Daar gaan we weer: radicale moslim blaast zichzelf en 30 anderen op

Geen categoriedec 18 2016, 21:00
Elke dag is het weer raak: steeds weer pleegt één of andere radicale moslim een aanslag. Dit keer was het Midden-Oosterse land Jemen het doelwit van radicaal-islamitische slachters.
Eén zo'n haatbaard besloot zich op te blazen toen hij een groep militairen zag staan die stonden te wachten op hun salaris. De soldaten waren eerder die dag dus van huis vertrokken met de boodschap: 'Vrouwlief, ik ga nu mijn loon ophalen. Zullen we daarna iets leuks gaan doen?' 'Ja,' antwoordde moeder de vrouw, 'dat vond ze een goed plan.'
Helaas kwam het er niet van. Een extremistische gek blies zichzelf én vader-de-soldaat dus op.
De aanslag werd gepleegd in Aden, een belangrijke havenstad in Jemen. Een week geleden sloeg ISIS daar ook al toe. Toen kwamen er maar liefst vijftig mensen om bij een aanslag gepleegd door de volgelingen van Abu Bakr al-Baghdadi. Die aanslag was alles behalve de eerste keer dat ISIS van zich deed spreken in Jemen; er vinden daar, helaas, geregeld aanslagen plaats. Soms worden ze gepleegd door ISIS, soms door Al Qaeda (ja, dat die andere terreurorganisatie waar we het eigenlijk nooit meer over hebben, maar die ook nog steeds op grote schaal onheil veroorzaakt).
Als je dit soort nieuws leest kun je natuurlijk niet anders dan je verbaasd afvragen hoe het toch komt dat Arabische regimes het Westen niet vragen om even grote schoonmaak te komen houden in het Midden-Oosten. Hun eigen militairen worden opgeblazen, arme kinderen worden op veel te jonge leeft naar het hiernamaals geholpen, vrouwen worden beknecht, verkracht en erger, maar geen piep van de overheid. Nou ja, misschien dat ze op hun manier ISIS en Al Qaeda proberen te bestrijden, maar zelfs zij zullen begrijpen dat hun acties veel te weinig effect hebben
Blijkbaar is de haat voor het Westen en onze manier van leven zo groot dat ze het dan toch maar liever zelf blijven doen, terwijl er dan dagelijks onschuldige mensen worden opgeblazen. Eigenlijk zegt dat alles over de politieke dynamiek in het moderne Midden-Oosten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten