De elite is stomverbaasd: ‘Nederlanders zijn pessimistisch over de toekomst van ons land!’

Joh, hoe zou dat toch kunnen. Dit is wel heel gek inderdaad.

De politiekcorrecte elite kan het maar nauwelijks geloven: uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat de meeste Nederlanders de toekomst van ons land bepaald niet positief tegemoet zien. Veel mensen maken zich ernstig zorgen over bepaalde sociale, culturele, economische en politieke ontwikkelingen en zijn bang dat het land steeds verder naar de afgrond zal schuiven.

Professor Paul Dekker, van het SCP, legt uit:

“Het wordt niet steeds slechter in ons land, maar er zijn wel zorgen, angst en boosheid en een onmiskenbaar gevoel van onbehagen. Basiszekerheid wordt belangrijker gevonden, net als hoop en uitzicht op betere tijden.”

Dat is allemaal wel wat vaag, natuurlijk. Wat bedoelt de heer Dekker nou eigenlijk precies? Welke zorgen hebben Nederlanders dat ze zo pessimistisch zijn.

Nou, misschien dat Dekker het zelf niet hardop durft te zeggen, maar zijn onderzoek laat er geen twijfel over bestaan:

Aan Nederlanders is gevraagd wat voor hen de grootste problemen zijn. Eén op de vijf geeft een antwoord dat valt onder ’immigratie en integratie’, 18% samenleven, 13% gezondheid en ouderenzorg en 8% economie en inkomen.

En wat valt op? Juist, dat zijn stuk voor stuk onderwerpen waarop het huidige kabinet er een puinhoop van heeft gemaakt. Het opengrenzenbeleid van Rutte II (lees: Rutte-Asscher) zorgt ervoor dat de hele samenleving ontwricht raakt. Er is een tsunami van Arabische en Noord-Afrikaanse nepvluchtelingen naar Nederland gekomen; mensen die onze cultuur en waarden totaal niet delen en zich weigeren aan te passen. Nogal wiedes dat de gemiddelde Nederlander zich daar zorgen over maakt, ja. Maar ja, zeg het hardop en voor je het weet wordt je weggezet als een walgelijke racist of zelfs als een neo-nazi.

En wat te zeggen van de zorg? Ook die is helemaal verkloot door het nachtmerriekabinet. We betalen steeds meer verzekeringspremie, voor steeds minder zorg. Nog even en we betalen 250 euro per maand per persoon, waarbij we alleen nog maar naar de huisarts mogen. Alle andere ingrepen zullen we óf extra cash moeten betalen of ons extra voor moeten verzekeren. Met dank aan PvdA en VVD.

Als we naar ouderenzorg kijken wordt het zo mogelijk nóg duidelijker dat Nederland inderdaad een enorm probleem heeft. We hebben allemaal gelezen dat er verpleeghuizen zijn waarin bewoners maar drie keer per dag naar het toilet mogen, en dat het kabinet bejaarden aanmoedigt om zo snel mogelijk uit het leven te stappen. Want ouderen kosten geld. En dat hebben we niet. Daarom moeten ze allemaal dood. Vandaag nog. Je moet wel heel wereldvreemd zijn als je je dan niet druk maakt om de toekomst van de ouderenzorg.

Sterker nog, je zou bijna zeggen: wélke ouderenzorg? Als het aan VVD, PvdA, D66 en al die andere ouderenhatende partijtjes ligt schaffen we de hele ouderenzorg op termijn gewoon af. Dat is namelijk wel zo ‘goedkoop.’ En dat betekent natuurlijk dat we meer belastinggeld hebben om gratis en voor niets over te maken aan luie zuid-Europese landen die er zelf een puinhoop van gemaakt hebben, maar nu hulp van ons eisen.

En de economie? Tja. Volgens het kabinet gaat het “steeds beter,” maar veel Nederlanders zien de economische toekomst van ons land met angst en beven tegemoet. Dat is natuurlijk niet zo gek: het kabinet Rutte II heeft de belastingen verschillende keren verhoogd, en de economische groei in Nederland is bijna niet-bestaand. In het verleden namen we nog maar net genoegen met 4% groei. Nu viert het kabinet een feestje als er 1% groei is, wat werkelijk abominabel is en wat betekent dat het gat met de rest van de wereld steeds groter wordt.

Met andere woorden, het enige schokkende aan het nieuws dat Nederlanders pessimistisch zijn over de toekomst van ons land is dat dit sentiment de elite verbaast.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Gustaafff

  Zeurpieten.

 2. Sniper666

  Zouden al die doorsnee Nederlanders het allemaal verkeerd zien?

  1. marjo012

   Sniper. och laat ze toch kletsen hoe het werkelijk is en wat de waarheid is over de teleurgang van dit land verbloemen ze wel weer met van allerlei mooie beloftes straks bij de verkiezingsdebatten. Ik ben er mee opgehouden dit nog te geloven, het zijn en blijven leugenaars wat links allemaal heeft, die alleen hun focus erop zetten of ze sneller de islamitisering in dit land erdoor kunnen drukken als hun buurland.

 3. umhnz

  Altijd leuk, een onderzoek en de uitslag naar je hand zetten.
  Vraag: wat ziet u als uw grootste zorg?
  Indien u antwoord geeft u volgens DDS te kennen ontevreden te zijn.
  .
  Hoe benader ik alles zo negatief mogelijk?

  1. Sniper666

   @ umhznw

   Legt u ons eens uit waarom de economische groei zo achterblijft? Graag goed onderbouwen. Dank u.

   1. marjo012

    Sniper word moeilijk voor hem het enige wat hij kan is mensen afzeiken op deze site en zich zelf op n voetstuk zetten alsof hij overal de beste in is, typisch zandbak gedrag toch ook al is hij zoals hij zegt inmiddels van de 6de colonne. Heb hem nog nergens inhoudelijk op zien reageren.

   2. umhnz

    Geen probleem.
    Wilt u me even vertellen welke bronnen u accepteert en niet volgens u onder gemanipuleerd vallen en in vergelijking met welk land of landengroep?

    1. Wachteres

     Gut, ik dacht dat Simon daar altijd over zeurde.

    2. Sniper666

     @ umhznw

     U kunt ons natuurlijk niet vertellen waarom onze economische groei zo achteblijft…

     1. Ni28

      Dit soort overbodige manager tuig kan dat doorgaans niet. Moeilijk met maar een cursusje. Nederland zit vol met deze types die voor veel geld de werkvloer onwerkbaar maken en geen leiding kunnen geven. Dus wat verwacht je?

     2. umhnz

      Helaas sniper, u geeft niet aan volgens welke normen en informatiebronnen u de economische groei bevestigd wil hebben.
      Dan moet u toch maar genoegen nemen met de cijfers van het CPB.

     3. Wouters

      “U kunt ons natuurlijk niet vertellen waarom onze economische groei zo achteblijft…”

      Jawel hoor, da’s een makkie. Grootste reden is de huidige configuratie van de EU. Momenteel hangt de EU precies tussen een monetaire en politieke unie in. Dit geeft als nadeel, dat als het financieel zwaar weer is (wat het de afgelopen jaren is geweest), de EU politiek niet bij machte is om de nodige veranderingen door te voeren. Het resultaat daarvan zien we maandelijks: hoop geld verdwijnt omdat bepaalde landen en diens banken niet zelf in staat blijken te zijn om orde op zaken te stellen, terwijl de EU niet in staat is om veranderingen te forceren. Nu de rest van de wereldeconomie weer aantrekt, lopen wij nog steeds gaten te dichten zonder het juiste gereedschap. Vandaar dat onze economie maar heel mondjesmaat herstelt. Alstu. Geen dank.

     4. J.C.

      @sniper666

      Dat achterblijven van de economie is des te vreemder voor een zo open economie als de Nederlandse……..

      Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

     5. Sniper666

      @ umhzww

      Slap antwoord. U mag af door de zijdeur.

  2. Adriaan

   Er heerst een verdeel en heers-politiek. L’histoire se répète. Er wordt namelijk door het CPB vertelt dat het goed gaat met de economie. Dat zijn pertinente leugens. Het gaat niet goed. De zorg wordt uitgekleed, ouderen worden ondanks beloften gekort, grote bedrijven gaan inkrimpen, er is een schandalig woningtekort. Files die alsmaar langer worden. Oude Nederlandse tradities die op de schop gaan. Mensen voelen zich niet meer veilig en thuis in hun eigen land. Vreemdelingen die roven en buurten terroriseren. In België is een kerststal bij het gemeentehuis weggehaald omdat enkelen zich er aan storen. Hoe kun je dan in godsnaam positief blijven?

   1. umhnz

    Wist u dat u voorbeelden geeft welk het gevolg zijn van de groeiende economie zoals meer files, stijgende huizentekort.
    Verder heeft u het over de gevolgen van automatisering binnen het bedrijfsleven, waar de tijd van potlood en papier tot het verleden behoren en consumenten steeds meer zelf regelen via internet.
    De rest van uw voorbeelden zijn gevoelskwesties welk niets met de economie te maken hebben en ook niet door het CBS gegeven zijn

    1. Adriaan

     Het gaat over pessimisme in de samenleving en ons toekomstbeeld. Daar horen juist gevoelskwesties bij. Dat het slecht gaat met de zorg, ouderen die gekort worden, daar hoor ik je niet over. De toekomst van ons land is meer dan alleen maar economie.

     1. umhnz

      Natuurlijk is ons land meer dan economie.
      Ouderen worden nauwelijks gekort maar is de meest kapitaalkrachtige groep in de samenleving.
      Dat het negativisme overheerst is juist, deze site is er een voorbeeld van.
      Of het terecht is betwijfel ik.
      Hier zijn nogal wat figuren waarbij het glas altijd half leeg is.
      Over half vol hoor je ze nooit.

     2. marjo012

      Ja Adriaan goed lezen is voor umhnz moeilijk en begrijpen al helemaal, wat opvalt hier is dat hij steeds n vraag met vraag beantwoord sniper heeft m al n paar keer gevraagd maar dn komt er niets, maar dit heeft wouter al voor hem gedaan. En als hij dan eens antwoord raakt het kant nog wal en heeft het niets met het thema te maken waar het over gaat. Ja zo kan je ook door de mand vallen toch en je hier voordoen alsof je boven iedereen hier op de site staat.

    2. glazenbol

     U bent echt zo’n typisch voorbeeld van de walking laptop generation (50-) bij welke direct na de geboorte ede hersenpan gelicht is en de eventueel aanwezige hersens verwijdert zijn n vervangen voor een voorgeprogrammeerde hard disc waardoor zelfstandig denken uitgeschakelt is en deze mensen zich alleen maar vast kunne houden aan (gemanipuleerde) statistieken die wel prima de gemiddelden aan weten te gevven en totalen maar daarmee absoluut niets weten te zeggen over de realiteit!!
     Ja het BBP zal wellicht weer wat hoger uitvallen maar daar merkt alleen een (te) klein deel der bevolking maar iets van en de rest totaal niets, van het meer binnengekomen geld gaat namelijk het overgrote deel naar die mensen die allang veel teveel hebben en vervolgens worden die centjes niet geinvesteerd in de reeel economie maar alleen maar aangewnd om dit geld te vermeerderen door middel van ïnvesteringen” in het verder automatiseren van bedrijven waardoor en NOG meer mensen hun baan en NIET onbelangrijk een essentieel deel van hun inkomen kwijt raken! En die mensen doen wat een hersenloze als jij zeuren durft te noemen!! Een gevolg van het door tevelen fijn genoemde a sociale rechtse wanbeleid en de daaruit voortgekomen vrij markt die alles verziekt wat er maar te verzieken viel/valt!

 4. berthoman

  Beste Michael,
  Een leuk artikel, maar is het ook de waarheid?
  Ben je niet heel erg negatief over Nederland en de politiek?
  Laat ik 1 voorbeeld noemen: je refereert aan economische groei van 2% dat zou niet goed zijn want “vroeger” (je lijkt zo wel een oude man) namen we alleen genoegen met 4% of meer. Maar de werkelijkheid is dat we 4% maar 3x in de afgelopen 30 jaar hebben gehaald.
  Eerst feiten checken lijkt mij.
  Van negativisme is nog nooit een economie gegroeid.
  Succes verder.

  1. glazenbol

   Op school leerde ik vroeger dat een groei van pakweg 4% nodig was om alle schoolverlater (op welke leeftijd dan ook) een baan te kunnen geven, aangezien het aantal schoolverlaters behoorlijk afgenomen is is een lagere groei daardoor absoluut geen probleem. HET probleem is dat de a sociale egoistische nietsontziende moraalloze nooit genoeg hebbende graaiers niet willen accepteren dat er aan groei een grens zit

 5. Wachteres

  http://cult.tpo.nl/column/nepnieuws-zorgt-recordomzet-bierbrouwer-heineken/

  Nepnieuws zorgt voor recordomzet bierbrouwer Heineken
  De nieuwe slogan ‘Ziet u het niet meer zitten? Drink een krat Heineken!’ heeft hier zeker mee van doen

  Een troost: Heineken vaart er wel bij! 😉

 6. Wim

  Ik ben heel optimistisch.

  Banken-Krach: Ukraine muss größte Bank des Landes retten
  Veröffentlicht: 19.12.16 01:01 Uhr

  Die Ukraine will die größte Privatbank des Landes verstaatlichen. Ins Risiko gehen mit dieser Entscheidung die europäischen Steuerzahler, die die ukrainische Regierung seit Monaten über Wasser halten.

  1. marjo012

   Rutte heeft toch gezegd dat er geen geld daar naar toe ging. Dus heeft hij ook hierover weer gelogen. Ben benieuwd wat er nog meer boven water komt wat dat corrupte land aan gaat waar Rutte de handtekening zo gretig onder gezet heeft. Volgens mij is alles wat hij de burgers in Ned voorgehouden heeft wat de inhoud van dat verdrag aangaat een grote leugen van hem. Denk dat de enige die hij tevreden heeft gesteld hiermee dan toch alleen de eurocraten in Brussel zijn geweest.

 7. Donald Troef

  Tegen het onbehagen in de onderbuik is geen kruid gewassen.

  Als je je eigen leven niet lekker op orde krijgt kan de samenleving ook niet lekker lopen.

  1. marjo012

   Tegen ware feiten wel.

  2. Sniper666

   @ DonDroefjes

   U is toch zo voor de PvdAllah? Leg ons nou eens uit hoe het kan dat die rooie feministische en Oooo zo onafhankelijke PvdA vrouwen er zo voor zijn dat de islam ze onder de knoet gaat brengen… Is zo’n moslim lul zoo verschrikkelijk lekker dat ze daarvoor bereid zijn zichzelf te onderwerpen aan de islam doctrine?

  3. glazenbol

   Sprak de alles verziekende forumtrol op “wijze”toon. De galemmer die ongeveer ieder forum in NEDERland met zijn onbeschofte wijze van wat hij debateren durft te noemen naar de kloten heeft weten te helpen.
   Deze hersenloze idioot is niet bij machte zelf te denken en houd zich daarom krampachtig vast aan statietiekjes niet beseffend dat goede statistieken gebaseerd zijn op feiten uit het echte leven dus vanuit cafe’s, snacbars, sportverenigingen, strate, winkels thuissituaties en zo kan ik nog wel honderden voorbeelden geven en niet op de punten waarvan jij denkt dat het waarheid is idioot dat je ere bent!! En ik zal je nog even een FEIT geven wat door eencelligen als jij structureel onderbuik, borrelpraat en meer van dit soort uitdrukkingen genoend word is bijna altijd na een aantal jaren een echt probleem geworden!

 8. marjo012

  Wat ik wel zeker weet en waar ik niet pessimistisch over ben is dat de import in dit land vinden dat het goed met hun gaat en ze de toekomst zeker niet pessimistisch inzien. Hun krijgen het per slot van rekening voor het zeggen in dit land en zullen dan goed voor zich zelf gaan zorgen, en die domme Nederlanders mogen hun walhalla wat Nederland heet voor de toekomst gaan betalen. Dan kan je niet pessimistisch zijn toch als je met de kont in de boter gevallen bent en n hele bevolking ten koste van je zelf weg cijfert, ook al heb je als import daar eigenlijk geen recht op. Motto is ik ben moslim en de islam is de heerser over de wereld toch, dus andersgelovigen moeten zich maar naar onze wensen voegen en niet anders.

 9. Ni28

  Michael, duidelijk geschreven en helemaal waar. Ik heb niets toe te voegen alles is gezegd.

 10. Ni28

  Toch nog iets, alleen de klootzakken(een nette benaming is onmogelijk) zijn tevreden en maken onzinnige verwijten aan anderen.

 11. Gustaafff

  “Er is een tsunami van Arabische en Noord-Afrikaanse nepvluchtelingen naar Nederland gekomen; mensen die onze cultuur en waarden totaal niet delen en zich weigeren aan te passen.”

  Iedereen over één kam scheren, Michael? Blijkbaar is iedereen opeens nepvluchteling.

  Triest.

  1. marjo012

   Nep of niet als het erop aan komt zijn ze allemaal het zelfde toch, heeft weinig met over een kam scheren te maken dit probleem.

 12. Wim

  Ik word steeds optimistischer.

  Ukraine fürchtet Bank-Run, garantiert Sicherheit der Spareinlagen
  Veröffentlicht: 19.12.16 13:29 Uhr

  Die Regierung in Kiew hat die Sparer nach dem Crash der größten Privatbank zur Ruhe aufgerufen. Die Bank ist wegen dubioser Geschäfte am Ende. Die europäischen Steuerzahler sind bei der Ukraine im Milliarden-Risiko.

 13. Peter Selie

  U zond in: ‘Ik heb de buik vol van de VVD, hier mijn opzeggingsbrief’ De maat is vol voor oud-raadslid en Statenlid Chris van den Bos

  Ik ben, mogelijk een van de vele VVD leden en -actieven, die langzamerhand de buik vol hebben van het VVD optreden van de laatste jaren. De laatste prestaties van deze ‘Haagse VVD’ hebben er voor gezorgd dat ik daar geen deel meer van wil uitmaken. Omdat een dergelijke actie, in de anonimiteit, maar een beperkte zin heeft, stuur ik U een kopie van mijn opzeggingsbrief. Met vriendelijke groet, Chris van den Bos.

  Aan het hoofdbestuur van de VVD

  L.S.

  Na mijn hele leven uitsluitend VVD gestemd te hebben, na tientallen jaren lidmaatschap van de VVD, na vele malen campagneleider te zijn geweest, na twaalf jaren Raadslid en fractievoorzitter in Winterswijk voor de VVD en na vier jaar Statenlid in Gelderland voor de VVD, is voor mij de maat nu geheel vol. De landelijke VVD is sluipenderwijs steeds meer “niet meer mijn VVD”, geworden.

  Bij het niet repareren van het AOW-gat voor militairen (onze meest loyale burgers) en de arrogante reactie van Fred Teeven daarbij, was het eigenlijk al zover. Uiteindelijk heeft het spel rond het niet tekenen van de intrekkingswet Oekraïne, nu de doorslag gegeven. Dat alles bovenop een opeenstapeling aan ergernissen in de afgelopen jaren. Omdat die beslissing pijn doet, geef ik van die ergernissen ook een (niet-limitatieve) opsomming:

  Het willen invoeren van de inkomensafhankelijke zorgpremie. Ik was een van de vele aanwezigen bij de ledenprotesten hiertegen en zag dat het voornemen door de het breed gedragen ledenbezwaar, gedwongen weer werd teruggedraaid. Alleen bleek later, via de steeds stijgende zorgtoeslag, dat wij gewoon alsnog door diezelfde VVD bij de neus zijn genomen.
  De onstuitbare nivelleringsdrang van het kabinet Rutte II. Al vijf jaar lang zijn de middeninkomens en de gepensioneerden de klos onder deze linkse liberaal. Steeds meer lastenverzwaringen treffen juist deze groepen. Het is een puur socialistisch beleid!
  Het compleet leegroven van Defensie en veiligheid door de VVD. Na de belofte in 2010 “Als Balkenende IV valt en wij komen in de regering, draaien wij de bezuinigingen terug”, heeft mijn VVD Defensie en veiligheid echter definitief gecastreerd. De slagkracht, logistieke capaciteit en het voortzettingsvermogen zijn verdampt! Zgn. verhogingen van de budgetten staan in geen verhouding tot eerdere bezuinigingen. Een regelrechte afgang en schande!
  Het Europese echec. Er blijkt bij de VVD een niet te stoppen onbeargumenteerde en onbetaalbare liefde voor de EU. In casu:
  Accepteren van de doorlopende verspilling in Brussel en Straatsburg.
  Accepteren van de nog steeds groeiende geldstroom van Noord naar Zuid.
  Het wegkijken bij het ontbreken van begrotingsdiscipline bij diverse landen.
  Geen bezwaar tegen de belachelijke jaarlijkse honderden miljoenen voorbereidingssteun aan Turkije.
  Geen verzet tegen de ontembare Brusselse regelzucht, enz.
  De passiviteit van de VVD t.a.v. de vluchtelingencrisis. Open Europese binnenlandse grenzen kunnen een (economische) zegen zijn, maar bestaan slechts bij de gratie van gesloten Europese buitengrenzen. Nu pas filosofeert de visieloze (naar eigen zeggen) minister-president Mark Rutte, over het “terugslepen van boten met vluchtelingen”. Wie denkt deze linkse liberaal eigenlijk, zouden nog in dit soort pre-verkiezing uitspraken van hem geloven na al die jaren van passiviteit en wegkijken. De Europese organisatie Frontex en aanwezige NGO’s faciliteren de overtocht, de Koninklijke Marine is door zijn beleid gedecimeerd en de huidige migratie is alleen nog maar een voorbode.
  De door de VVD nauwelijks bestreden islamisering van Europa. Net als in sommige andere Europese landen zien we:
  Het niet in daden aanpakken van zichtbaar salafisme.
  Het ontstaan van getto’s/”bagdad look-a-likes” in de “prachtwijken”.
  Het gewoon laten terugkeren van jihadstrijders.
  Het ongehinderd laten bestaan van dubbele nationaliteiten en loyaliteiten
  Een steeds groter wordend beroep op de sociale voorzieningen door onaangepasten. enz.
  Onbegrijpelijke keuzes t.o.v. Nederlandse inwoners. Dit kabinet laat jonge mensen vele jaren op een betaalbare woning wachten, maar laat gemeentes statushouders met voorrang faciliteren. Datzelfde kabinet sluit kazernes, bejaarden- en verzorgingshuizen en laat dan gelukzoekers/statushouders wel van die voorzieningen profiteren. Dit kabinet ziet Nederlandse daklozen op straat slapen, maar ondersteunt culturele activiteiten in Arabische landen. Enz. enz.
  De windmolengekte. Energietransitie op zich is noodzakelijk, maar windmolens draaien en draaiden op subsidie. Onvoorstelbare bedragen worden in die groene hobby verbrand en zijn daardoor niet meer beschikbaar voor echte en noodzakelijke innovatie. Zonder enige uitleg is mijn VVD 180 graden gedraaid en is een VVD minister zelfs de voorvechter van deze verspilling geworden.
  De bed-bad-brood discussie. Een moment in de afgelopen jaren dacht ik mijn oude VVD terug te zien, maar wat werd dat een teleurstelling. De fractievoorzitter kreeg geen enkele steun van Mark Rutte en moest schielijk “terug in het hok”. Het resultaat is tot op vandaag zichtbaar in steden waar illegalen en kanslozen de bestaande bevolking bestelen en lastig vallen en zelfs burgemeesters van PvdA-huize, de noodklok luiden. De gedecimeerde politie kan er nauwelijks iets aan doen. Maar ja, dan wordt het falend uitzettingsbeleid van dit Kabinet tenminste ook niet zichtbaar!
  De kandidatenlijst Tweede Kamer van de VVD. Niet eerder heb ik grotere, grijze eenvormigheid gezien. Al de aansprekende karakters zijn in de loop der jaren zorgvuldig weggeselecteerd. Een sprekend voorbeeld is Joost Taverne. De enige die op enig moment zijn rug recht hield, kan als dank vertrekken. Het is Pink Floyd’s “Another brick in the wall” in optima forma.
  De verbroken beloftes. Het eerste (maar zeker niet enige) wat in de herinnering komt is de simpele “Er gaat geen euro meer naar Griekenland!” Mijn eigen politieke ervaring levert alle begrip voor het feit dat deze harde en duidelijke stellingname uiteindelijk niet in Brussel binnengehaald kon worden. Maar dan blijft een Minister President toch niet gewoon zitten en voert precies het tegenovergestelde uit! Dat is dezelfde consequentie- en ruggengraatloze houding die nu weer terugkomt in het Oekraïne referendum!
  Onwaarschijnlijk gebrek aan realiteitszin. Enkele weken terug was ik aanwezig bij een bijeenkomst met VVD voorzitter Henry Keizer. De man bestond het de verwachting uit te spreken dat de VVD bij de verkiezingen op 15 maart a.s. een resultaat van 51 zetels zal gaan boeken. Deze verwachting toont geen enkele verbinding meer met wat er onder vele VVD’ers leeft!
  enz.

  Kortom, ik ben klaar met deze “linkse Haagse VVD”, met dit “D66 avant la lettre” optreden. Ik doe niet meer mee aan dat lemmingen-gedrag, mijn stem (en die van mijn familie en omgeving) maar ook mijn fysieke inzet, gaat niet meer naar de VVD. Ik zoek wel een andere partij waar ik mijn rechts liberale opvattingen terugvind en die ik kan ondersteunen. Mijn lidmaatschap van deze VVD, zeg ik met onmiddellijke ingang op.

  Chris van den Bos

 14. hans-e-pans

  Je zal jezelf als lachende snor na ongeveer 4 jaar terugzien op deze foto, persoonlijk zou ik me doodschamen. Graag zou ik willen weten of het lachen deze snorremans nog steed zo gemakkelijk afgaat.

 15. kapitein

  Dat ze het raar vinden is nou niet zo verwonderlijk met onze “lichtgewicht”Elite.
  De mensen willen stabiliteit. En in de huidige “Elite” heeft men geen vertrouwen meer.
  Als we schip van de staat blijven vullen met deze niks wegende bestuurders zal het op een zeker moment omslaan.
  Er zullen echt mensen moeten komen met wat meer in hun mars als wat we nu zien voor popie jopie`s

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.