Vijf verhalen die ons hard doen hopen dat ISIS 2018 niet zal halen

Geen categoriedec 31 2016, 21:00
2017 zal helaas niet ISIS-vrij worden, die kans is inmiddels wel verkeken. Laat deze verhalen echter een duidelijk teken zijn dat we toch echt onze best moeten doen om 2017 wel het laatste jaar van de terroristenbende te maken.
Er komen in de media wel vaker gruwelijke verhalen langs. Moorden, ontvoeringen en verkrachtingen zijn overal ter wereld iets waar we helaas nauwelijks nog van opkijken. Toch heeft de groep massaslachters die men 'ISIS' noemt dood en verderf een geheel nieuwe dimensie gegeven, door dat op zo'n schaal en met zulk gebrek aan respect voor leven te doen dat je er soms letterlijk van moet kotsen. Wat volgt zijn niet de gezelligste verhalen ooit, maar vormen wel hét bewijs dat onze leiders toch écht eens serieus de strijd moeten aangaan met deze bende moordenaars.

1) Walgelijk ISIS maakt gruwelijkste video allertijden: slacht mensen als schapen en hangt ze op aan vleeshaken

"Zelfs in de meest vieze horror ga je dit niet tegenkomen. Wel bij ISIS, dat zichzelf qua goorheid en gruwelijkheid weer eens overtroffen heeft." schreef mijn collega Tim Engelbart treffend in de inleiding van dit stuk over de zoveelste gruweldaad die ISIS heeft begaan. Zoals elk jaar vierde men ook in Raqqa het offerfeest, maar bij een gebrek aan schapen - en een overvloed aan gevangenen - besloot men om dit jaar geen schapen, maar mensen naar het slachthuis te voeren. Het slachten zelf ging echter precies hetzelfde, met doodsbange mannen die aan haken werden opgehangen om vervolgens de keel doorgesneden te krijgen. Gruwelijker dan dit wordt het niet.

2) Schokkend: Video’s leggen de gruwelijkheid van de terreuraanslag in Nice bloot

Haatbaarden die elkaar uitmoorden is één ding, maar de noodzaak deze mensen zo snel mogelijk na het hiernamaals te sturen werd nog veel duidelijker toen een Franse aanhanger van ISIS de nationale feestdag van Frankrijk - quatorze juillet, 14 juli, veranderde in een waar bloedbad. Met zijn vrachtwagen reed hij de boulevard van Nice op, waar het op dat moment megadruk was met feestende Fransen en toeristen. Meer dan 80 mensen werden verpletterd door zijn voertuig, waaronder kinderen. Deze mensen moeten niet alleen gestopt worden zodat ze in eigen land niet meer kunnen moorden, maar ook zodat ze de rest van de wereld niet kunnen aanzetten tot dergelijke wandaden.

3) Walgelijk ISIS gooit vier vermeende homo’s van hoog gebouw, inclusief twee ISIS-strijders

Je kunt veel zeggen over ISIS, maar niet dat ze niet consequent zijn in hun doen en laten. Iedereen die zich niet houdt aan de strenge leer van de haatbaarden wordt een kopje kleiner gemaakt, zelfs als het om mede-terroristen gaat. Homoseksualiteit is in die kringen zo ongeveer het zwaarste vergrijp en verdient dan ook de hoogste straf. En dat mag je letterlijk nemen, want de straf is precies dat: van de hoogste toren op de grond gesmeten worden... terwijl de halve stad toekijkt.

4) Weerzinwekkende ISIS-strijder geeft aan dat het “een genot” is om iemand te onthoofden

Ik gaf net al aan dat ISIS aardig consequent is, maar heb ik ook al gezegd dat de beulen er geen doekjes om winden dat ze helemaal gek zijn op geweld? Deze ISIS-gek deed dat in ieder geval niet toen hij in detail beschreef wat een genot het toch is om een hoofd van een lijf te scheiden met een mes of hakbijl. Zij doen in ieder geval niet mysterieus over wat ze willen: laten wij dat ook vooral niet doen, en gewoon wereldkundig maken dat we alles zullen doen om deze demonen de wereld uit te helpen.

5) Misselijkmakend ISIS wil nog meer bloed zien, ontvoert dorpelingen naar Mosul om te sterven bij inval

Met de herovering van Mosul, de tweede stad van Irak, op ISIS zou het leven daar eindelijk weer wat beter moeten worden na het jarenlange bloedbewind dat de jihadisten waar gevoerd hebben. Helaas brengt dit wel het slechtste in die lui naar boven: als zij de stad niet levend mogen verlaten, mag niemand dat, is de redenering. De terroristen houden burgers van Mosul dan ook als ratten in de val daar, en laten niemand de stad verlaten. Maar daar blijft het niet bij: de koppensnellers zijn zo diep gezonken dat ze zelfs mensen uit omringende dorpen naar Mosul brengen om als menselijk schild te dienen. Kan het nog zieker?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten