Treurige foto’s: vrouwenonderdrukkende boerka’s op bezoek bij de Tweede Kamer

Als een Kamermeerderheid hun zin krijgt, kunnen dit soort geintjes dus wel eens voor het laatst zijn geweest.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over een boerkaverbod in publieke ruimtes (eindelijk!), en speciaal voor de gelegenheid struinen er nog wat onderdrukte vrouwen in boerka door de Tweede Kamer vandaag:

Het bezoekje leek aanvankelijk al bij de ingang te eindigen: “Vooralsnog mogen deze dames met boerka niet de Tweede Kamer in. Volgens beveiliger die hier staat, staat dat in de huisregels…” Aldus NOS-verslaggever Albert Bos, die het tafereel gadesloeg.

Maar die onvermurwbaarheid was niet van lange duur. Na uitgebreid aandringen gaf de beveiliger toe..

En zie, daar lopen ze dan, als vier gitzwarte spoken door het hart van onze democratie:

Laten we hopen dat het boerkaverbod snel wordt ingevoerd in Nederland. Onze samenleving is gebouwd op waarden als tolerantie, openheid, respect en gelijkheid tussen onder andere man en vrouw. Boerka’s zijn één grote katoenen middelvinger tegen al die oer-Nederlandse kernwaarden, en om dat dat alsnog door het hart van de democratie te zien banjeren.. da’s niet bepaald een prettig gezicht.

Maar zoals gezegd: het boerkaverbod komt eraan. Dan zal het met boerkawandelingen door ons parlement zoals hierboven ook snel genoeg afgelopen zijn. Prima!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Sandra

  Vaak gaan mensen of groepen mensen naar de tweede kamerzaal als het onderwerp over hen gaat. In dit geval dus over het boerkaverbod in openbare ruimtes, maar ik vind wel dat het niet had gemogen. Je kunt niet zo naar de tweede kamerzaal, in verband met de veiligheid van de politici.

 2. Sniper666

  Zijn ze wel uitgebreid gefouilleerd? Want onder dit gewaad kun je van alles verbergen. Raar trouwens, gelaatsbedekkende kleding is toch verboden?

 3. Ni28

  Zou het verbod van boerka inderdaad komen? Als onze politici zich gaan weer gedragen als die beveiliger vandaag dan zijn wij dichterbij de middeleeuwen dan wij denken te zijn.

 4. Wim

  Kijk eens wat er onder zit ,zou mijn niet verbazen als wat linkse gekke vrouwtjes zijn.

 5. Peter Selie

  Verkrachtende illegaal kon weer toeslaan bij Belgisch meisje
  Tiener woest op justitie: ‘Waarom zat hij niet gewoon nog in de gevangenis?’

  In België is een tienermeisje deze zomer verkracht door een illegale Marokkaan. Azrak F. (36) vergreep zich aan de 19-jarige C. in de plaats Sint-Niklaas, terwijl de Noord-Afrikaan nota bene afgelopen jaar nog drie jaar cel kreeg opgelegd voor een andere verkrachting.

  F. zat minder dan een jaar vast voor z’n eerste zedenmisdrijf op Belgische bodem en was daarna door justitie zonder enige beperkingen losgelaten op het vrouwelijke deel van de Belgische populatie, waardoor de Gazet van Antwerpen spreekt van een “vrijgeleide om opnieuw toe te slaan”. De autoriteiten verzochten de verkrachter weliswaar vijfmaal het land te verlaten, maar daaraan gaf hij geen gevolg.

  De aanval

  Op 6 augustus zat de illegaal ’s ochtends C. achterna. De jonge vrouw was uitgegaan in de stad en kreeg op de terugweg naar huis door dat ze werd gestalkt. Daarna werd ze overmeesterd en herhaaldelijk verkracht in een auto. Korte tijd voor het misbruik wist ze nog haar vader te sms’en, maar hem lukte het niet om zijn dochter te vinden.

  Slachtoffer: ‘Waarom is F. niet uitgezet?’

  “We betreuren ten zeerste wat die jonge vrouw is overkomen”, verklaart een ministerieel woordvoerder. Uiteraard is C. woest op de autoriteiten. “Waarom zat hij niet gewoon nog in de ­gevangenis?”, vraagt ze zich af, “en waarom werd hij het land niet uitgezet?” Dit laatste zal gebeuren nadat F. zijn straf voor z’n – voorlopig – laatste zedenmisdaad op Belgisch territoir heeft uitgezeten, zo ‘belooft’ de Dienst Vreemdelingenzaken. De schaamteculturele crimineel zelf ontkende overigens dat hij C. zelfs maar aangeraakt heeft, hoewel hij op camerabeelden bij de plaats delict staat en zijn DNA op het meisje werd aangetroffen.

  Bron
  TPO

 6. Vabis

  Wat doet dit ongedierte daar? Provoceren?

 7. Wachteres

  Het is in- en intriest dat we hier in het vrije westen tegen dergelijke primitieve, vrouwenbeledigende kleding moeten aankijken.

  Volgens links moesten we niet zeuren want ‘het zijn er maar een paar’.

  Kletskoek, in Londen en Parijs zie je in bepaalde wijken honderden lopen en dat zullen er steeds meer worden als we niet en masse deze gedrochten volledig uit het stadsbeeld en uit ons Westen verbannen.

  Wie er zo vrouwonviendelijk bij wil lopen moet maar elders gaan wonen, in Saoedi-Arabië bijvoorbeeld.

  Halaas is het de vijfde colonne weer die dit al buigend voor de fundamentalistische islam wil toestaan.

  Politiek-correct/links is voorbij alle schaamte.

  1. Wachteres

   vierde alinea vrouwonvriendelijk

 8. Ni28

  De speech van Wilders in het rechtbank was die van de morele winnaar. De rechtbank als podium voor de verkiezingen, mooier gebruik van eigen ellende kon hij niet maken. Met een veroordeling zijn wij de vrijheid aan het verliezen.

 9. NederNederlander

  Moet je dan eens doen met een bivakmuts op wedden dat er dan heel anders gereageerd zal worden pure discriminatie!!
  Provoceren word weer eens beloont.

 10. van Urk

  lijkt op die foto wel een winkelstraat in Abu dhabi.

 11. Anna

  Grootste schande dat moslima’s met GELAATSBEDEKKENDE KLEDING in ONZE DEMOCRATISCHE KAMER op de tribune plaats kunnen nemen.

 12. Anna

  Onze toekomstige jeugd wordt geconfronteerd met een islamitisch systeem dat vrouwen onderdrukt en onderwerpt. Eruit met dat islamitische systeem in ons Parlement. Wat doen die mannen en vrouwen hier. Groenlinks dame Voortman vindt het allemaal geweldig die moslima’s helemaal in het zwart. Binnenkort loopt half Nederland met gezichtsbedekkende kleding. Alle families met zwarte kleding vanuit Syrië moeten nog komen. Nederland gaat kapot aan de islam.

  1. Wachteres

   Zo is het, Anna en aan de vijfde colonne, politiek-correct.

  2. Gustaafff

   @anna,
   “Alle families met zwarte kleding vanuit Syrië moeten nog komen.”

   Onder het bewind van president Assad is Syrië een tamelijk seculair land geworden. Er zullen dus weinig boerka’s vandaar komen.

   Asma Al-Assad draagt zelfs geen hoofddoek.

   1. Anna

    Gustaafff. Hoe komt u daar bij. Er leven in heel Syrië veel verschillende stammen. Veel stammen zijn zeer fundamentalistisch. Hun vrouwen en kinderen zijn totaal gekleed in zwart en dragen gezichtsbedekkende kleding. Die kunnen beter naar een islamitisch land met dezelfde religie en cultuur. Die gaan in de toekomst het leven hier in Europa van Joden, christenen en andersdenkenden nog heel zuur maken.

    1. Gustaafff

     @anna, over het algemeen was er in Syrië – voordat de arabische hel uitbrak – een relatieve rust en vrede. Zowel Joden, christenen als moslims leefden rustig naast elkaar voort. Syriërs waren ook tamelijk welgesteld en hoogopgeleid. Geen onderontwikkelde fundamentalisten, zoals men het doet voorkomen.

     Irak was en is daarentegen wel een land van onrust, onvrede, stammenstrijd en godsdienstvervolging. Dit werd verergerd door de val van Hussein en de chaotische situatie daarna.

     1. Anna

      Gustaafff. Waarom zouden wij nu die volgens u “welgestelde, hoogopgeleide moslims levenslang moeten onderhouden. En moslims houden hun welgestelde, hoogopgeleide salaris op hun geheime islamitische bank. Alle islamitische landen hebben bloeddorstige stammenstrijden. Alleen een dictator kan dat bovengronds stoppen.

     2. Gustaafff

      @anna, nu gaat u weer terug naar het cirkeltje van “gelukszoekers’. Syriërs komen heus niet naar Europa, omdat ze daar levenslang worden onderhouden, maar omdat het in Syrië een hel is. En ja, als Syrische oorlogsslachtoffers hier hun heenkomen zoeken is het onze morele plicht om hen onderdak te bieden.

      Als u zich verdiept in de Syrische geschiedenis, zult u bemerken dat Syrië onder Assad een zeer stabiel land was. Maar ook vooral een land vol gematigde moslims. Neem bijvoorbeeld Assads vrouw. Zij heeft zelfs nooit een hoofddoek gedragen. Immers, omdat de Syrische elite tot een religieuze minderheid behoorde, kreeg iedere minderheid daar de ruimte. Zelfs Joden. De oorlog is niet zo zeer religieus gemotiveerd, maar eerder politiek.

   2. zomaar

    in feiten dondert het niet waarvandaan zij komen!, het is onverantwoord dat dit zomaar mag en kan.

    zeker gezien de aanslagen die de moslims in ons westen plegen , en deze kledij is makkelijk om b.v een geweer mee te nemen op straat of bommen ,ect .

    ja zelfs een kerel onder deze kleding valt niet door de voorbijganger te ontdekken!.

    hieruit blijkt dat onze oude partijen , niks maar dan ook helemaal niks om de burger geven , behalve tijdens de verkiezingen .

    1. Gustaafff

     @zomaar, ik ben er ook fél op tegen.

 13. Anna

  Zijn die moslimvrouwen onderzocht op een islamitische bomgordel? Ze kunnen zo de hele de Tweede Kamer opblazen.

  1. Sniper666

   @ Anna

   Dat dacht ik ook meteen bij die beelden. Die beveiliger heeft het er lelijk bij laten zitten…

 14. Anna

  Onze veiligheid is door regering en parlement niet meer gewaarborgd omdat deze man/vrouw met gezichtsbedekkende kleding zich gewoon vrij op onze straten kunnen bewegen. Niemand kan zien wie het is en wat die persoon onder die kleding draagt. Een bomgordeltje er onder en de straat is met bloed, dood en verderf vergeven. Bedankt politici en vooral Linda Voortman dat onze veiligheid niet meer is gewaarborgd.

 15. zomaar

  jarenlang is het verboden om met de carnaval gemaskerd , over straat te gaan !!.

  jarenlang pleit de linkse mens samen met de moslims , dat elke moslims des gewenst verhuld en met een gezichtsmasker voor , over straat moet mogen lopen , ondanks dat juist deze verkleedpartij gevaarlijk voor de burgers zijn kan .

  wat bezielt onze regenten al die jaren ? , dat die wet een verbod in elke gelegenheid er nog niet door is !.

  is dit weer een stunt van de oude politiek? , vier maanden voor de verkiezing roepen het mag niet !!, meer in overheidsgebouwen , zorg , trein en bus , maar wel op straat .

  maar !!! eerst moet de eerste kamer zich hier ook over uit laten , dus tot na de verkiezing !!.

  en vergeet niet op ons te stemmen , ondertekent de oude partijen .

 16. HdK

  Mijn bijdrage ‘Boerka: Oude haremkleding of Islamitisch symbool?’ wordt niet geaccepteerd na de opmerking ‘Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!
  Waarom? Ze is politiek correct. Aan welke regel voldoe ik niet?

 17. Ruud562

  Onbegrijpelijk dat die gedrochten zijn toegelaten! En onbegrijpelijk dat het parlement met zo’n softmaatregel is gekomen! Want zich opblazen mag wél in de openbare ruimte zoals winkelstraten maar niet in tram, bus, ziekenhuis of overheidsinstanties. Ja, geeft weer lekker de verdomde politiek correctheid weer! Vanwege een soort dat ons met open ogen besodemietert in hun drang naar wereldoverheersing! Kijk naar Zembla, gisteren 23 november! Wat o o k hier speelt!

 18. Ruud562

  Ik stem PVV!

 19. HdK

  Boerka: Oude haremkleding of Islamitisch symbool?
  Het is verbijsterend dat zeer vrouwonvriendelijke cultuurverschijnselen als Boerka, Boerkini of Niqab nog steeds verdedigd worden. De meest gebruikte argumenten:

  ‘WIJ moeten tolerant zijn’,
  ‘het behoort tot de Islamitische cultuur’ (wat NIET zo is, het werd in 1996 opnieuw door de Taliban ingevoerd en verplicht gesteld; samen met het ontslag van 7790 onderwijzeressen),

  ‘het gaat slechts om kleine aantallen’, etc.

 20. Viertel

  Het dragen van Boerka en Niqab werd verdedigd door Denk (Kuzu), D66 (Koser Kaya) en GroenLinks (Voortman). Dat de Turken van Denk en D66 geen enkel probleem met deze gezichtsbedekkende gewaden hebben, is nog te begrijpen, gezien hun moslimachtergrond. Maar dat de Groningse Voortman zich hier ook achter schaart, is onvoorstelbaar. Of moest zij dit zeggen van haar fractieleider, de halve Marokkaanse snotneus Klaver ?

  1. Gustaafff

   @viertel,

   “Maar dat de Groningse Voortman zich hier ook achter schaart, is onvoorstelbaar. Of moest zij dit zeggen van haar fractieleider, de halve Marokkaanse snotneus Klaver ?”

   Zo gek is dat niet. De fractie bestaat uitsluitend uit pacifistische ultra-liberalen. Alles mag en alles kan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.