dat is alweer een leuk talking point van Sylvana-verheerlijkers en andersoortige anti-Zwarte Piet-figuren, maar het is ook de grootst mogelijke onzin. Onze eigen Tim Engelbart legde gisteren al uit dat al onze stukken over Sylvana over haar uitspraken en gedrag zelf gaan. Als meneer daar moeite mee heeft moet hij maar contact opnemen met Sylvana en co en ze vertellen dat ze hun afgunst voor de Nederlandse cultuur en geschiedenis misschien eens wat minder moeten étaleren.

Oh, en dan nog iets: als Sylvana en haar kornuiten niet tegen kritiek kunnen moeten ze maar op zoek gaan naar een carriere buiten de politiek. Het politieke debat is namelijk een full-contact sport. Gezien hun kritiek en handelwijze denken ze daar overigens net zo over, alleen klagen ze wel steen en been als zij het moeten ontgelden.

Heel gek, maar op de één of andere manier zijn wij daar totaal niet van onder de indruk. If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.

Hoe dan ook, dat gezeur heeft helemaal niemand iets aan. Sterker nog, juist door de hele dag door te janken jagen deze figuren steeds meer mensen tegen zich in het harnas. De gewone, gemiddelde Nederlander heeft namelijk echt wel door dat ze een heel vuil spelletje spelen; een spel waarin ze geholpen worden door hun vrienden in de media, zoals de radicaal-linkse subsidieslurper Jeroen Pauw.

Want ja, ook meneer Pauw staat nu op onze diss list. Als journalist zijnde zou hij namelijk als geen ander moeten begrijpen dat er iets is als “hoor en wederhoor.” Samen met Sylvana maakte hij De Dagelijkse Standaard onlangs zwart in zijn programma, maar hij gaf ons geen enkele gelegenheid om te reageren op de kritiek. Lees: op het gedraai en de leugens. Had hij ons die mogelijkheid wel gegeven, dan hadden we maar al te graag gereageerd… waarbij we alle argumenten van Simons en co. onderuit geschoffeld hadden. Die ‘argumenten’ stellen namelijk niets voor en zijn puur gebaseerd op misinformatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. zomaar

  tja Michael het komt de gevestigde media niet zo goed uit , om iemand de benaderen die tegen hun waarheidsbevindingen zijn , de massa moet gekneed worden , en daar past alleen een eenzijdige berichtgeving bij .

  wij zonden alle er raar van opzien hun onze kinderen in de denk richting van de huidige politiek en media , gemanipuleerd word door onderwijs , word het ruimen denken (maakbare Multi samenleving ) er in gestampt !!.

  evenzo de afbraak van onze cultuur en tradities .

  tja en daar kan men geen weerwoord bij gebruiken , zeker niet van mensen die feilloos verworden wat zij schrijven of hoe zij denken .

  kijk naar Wilders, niemand in de kamer (politiek) kan hen mondeling aan , en dan geeft men een draai onder het democratische denken , en gaat men over tot vervolging van hem/haar die niet meeholt naar de afgrond .

 2. zomaar

  moet zijn.

  wij zouden er alle raar van opkijken hoe onze kinderen in de denk richting van de huidige politiek en media , gemanipuleerd word door het onderwijs !, daar word het ruim denken en een maakbare Multi samenleving er in gestampt !!.

  zo goed @HarrieT ?

 3. Gustaafff

  Helaas voor Simons zijn alle teksten die Pauw toonde, volkomen uit z’n verband gehaald. En DDS heeft geregeld Simons een hart onder de riem gestoken.

  Waarom hebben we die koppen niet gezien?

  1. Michael van der Galien

   Omdat ze DDS liever belasteren. Als ze daarvoor moeten liegen en bedriegen doen ze dat graag.

   1. Ni28

    Dat is ook hun dagelijkse werk!

  2. Beukman

   @Gustaaf
   Pauw liet die koppen juist zien omdat ze zelf uit hun verband waren gehaald, dwz buiten hun context op DDS werden getoond, waardoor ze opeens een heel andere lading hadden.

   Neem “Vanaf nu heeft Sylvana een wapen op zak”. Terwijl het potdorie niet over een vuurwapen ging (wat iedereen dacht die de kop las) maar over een familiewapen.
   Dat is geen laster, maar vraagtekens zetten bij de journalistieke integriteit van de betreffende koppenbedenker. Vraagtekens zetten is sowieso een gezonde journalistieke bezigheid.

   1. Michael van der Galien

    Leugenachtig gedraai! Dat specifieke artikel is héééél duidelijk spottend bedoeld, omdat mevrouw een familiewapen in haar bezit heeft. Dat jij en je linkse vrienden half-analfabeet zijn en de humor van dat stuk niet kunnen begrijpen is niet ons probleem.

    1. Floris

     Inderdaad Michael, gevoel voor humor is bij verzuurd links ver te zoeken. Lange tenen en korte lontjes tref je er echter bij bosjes aan.

 4. Seneca

  @MvdG
  Bij deze een hart onder de riem. Als je ‘hulp’ nodig zou hebben bij de argumentatie, ik ben en zovelen op dit forum ook, hiertoe bereid. Gisteravond had de heer Spong een vraag aan de heer van der Heyden: ‘als er ipv Marokkanen, Joden was geroepen, wat had u dan gezegd’. De arme heer van der Heyden wist even niet wat hij zou zeggen, maar ik zou gezegd hebben: ‘als Joden oververtegenwoordigd in criminaliteit en uitkeringsinstanties zouden zijn, dan zou ik – een groot vriend van Israël en Joden in het algemeen – gezegd hebben ‘rot op uit mijn land, dat jullie door jullie aanwezigheid verzieken’. Het vreemde echter is, dat die lieftallige Marokkaanse jongedame bij Pauw ook geen enkele zelfreflectie toonde en er is ook niemand die daarnaar vraagt. Wat is er op tegen dat de Marokkaanse gemeenschap aan het Marokkaanse tuig rekenschap verlangt? De NLse overheid heeft dat nog nooit gedaan en bewijst hiermede wederom: ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden…’

  1. Anna

   Seneca. Spong kwam bij Pauw ontzettend in het nauw. Hij wist nog een oplossing de miljoenen Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn uitgeroeid erbij halen en ze te vergelijken met Marokkanen. Spong heeft hiermee bewezen dat sommige figuren doordat ze als een kat in het nauw zitten laag bij de grond uitspraken gaan doen. Hebben Joden onze ouderen in elkaar geslagen en beroofd, hebben Joden bovenaan de lijsten gestaan de criminaliteitscijfers,hebben Joden onze vrijheden afgenomen, hebben Joden onze vrijheid van meningsuiting ingeperkt, liepen in Europa mensen met zware beveiliging omdat Joden ze van plan waren te doden vanwege kritiek op het jodendom. Hebben Joden bomgordels laten ontploffen om zoveel als mogelijk mensen te doden, waren er hele Joodse bendes met revolvers en kalasjnikov die bevolking de dood in joegen, waren Joden elkaar in bendes aan het uitroeien enz,enz,enz,enz. man, o, man. Iets zit in Spong dat niet deugd. Het zal het ook wel eens zijn met zeurkous SS. Nederlanders kunnen geen goed bij bepaalde bevolkingsgroepen omdat ze zich afhankelijk voelen. Ze moeten eens op eigen benen gaan staan.

   1. Floris

    Spong heeft met Sylvana gemeen dat hij een Nederlandhater is. Waarom gaan deze mensen niet naar Suriname?

    Antwoord: omdat ze daar financiëel een heel stuk op achteruit zouden gaan.

    1. Beukman

     @Floris
     Je zou natuurlijk ook kunnen concluderen dat jij ernaast zit met je obsessieve bewering dat beide personen Nederland haten.
     Waarom ga je eigenlijk zelf niet in Suriname wonen, Floris? Ga je er soms financieel te veel op achteruit?

     1. Floris

      Ik heb geen Surinaamse achtergrond, Beukman. Maar is het niets voor jou?

     2. Beukman

      Sinds wanneer is het hebben van een Surinaamse achtergrond een vereiste om in Suriname te gaan wonen, @Floris? Je bent er meer dan welkom.

     3. Floris

      Waar schreef ik dat het een vereiste is, Beukman? Je leest al net zo slecht als je verbannen vrind.

 5. Ni28

  Als volkscultuur door dwang aangetast dreigt te worden krijg je volkswoede. Helemaal goed, Pauw!

 6. Dam

  Goed zo, geef ze van katoen en lik op eigen neus.

 7. Sniper666

  Jaaahhhh die Pauw maakt ze helemaal van eieren. Het is een non-stop policor propaganda kanaal geworden. En dat allemaal op onze eigen kosten ook nog. Te walgelijk voor woorden.

  1. toetssteen

   @Sniper
   Eerst even wezen sporten, douchen en nog wat lezen. Blij dat ik de pulpshows mis. (wel zembla teruggekeken, maar dat schaar ik niet onder het alom doorgedraaide feminisme.

   @Michael
   Hup hup, lekker doorgaan! Ik hou vol, gewoon om jou te pesten 😉
   Gnah babbelaar c.s. zijn stikjaloers. VVD/PVV/VNL/Libertarische partij enzovoort, dat zijn gewoon allemaal heeeeel domme niet opgeleide lieden, je weet toch. Wat stelt een wiskundige opleiding nou voor als filosofie toch garant staat voor zwatel in het luchtledig? Ik bedoel, vd Dunk is toch beter dan Tagore?

   -De voornaamste opdracht van de leraar is niet betekenissen te verklaren, maar te kloppen aan de deur van de geest.-

   V.d. Dunk zou daar zo een invulling aan geven…, ow wacht…..

 8. Ome Ga

  Toets, even off topic… Rabindranath Tagore, groots in zijn wijsheid:

  “De Bijl vroeg de Houthakker om zijn Handvat.
  De Boom Gaf Het”.

  Meditatie hierover bracht mij bij Jezus Christus, de laatste Adam en
  de Boom van het Leven (die sterven moest als mens).

 9. Omnihil

  Al met al een uitstekend artikel, maar één punt valt me op:

  Je noemt in het artikel de ‘judeo-christelijke, verlichte cultuur’, maar een ‘judeo-christelijke cultuur’, voor zover zoiets bestaat, zou van oudsher meer overeenkomsten hebben met de culturen in veel moslimlanden dan met de Nederlandse cultuur (denk geen rechten voor vrouwen; geen vrijheid van religie; etc.).

  Hoewel het christendom en het jodendom zeker een invloed hebben gehad op de Nederlandse geschiedenis, behelst deze invloed slechts een klein deel van de cultuur waarvoor we in Nederland op moeten komen.

  Het is juist het ‘verlichte’ dat veel moslims niet tolereren. Niet het jodendom of christendom, maar juist de verlichting bracht ons onze huidige waarden, door religie niet langer boven de rede te verheffen. Het is dan ook lang niet enkel meer een strijd tussen godsdiensten; Dit fenomeen bedreigt iedere Nederlander.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.