Daar gaan we weer: radicale moslim blaast zichzelf en 30 anderen op

Elke dag is het weer raak: steeds weer pleegt één of andere radicale moslim een aanslag. Dit keer was het Midden-Oosterse land Jemen het doelwit van radicaal-islamitische slachters.

Eén zo’n haatbaard besloot zich op te blazen toen hij een groep militairen zag staan die stonden te wachten op hun salaris. De soldaten waren eerder die dag dus van huis vertrokken met de boodschap: ‘Vrouwlief, ik ga nu mijn loon ophalen. Zullen we daarna iets leuks gaan doen?’ ‘Ja,’ antwoordde moeder de vrouw, ‘dat vond ze een goed plan.’

Helaas kwam het er niet van. Een extremistische gek blies zichzelf én vader-de-soldaat dus op.

De aanslag werd gepleegd in Aden, een belangrijke havenstad in Jemen. Een week geleden sloeg ISIS daar ook al toe. Toen kwamen er maar liefst vijftig mensen om bij een aanslag gepleegd door de volgelingen van Abu Bakr al-Baghdadi. Die aanslag was alles behalve de eerste keer dat ISIS van zich deed spreken in Jemen; er vinden daar, helaas, geregeld aanslagen plaats. Soms worden ze gepleegd door ISIS, soms door Al Qaeda (ja, dat die andere terreurorganisatie waar we het eigenlijk nooit meer over hebben, maar die ook nog steeds op grote schaal onheil veroorzaakt).

Als je dit soort nieuws leest kun je natuurlijk niet anders dan je verbaasd afvragen hoe het toch komt dat Arabische regimes het Westen niet vragen om even grote schoonmaak te komen houden in het Midden-Oosten. Hun eigen militairen worden opgeblazen, arme kinderen worden op veel te jonge leeft naar het hiernamaals geholpen, vrouwen worden beknecht, verkracht en erger, maar geen piep van de overheid. Nou ja, misschien dat ze op hun manier ISIS en Al Qaeda proberen te bestrijden, maar zelfs zij zullen begrijpen dat hun acties veel te weinig effect hebben

Blijkbaar is de haat voor het Westen en onze manier van leven zo groot dat ze het dan toch maar liever zelf blijven doen, terwijl er dan dagelijks onschuldige mensen worden opgeblazen. Eigenlijk zegt dat alles over de politieke dynamiek in het moderne Midden-Oosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. zomaar

  laten wij er in godsnaam niet meer omheen draaien !, achter elke moslima getooid met hoofddoek schuilt een radicaal gelovig gezin !, achter elke moslima getooid in een boerka schuilt een radicaal gezin , ook al lijken deze mensen goede buren of wijk bewoners , en spreken zij prefect Nederlands toch schuilt (sluipt) het gevaar van de radicale islam door je straat , voorbeelden te over van mannen/vrouwen die op het oog geïntegreerd waren , en de kledij voorschriften vanuit de islam droegen , toch de extreem radicale keerzijde van dit geloof in uitvoering brachten .

  wij zijn daar niet attent op , omdat onze regenten van mening zijn dat radicale islam kleding in het openbaar gedragen mag worden , zou dit verboden worden dan leren de moslims hier hun plaats kennen , en zijn de radicaal gelovigen onder hen geneigd onze westerse samenleving te verlaten (cq niet naar hier te komen) ,omwille van hun geloof die zij dan niet openbaar meer kunnen nog mogen uiten .

  1. zomaar

   maar nee onze westerse leiders geven haatmoskeeën geld toe !!, laten dit gebeuren !!.

   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/ex-studenten-alfitrah-over-moskee-je-mag-moslims-niet-aangeven-419863/

   zodat elke radicaal gelovigen vrij spel heeft in beramen of uitvoeren van een misdaad !, of aanslag hij/zij worden immers ingedekt door hun mede gelovigen !, die volgens de haatpredikers niet verraden mogen worden .

   als er hier ooit een aanslag gepleegd gaat worden zijn niet alleen de moslims hier schuldig aan , toch zeker de overheid !, die mogelijk gemaakt heeft dat deze mensen zich hier frank en vrij mogen ontplooien met hun radiaal geloof , immers zij krijgen elke maand hun uitkering plus bonus (denk hierbij aan subsidies , kindertoeslag , zorgkosten ect ect ), wat de overheid geregeld heeft voor hen .

  2. marjo012

   Klopt wel wat je zegt, men gaat ze met de dag minder vertrouwen allemaal ook in dit land.

   1. zomaar

    zeker klopt het !, kijk naar de recente aanslagen , waar jongere moslims hier in Europa geboren en geschoold ver radicaliseerde omdat er moskeeën zijn waar radicale preken gehouden mogen worden , en deze predikers zijn getooid in de woestijn outfit .

    zou deze in het openbaar (let wel hier zie ik dit soort figuren in gelijke outfit naar hun haathut slenteren ), verboden zijn , krijgen dit soort figuren geen poot aan de grond binnen onze westerse samenleving , en zij zodoende genoodzaakt om hun heil in hun landen van herkomst te zoeken .

    het is hen te makkelijk gemaakt !, gelijk als in het openbaar dragen van een boerka en gezicht bedekkende kleding, had nooit toegestaan mogen worden .

    je voelt je niet meer echt veilig met dit soort figuren in je buurt .

    1. marjo012

     Raar toch dat die zandbak gast uhmnz hierop niet reageert, maar kan mij voorstellen dat dit voor hem niet mogelijk is om inhoudelijk hierop te reageren. Hij kijkt liever hoe hij de mensen af kan zeiken op deze site. Nergens zie je hem inhoudelijk reageren op thema s die zijn soortgenoten aan gaan,is mij al opgevallen.

     1. zomaar

      ach die reageert nog wel , evenzo Donald droef , die zitten altijd te emmeren over taal fouten .

     2. toetssteen

      @Marjo
      Hoorde vanmorgen Evelien Gans op de radio het zo framen dat antisemitisme kwam door ‘islamofobie’. Ik verslikte me in de koffie. Ongelooflijk dit soort figuren! Ze zet zich als jodin ook af tegen Leon de Winter en toen voelde ik nattigheid en ben vanavond even gaan zoeken. Mja, type hartstikke gek. Ze wist (of wilde niet weten) dat islam niet echt de bloedbroeder is van het jodendom; lees pogroms zijn er al vanaf het begin geweest.

 2. toetssteen

  En dat alles gesponsord door Qatar en S.A.

  Bij de weg, deze al meegekregen?

  http://www.globalresearch.ca/breaking-at-least-14-us-coalition-military-officers-captured-by-syrian-forces-in-east-aleppo-bunker/5563177

  Ik geloof/ weet zeker dat de focus op de verkeerde landen ligt, maar ja, dat zal wel de bedoeling zijn.

  1. marjo012

   Toetssteen. Er zijn zelfs filmpjes op YouTube waar je kan zien, hoe de islam Hitler hoog in het vaandel heeft staan en stonden te juichen bij het oorlogsmonument voor de joden.
   Daarom vraag ik mij steeds meer af hoe ze er bij komen dat de PVV trekken heeft uit de tijd van Hitler. Juist de islam aanbid Hitler en vinden de daden die hij heeft begaan geweldig en correct zelfs. Dat zegt toch genoeg of niet dan.

   1. toetssteen

    @Marjo
    Als u het weet, zeg het me, ik heb geen flauw idee!
    Tip:

    https://gerard1945.wordpress.com/2016/11/28/in-naam-van-godsdienstvrijheid-worden-kindbruiden-in-nederland-gedoogd/

    Deze man heeft een macht aan oud materiaal op zijn site staan. Even zoeken en u zult pareltjes vinden.

    1. toetssteen

     @Marjo

     https://gerard1945.wordpress.com/category/tweede-wereldoorlog/

     Dat soort oorspronkelijke documenten zult u daar vinden.

 3. Sniper666

  De islam zal nooit ophouden met ruimte opeisen, tot wij het stoppen. Dus moet de islam met wortel en tak uitgeroeid worden. Er is geen andere optie.

  > https://www.youtube.com/watch?v=fgsrnmzxEUY

 4. Bes Tolen

  Hypothese of werkelijk. Baälsgodsdienst in Fenicische streken. Hier treedt het jodendom uit. Eeuwen later vervangt de islam de Baälsgodsdienst en ”heidense”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.