Yes! Eurofiele autocraat Martin Schulz vertrekt uit Brussel, gaat terug naar Duitsland

Geen categorienov 24 2016, 8:00
Eindelijk: we zijn binnenkort verlost van die man.
Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, heeft laten weten dat hij terug naar Duitsland gaat. Later vandaag maakt hij bekend wat hij daar precies gaat doen, maar wat mij betreft is dat om het even: hij vertrekt uit Brussel en dat is hoe dan ook ge-wel-dig nieuws.
De crypto-communistische autocraat staat er namelijk om bekend dat hij zijn positie al jaren misbruikt om eurosceptici, waaronder Nigel Farage, het zwijgen op te leggen en te intimideren. De man roept voortdurend dat alles wat aan patriottisme doet denken verkeerd is, beledigt iedereen die zijn eurofiele denkbeelden niet deelt... Kortom, hij gedraagt zich stelselmatig als een Gauleiter pur sang.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/11/schulz-farage.mp4"][/video]
Volgens ingewijden zijn er twee mogelijkheden: Schulz zou ofwel minister van Buitenlandse Zaken willen worden (de huidige minister wordt vrijwel zeker binnenkort bondspresident) of lijsttrekker van de SPD, de Duitse versie van de PvdA. Blijkbaar ziet hij zo'n carrieremove als een ideale gelegenheid om zijn macht te vergroten.
Gelukkig twijfel ik er geen moment aan dat hij zich daarin vergist. Meneer Schulz overschat zichzelf nogal. De kans dat hij Angela Merkel verslaat bij verkiezingen is nihil. Kijk eens naar die man: een niet-bestaand charisma en de houding van een kleine Obersturmbannführer. Misschien dat onze oosterburen daar een jaar of 70 geleden iets in zagen, maar tegenwoordig zijn ze toch een flink stuk democratischer ingesteld.
Kortom, wat mij betreft is dit niet eenmaal winst voor ons, maar twee maal: ten eerste verdwijnt Schulz uit Brussel... en vervolgens zal hij vrijwel zeker keer op keer verkiezingen verliezen in Duitsland zelf. Beter dan dat wordt het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten