De elite is stomverbaasd: 'Nederlanders zijn pessimistisch over de toekomst van ons land!'

Geen categoriedec 19 2016, 11:00
Joh, hoe zou dat toch kunnen. Dit is wel heel gek inderdaad.
De politiekcorrecte elite kan het maar nauwelijks geloven: uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat de meeste Nederlanders de toekomst van ons land bepaald niet positief tegemoet zien. Veel mensen maken zich ernstig zorgen over bepaalde sociale, culturele, economische en politieke ontwikkelingen en zijn bang dat het land steeds verder naar de afgrond zal schuiven.
Professor Paul Dekker, van het SCP, legt uit:

"Het wordt niet steeds slechter in ons land, maar er zijn wel zorgen, angst en boosheid en een onmiskenbaar gevoel van onbehagen. Basiszekerheid wordt belangrijker gevonden, net als hoop en uitzicht op betere tijden."

Dat is allemaal wel wat vaag, natuurlijk. Wat bedoelt de heer Dekker nou eigenlijk precies? Welke zorgen hebben Nederlanders dat ze zo pessimistisch zijn.
Nou, misschien dat Dekker het zelf niet hardop durft te zeggen, maar zijn onderzoek laat er geen twijfel over bestaan:

Aan Nederlanders is gevraagd wat voor hen de grootste problemen zijn. Eén op de vijf geeft een antwoord dat valt onder ’immigratie en integratie’, 18% samenleven, 13% gezondheid en ouderenzorg en 8% economie en inkomen.

En wat valt op? Juist, dat zijn stuk voor stuk onderwerpen waarop het huidige kabinet er een puinhoop van heeft gemaakt. Het opengrenzenbeleid van Rutte II (lees: Rutte-Asscher) zorgt ervoor dat de hele samenleving ontwricht raakt. Er is een tsunami van Arabische en Noord-Afrikaanse nepvluchtelingen naar Nederland gekomen; mensen die onze cultuur en waarden totaal niet delen en zich weigeren aan te passen. Nogal wiedes dat de gemiddelde Nederlander zich daar zorgen over maakt, ja. Maar ja, zeg het hardop en voor je het weet wordt je weggezet als een walgelijke racist of zelfs als een neo-nazi.
En wat te zeggen van de zorg? Ook die is helemaal verkloot door het nachtmerriekabinet. We betalen steeds meer verzekeringspremie, voor steeds minder zorg. Nog even en we betalen 250 euro per maand per persoon, waarbij we alleen nog maar naar de huisarts mogen. Alle andere ingrepen zullen we óf extra cash moeten betalen of ons extra voor moeten verzekeren. Met dank aan PvdA en VVD.
Als we naar ouderenzorg kijken wordt het zo mogelijk nóg duidelijker dat Nederland inderdaad een enorm probleem heeft. We hebben allemaal gelezen dat er verpleeghuizen zijn waarin bewoners maar drie keer per dag naar het toilet mogen, en dat het kabinet bejaarden aanmoedigt om zo snel mogelijk uit het leven te stappen. Want ouderen kosten geld. En dat hebben we niet. Daarom moeten ze allemaal dood. Vandaag nog. Je moet wel heel wereldvreemd zijn als je je dan niet druk maakt om de toekomst van de ouderenzorg.
Sterker nog, je zou bijna zeggen: wélke ouderenzorg? Als het aan VVD, PvdA, D66 en al die andere ouderenhatende partijtjes ligt schaffen we de hele ouderenzorg op termijn gewoon af. Dat is namelijk wel zo 'goedkoop.' En dat betekent natuurlijk dat we meer belastinggeld hebben om gratis en voor niets over te maken aan luie zuid-Europese landen die er zelf een puinhoop van gemaakt hebben, maar nu hulp van ons eisen.
En de economie? Tja. Volgens het kabinet gaat het "steeds beter," maar veel Nederlanders zien de economische toekomst van ons land met angst en beven tegemoet. Dat is natuurlijk niet zo gek: het kabinet Rutte II heeft de belastingen verschillende keren verhoogd, en de economische groei in Nederland is bijna niet-bestaand. In het verleden namen we nog maar net genoegen met 4% groei. Nu viert het kabinet een feestje als er 1% groei is, wat werkelijk abominabel is en wat betekent dat het gat met de rest van de wereld steeds groter wordt.
Met andere woorden, het enige schokkende aan het nieuws dat Nederlanders pessimistisch zijn over de toekomst van ons land is dat dit sentiment de elite verbaast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten