Yes! Eurofiele autocraat Martin Schulz vertrekt uit Brussel, gaat terug naar Duitsland

Eindelijk: we zijn binnenkort verlost van die man.

Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, heeft laten weten dat hij terug naar Duitsland gaat. Later vandaag maakt hij bekend wat hij daar precies gaat doen, maar wat mij betreft is dat om het even: hij vertrekt uit Brussel en dat is hoe dan ook ge-wel-dig nieuws.

De crypto-communistische autocraat staat er namelijk om bekend dat hij zijn positie al jaren misbruikt om eurosceptici, waaronder Nigel Farage, het zwijgen op te leggen en te intimideren. De man roept voortdurend dat alles wat aan patriottisme doet denken verkeerd is, beledigt iedereen die zijn eurofiele denkbeelden niet deelt… Kortom, hij gedraagt zich stelselmatig als een Gauleiter pur sang.

Volgens ingewijden zijn er twee mogelijkheden: Schulz zou ofwel minister van Buitenlandse Zaken willen worden (de huidige minister wordt vrijwel zeker binnenkort bondspresident) of lijsttrekker van de SPD, de Duitse versie van de PvdA. Blijkbaar ziet hij zo’n carrieremove als een ideale gelegenheid om zijn macht te vergroten.

Gelukkig twijfel ik er geen moment aan dat hij zich daarin vergist. Meneer Schulz overschat zichzelf nogal. De kans dat hij Angela Merkel verslaat bij verkiezingen is nihil. Kijk eens naar die man: een niet-bestaand charisma en de houding van een kleine Obersturmbannführer. Misschien dat onze oosterburen daar een jaar of 70 geleden iets in zagen, maar tegenwoordig zijn ze toch een flink stuk democratischer ingesteld.

Kortom, wat mij betreft is dit niet eenmaal winst voor ons, maar twee maal: ten eerste verdwijnt Schulz uit Brussel… en vervolgens zal hij vrijwel zeker keer op keer verkiezingen verliezen in Duitsland zelf. Beter dan dat wordt het niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Arachne

  Dit is winst voor ons?
  Nee, dus. In Europa staat wel een ander op. Frans Timmermans?

  Je zal toch Duitser zijn. Zit je eerst met Mutti Merkel opgescheept, tien lange jaren.
  En dan krijg je deze intrigant (terug) in huis. Weimar revisited.

 2. Anna

  Welke ondemocratische, dictator en bezeten dictatoriale eurofiel zullen de Duitsers kiezen Merkel of Schulz.
  Veel beters hebben Duitsers niet? Beiden laten heel Duitsland vollopen met moslimmannen en familie in niqab. We gaan onze ondergang tegemoet. Wie had ooit gedacht dat onze Tweede Kamer zou bezet worden door islamitische/wahabisten in niqab. We gaan echt onze ondergang tegemoet. Als kiezers blijven stemmen op personen zoals Merkel, Schulz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.