Terroristen steken overal in Israël bosbranden aan, tienduizenden mensen geëvacueerd

Complete woonwijken in Israël staan in de fik en overal in het land woeden bosbranden. Volgens veiligheidsdiensten is de helft van de branden veroorzaakt door brandstichting.

Terroristen in Israël hebben een nieuwe manier gevonden om de bevolking te terroriseren: het aansteken van bosbranden. Dinsdag werden de eerste bosbranden gesignaleerd bij het plaatsje Neve Shalom. Waarschijnlijk kwam die brand door nalatigheid van wandelaars, die in het bos bijvoorbeeld een brandende sigaret zouden hebben weggegooid. Door de droge wind in het land en de extreem lage luchtvochtigheid, verspreidde het vuur zich al snel.

schermafbeelding-2016-11-25-om-11-17-04

Dát was dus hoogstwaarschijnlijk geen brandstichting, maar op gegeven moment kwamen er steeds meer branden bij op verschillende plekken in Israël. Zó veel, dat het geen toeval kon zijn. En het wás ook geen toeval. Want veel van de nieuwe branden die erbij kwamen, waren niet het gevolg van nalatige kampeerders, maar van doelbewuste brandstichting. Dat heeft gigantische gevolgen: tienduizenden mensen zijn uit hun huizen geëvacueerd vanwege het oprukkende vuur. De brand komt op sommige plaatsen namelijk heel dichtbij, zoals te zien is op deze foto’s:

Ook deze foto laat goed zien wat het effect is van de terreurbranden.

15196081_10154185177792689_4079023425177233983_o

Gelukkig zijn er geen doden gevallen bij de branden omdat de Israëlische overheid alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen en duizenden mensen heeft geëvacueerd. Veel landen schieten Israël te hulp bij het blussen: zowel Rusland als Amerika hebben gigantische blusvliegtuigen gestuurd, en ook Italië, Kroatië, Cyprus, Griekenland en Turkije hebben hulpteams naar Israël uitgezonden.

Zelfs de Palestijnse Autoriteit heeft een hulpteam gestuurd om te helpen blussen. Tegelijkertijd zijn er op sociale media honderden Palestijnen die de terroristische bosbranden toejuichen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ni28

  Zoveel bosbranden tegelijk zijn geen toeval. Palestijnse en andere terroristen willen Israël platbranden terwijl de Westerse wereld zich van de Joden afkeert. De EU en de VS keurt in wezen het terrorisme hiermee goed maar doet niets tegen. Kunt je dit nog verkopen? Islam heeft de oorlog tegen het Westen uitgeroepen. Zijn wij dom of blind? In ieder geval erg ziek.

 2. zomaar

  tja de fatwa van de messen is ten einde , dus nu de fatwa van het vuur.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/palestijnen-opgepakt-voor-aansteken-branden-israel-406732/

  vreemd dat waar ook ter wereld de moslim opvalt , door het geweld .

  1. zomaar

   http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/israelburns-arabieren-vieren-feest-over-bosbranden-haifa-406415/

   en hier kijken wij weer de anderen kant uit , en preekt onze politiek weer als van ouds !, de islam is vrede en heeft geen kwaad in zin .

   de rest volgt met zij (moslims) zijn het niet allemaal , moest er nog bij komen !.

   dan was de wereld een groot maanlandschap .

  2. Kodi

   Pyrostijnen een nieuw fenomeen? Met messen insteken en met auto’s inrijden is inmiddels ook al in Europa geïmporteerd. Dat ga je krijgen. Want als je achterlijkheid importeert, dan zal je achterlijkheid krijgen. Het zal mij benieuwen hoe in Frankrijk en in Italië de bossen het gaan houden.
   Het fenomeen bosbranden Jihad deed zich in 2008 ook al in Australië voor.
   Bosbranden een nieuw Moslim-wapen?
   http://www.hetgebeurthier.nl/index.php?topic=3416.0;wap2

 3. Adriaan

  Niet alleen Israël staat in brand. De hele wereld staat in brand. Een brand die voorlopig nog niet is uitgeblust.

  1. van Urk

   Het valt wel inderdaad op, dat op de kaart de gebieden Gaza en de West Bank totaal geen spoor van een brandje te zien valt.

 4. waarheid

  Dat is niet aangestoken door een palestijn , je moet de echt kern en waarheid weten over wat er is gebeurt dat word niet vertelt. De leider van israel had een besluit gemaakt om de oproep tot gebed voor de moslims af te schaffen, en percies op dat moment was er een ongv een 30 meter hoge boom in de fik gegaan vanaf de top van de boom en niet van beneden af aan en plus heeft god er nog een flinke wind bij gedaan. Dat is de waarheid word niet vertelt percies op demoment van de besluit van de israelische leider is dat ontstaan zo ken je zien dat god groot is!

  1. Gustaafff

   @waarheid, jouw God start misschien bosbranden voor de plezier, mijn Levende God niet.

  2. Floris

   Help! Een gestoorde moslim op DDS.

 5. denktenk

  Ik vertrouw geen enkele Arabier meer.
  Is dit nou een ras of niet?

  1. Sniper666

   @ denktenk

   Een Arabier is geen ras. De enige Arabier die tot ras is verheven is een bepaald model paard.

 6. Gustaafff

  Israël staat weer eens in de brand. En we weten allemaal wel wie daarvoor verantwoordelijk is.

  Joden worden belaagd, omdat zij…. joden zijn.

 7. Floris

  Waar moet dit naar toe?

  Vieze vuile KANKER jihadisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.