VNL haalt ijzeren vrouw Leefbaar Rotterdam binnen: Tanya Hoogwerf

Geen categorienov 29 2016, 10:00
Tanya Hoogwerf, wel bekend van haar werk voor Leefbaar Rotterdam, staat op de kieslijst van VNL. Dat maakt de partij vandaag bekend.
Hoewel de hele lijst nog niet bekend is gemaakt staan twee posities op de lijst al vast: de nummers één en vier. Nummer één is, hoe kan het ook anders, Jan Roos. Ook de nummer vier is nu dus bekend. Het gaat om Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam.
Hoogwerf staat bekend als een kundig raadslid en een bijzonder sterke vrouw. Voor Leefbaar is ze woordvoerder Integratie. Vanuit die positie heeft ze met enige regelmaat stevige maar terechte kritiek op het falende integratiebeleid van het kabinet. Ook is ze buitengewoon duidelijk over het islamitisch extremisme.
https://twitter.com/EWdeVlieger/status/803507295065927680
Met andere woorden, VNL heeft echt een vrouw binnengehaald die a) iets toevoegt en b) sterk en uitgesproken is. Daar kunnen heel veel dames van met name de VVD het één en ander van leren.
Hoogwerf is duidelijk waarom ze voor VNL heeft gekozen:

"VNL is een 'law and order-partij'. Ze hebben dezelfde mentaliteit als Leefbaar. Het is het rechts liberale geluid waar ik voor sta."

Eén van de meest aantrekkelijke kanten van de VNL is dat ze dat law and order-gedeelte combineren met behoorlijk klassiek-liberale standpunten met betrekking tot economische onderwerpen (en individuele rechten). Die combinatie zie je tegenwoordig niet al te vaak.
In de peiling van Maurice de Hond blijft VNL voorlopig een beetje achter op DENK. Toch zou ik me daar absoluut niet druk om maken als ik Jan Roos en kornuiten was. De campagne is nog helemaal niet losgebarsten. Op het moment dat het wél losgaat vermoed ik dat VNL zich juist kan presenteren als één van de meest geduchte vijanden van DENK. En ja, dat is belangrijk: door je ergens tegen af te zetten positioneer je jezelf namelijk meteen.
Daar komt bij dat VNL bij I&O van Peter Kanne juist weer drie keer zo groot is als DENK.
Kortom, ik heb er alle vertrouwen in dat VNL het bijzonder goed gaat doen bij de verkiezingen... en dat Hoogwerf wel degelijk een goede kans maakt om de in Kamer te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten