De Wilders-revolutie breekt los: PVV wil overal de gemeenteraad in

Het is zover: de PVV zet een offensief in om eindelijk overal in Nederland in de gemeenteraad te komen.

Geert Wilders kondigt dat zelf aan in een video die hij gisteravond online zette.

“15 maart is pas het begin,” zegt de PVV-kopman, “want ik heb goed nieuws. De PVV wil in 2018, bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, in zoveel mogelijk gemeenten mee gaan doen. Van provincie tot provincie, van stad tot stad, van dorp tot dorp, óveral gaan wij ons land terugveroveren.”

Want ja, het is Wilders menens. Hij ziet dat de politieke élite stug doorgaat met het kapotmaken van ons land. Het enige wat je dan kunt doen is een revolutie ontketenen. Een vreedzame revolutie, natuurlijk, maar daarom niet minder een revolutie.

“En daar hebben we ú voor nodig,” gaat Wilders verder. “Want de Partij voor de Vrijheid is niet alleen van de Nederlanders en voor de Nederlanders, maar vooral ook door de Nederlanders. En samen gaan wij Nederland bevrijden van de politieke elite die ons land kapot wil maken.”

De PVV staat open voor zoveel mogelijk mensen. In gesprek met het AD zegt hij dat hij er rekening mee houdt dat er daardoor dingen kunnen gebeuren waar hij niet blij mee zal zijn, maar, legt hij uit, dat is het hem wel waard. Er moet nu namelijk eindelijk eens doorgepakt worden. “Als mensen op onze lijst toch  niet blijken te deugen, grijpen we hard en rigoureus op. We zullen ze er uitknikkeren,” aldus Wilders.

Daarom roept Wilders alle geïnteresseerde Nederlanders op om zich aan te melden. “Dus wilt u zich in uw gemeente inzetten voor ons geld, onze zorg, onze cultuur, onze veiligheid, en onze lokale democratie? Houd dan mijn Facebookpagina goed in de gaten, want binnenkort kunt u zich aanmelden om in 2018 in uw gemeente raadslid te worden voor de PVV.”

Om zijn doel te bereiken denkt Wilders goed samen te kunnen werken met lokale partijen. Zoals hij uitlegt is dat helemaal geen gekke gedachte:

“De burgers zijn de huidige partijen zat. Lokale partijen delen ónze standpunten. We horen al van mensen uit die fracties die willen overstappen.”

Ik twijfel er geen moment aan dat Wilders hier deels toe besloten heeft omdat hij de hete adem van VNL, Forum voor Democratie en, natuurlijk, GeenPeil in zijn nek voelt. Hij beseft dat die partijen gaan profiteren als de PVV nog steeds niet overal meedoet, en dus ontketent hij de electorale, populistische revolutie waar we in Nederland al even op hebben zitten wachten. Voor veel ontevreden kiezers zal de reden echter redelijk irrelevant zijn; het gaat erom dat de PVV nu overal gaat meestrijden en daardoor alleen maar meer voor elkaar kan krijgen.

De combinatie van die nieuwe partijen én Wilders’ uitbreiding zal ongetwijfeld voor meer verdeeldheid op rechts zorgen, maar dat hoeft helemaal niet slecht te zijn. We hebben de afgelopen jaren immers al gezien dat de VVD heel hard naar links holt als er vanaf rechts geen tegengas wordt gegeven. Daar komt bij dat iedere rechtse partij een andere insteek heeft en dus echt wel iets toevoegt. De ene rechtse kiezer zal zich beter thuisvoelen bij VNL, de andere bij de PVV, en weer een andere bij GeenPeil of zelfs de VVD (hoewel het me een raadsel is waarom een rechtse kiezer nu nog op de VVD zou stemmen, maar dat geheel terzijde). Al met al is dat dus zeker geen groot probleem. Sterker nog, ik ben er blij mee.

Ik denk dan ook dat we ons kunnen opmaken voor een populistische revolutie zoals we die in Nederland eigenlijk nog nooit gezien hebben. Wilders zal die dans vrijwel zeker leiden, en misschien dat de andere, nieuwere partijen daar ook van kunnen profiteren. Hoe dan ook is het natuurlijk geweldig nieuws dat de politieke elite nu eindelijk bestreden wordt. Laat die ons-kent-ons clubjes maar zetels verliezen aan de outsider partijen. Hoe kleiner het establishment, hoe beter voor Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. werkloze generaal

  Goed nieuws , aangezien het bereik van de partij dan groter wordt. Ik sluit niet uit dat op termijn zelfs 10 – 20% van de PVV stemmers uit allochtone hoek zal komen.

  Ook die mensen zijn niet dom en denken aan hun eigen hachje…

 2. Sarko

  De Partij voor de Vrijheid is niet alleen van de Nederlanders en voor de Nederlanders, maar vooral ook door de Nederlanders.
  Meld u aan als lid van de PVV, samen staan we sterk.
  Die Geert toch…….

  1. zomaar

   die socialisten toch , nu liggen zij hier weer over te emmeren !.

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/27157375/___Discussie_over_beveiliging___.html

   tja de dreiging voor de sociaal democraten ,mag duidelijk zijn sinds Trump ,Clinton (sociaal democraat (bolwerk)) , verslagen heeft tijdens de afgelopen verkiezingen .

   dus gooien (de media) ze hier een balletje op!!, om een Fortuijn over te laten doen voor de verkiezing in maart 2017.

   tja als links sociaal democraat zijnde moet je toch iets ?, om aan het bewind te blijven immers al je vriendjes en vriendinnetjes zouden zomaar geen geld meer krijgen , om niks te doen .

 3. poldi

  Een meesterlijke zet van Geert Wilders.
  Ik denk dat vele potentiele PVV-stemmers hierdoor op de PVV gaan stemmen.

 4. umhnz

  Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst.
  Herstel
  Behaalde negatieve resultaten uit het verleden bieden weinig perspectief voor de toekomst.
  Wordt hard werken voor de toetsingscommissie.

  1. zomaar

   en zo is het , als wij kijken (terug kijken) naar het verleden , is er weinig van terecht gekomen overheidsgeld werd en word met scheepsladingen onnodig , weggeven aan derde (wereldlanden) .

   buitenlanders onnodig binnen gehaald , verdragen ondertekend die een nadeel zijn voor onze samenleving (en dan doel ik op verdragen zoals deze met Marokko , of andere islamitische landen ) , wij zitten met de criminelen uit deze landen zonder dat zij terug gestuurd kunnen worden .

   dus ja de regeringen gevormd door de VVD, PvdA, CDA, en D66 , hebben gefaald in hun beleid en vooruitzichten omtrent de toekomstvisie van onze samenleving!, en het toekomstige perspectief mits deze partijen straks na 15 maart 2017 de kans krijgen , weer een regering te vormen is slecht voor ons , gezien de afbraak die zij al ruim 3 decennia gedaan hebben .

  2. Ni28

   En Brexit kwam niet en Trump werd niet verkozen tot president. Het bleef bij wensen niet waar?

 5. Gustaafff

  Ach, met deze “vreedzame revolutie” wordt de huidige elite uit het pluche geknikkerd en de nieuwe elite – de PVV-elite – neemt haar plaats in. Over twee jaar zitten we hier alweer te schelden op de nieuwe elite. Want ja, je moet immers een elite hebben om de schuld te geven.

  1. zomaar

   @Gustaafff de huidige elite is niet veel soeps !!, hier een link hoe links en moslim denkt over de PVV sympathisant.

   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/ophef-rond-marcouch-voor-pvvers-geen-plek-bij-politie-409799/

   wel is het voor links begrijpelijk dat de sharia-boys in wijken rondlopen om toe te zien dat iedereen zich aan de sharia wet houd , maar een Nederlander die richting de pvv denkt kan echt niet!!, volgens de linkse klootzakken !.

 6. zomaar

  ik hoop dat er mannen en vrouwen zijn , die ruggengraat bezitten en voor de PVV in de gemeenteraden plaats nemen .

  met de huidige ontwikkelingen zal dat een hele opgaaf worden , gezien de dreigingen gericht aan de PVV en sympathisanten (toekomstige stemmers) hiervan .

  een heel oud voorbeeld van een A-dams rode rakker !.

  https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

  die toen al in overtuiging opriep !, om Wilders te mollen en de stemmers op hem te verbannen uit hun (LINKSE ) MAAKBARE SAMENLEVING vol van kleur en pracht !!.

  afin ik hoop dat het Wilders lukken zal om in minst belangrijke gemeentes , de PVV in grote getalen binnen de gemeenteraden te krijgen binnen deze steden .

 7. Donald Troef

  De revolutie der Brievenbusplassers. Nederland zal worden hervormd door de Grote Vergelers die krachtig stem geven aan de boze witte man.

  Dit gaat de goede kant op: Nederland gaat wel krachtig bestuurd worden!

  1. zomaar

   ach eens wat anders , wij hebben nu een linkse revolutie waarvan , moorden, schietpartijen , ruiten ingooien , verbaal beledigen van anders denkende ,enz, deel uitmaakt .

   en ik hoop dat de vredige brievenbusplasser ervoor in de plaats komt , jij niet?.

   word het wel wat natter toch veel velliger!.

 8. Ni28

  Sinds Trump de verkiezingen won is iedereen wakker geschud. Er is opeens licht in de lange tunnel van de linkse dictatuur. Ik vrees alleen teveel verdeeldheid met zoveel rechtse partijen die nu ineens ontstaan en niet rijp zijn. Een LPF effect zou dodelijk. Laten wij hopen dat zij elkaar in hun uitgaanspunten kunnen vinden.

  1. Gustaafff

   “Er is opeens licht in de lange tunnel van de linkse dictatuur.”

   @ni28, wat jij – en een hoop andere mensen hier – schijnen te vergeten, is dat Nederland zelf jaren achtereen de nu zo verguisde elite heeft gekozen. Waarom kiezen jullie dan eerst een knetterpaars kabinet en gaan dan zitten zemelen over de dictatuur, hoe slecht de elite is en.zo.voort.

   En als we het toch over dictatuur hebben: het dictoriale stelsel in de VS heeft Trump gekroond tot president, niet het electoraat.

 9. Ni28

  Gustaaf@ Laten wij dan toch alles bij het oude laten. Wij hebben het toch nog goed. En doe gewoon wij doen al gek genoeg. Deze praatjes hebben ons helaas gebracht naar het punt waar wij ons nu bevinden.

  1. Gustaafff

   @Ni28, ja, dat is mijn redernatie. Zolang er nog brood op de plank is, en sociale voorzieningen aan de orde van de dag, heb ik niet de behoefte aan een één of ander halfbakken, vreedzame revolutie, waar we toch niet van weten of we er ook maar iets beter van zullen worden.

   1. zomaar

    en juist deze gelatenheid bij de kiezer van de afgelopen 4 decennia , heeft bijgedragen aan de ontevredenheid binnen de bevolking !.

    de elitaire partijen en woordvoeders zijn (of hebben altijd gedacht dat het volk te manipuleren is), hierdoor overtuigd geraakt dat zij op de goede weg zaten, met hun Wanbeleid .

    en zijn nu verbouwereerd dat een grootdeel van de bevolking hun onnozele plannen (nooit) niet gesteund hebben !, het valt ook niet uit te leggen , een overschot aan mensen , en meer en meer mensen binnenlaten/halen , die ook weer werkeloos aan de zijlijn staan ! , of voor een langer uurtarief werk doen waardoor de Nederlanders werkeloos blijft .

    ons uurtarief moet gezien de kosten van ons hoger zijn , dan b.v van de Polen ect.

    1. Gustaafff

     @zomaar, waarom hebben jullie dan jaren achtereen de elite aan de macht gehouden?!

     1. zomaar

      ho, ho , mijn stem is altijd tegen geweest!, de tijd van Hans Janmaat kreeg hij mijn stem , de tijd van fortyuin idem , en nu vanaf het begin Wilders!.

      had ieder zo gestemd als ik , dan was het bolwerk op links al lang verledentijd geweest .
      links was en IS voor het kapitaal , de lonen laag en de kosten hoog , voorbeeld de huurprijzen rijzen de pan uit , toch omdat deze hoog zijn gooit links er subsidie tegenaan .

      inplaats van te zorgen voor voldoende sociale huurwoningen !, hebben zij subsidies ervoor in de plaats gesteld, kosten veel hoger dan met voldoende sociale nieuwbouw het geweest zou zijn .

      wat kosten een sociale nieuwbouw in b.v 1980 , 85 duizend per huis , en wat kost subsidie per maand , á 250 tot 300 euro x 12 x 36 , nu 103 duizend euro in dit tijdsbestek !!, hier tegenover moet je de kostprijs van de nieuwbouw in 1980 ook verminderen met de helft (euro rekenen) .

      afin dit heeft mij altijd overtuigt tegen het linkse bolwerk te zijn , de onkunde en onwil en de onkunde ,binnen links noem het maar gemakzucht !.

     2. Gustaafff

      @zomaar,

      Maar dan is het toch onze eigen domme schuld?

 10. umhnz

  Dit initatief van Wilders komt precies op het goede moment.
  Vandaag in de Televaag, het lijfblad van de gemiddelde PVV aanhanger, een artikel, dat PVV politici nergens aan de bak komen en zoals paria behandeld worden.
  Zo een artikel helpt mensen zeker over de streep.

  1. zomaar

   tja dat heb je binnen een democratische samenleving !, een ieder die iets anders fluit mits het niet islamitisch is , valt buiten de boot !.

   een mooie democratie vertegenwoordigt en verdedigt jij !.

 11. nick

  Meesterzet. In alle gemeenten moet het PVV geluid gehoord kunnen worden! Ik wil alleen maar stemmen op PVV standpuinten, ook in mijn gemeente. Die lokale partijen zetten geen zoden aan de dijk en worden vaak vertrappeld door de linkse ambtenaren.

  Verandering in en voor het hele land, niet alleen in Den Haag. Ik juich het toe en er kunnen prima meer rechtse partijen bij, gezamenlijk zal met links afgerekend worden. Eindelijk licht aan de horizon.

  1. zomaar

   http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/12/wilders-zoekt-pvvers-voor-gemeenteraden-krijgt-100-sollicitaties-410978/

   aan sollicitanten geen gebrek , dus er zijn meerdere mensen die boven het maaiveld uit durven te komen .@UMHNZ die tijd waarover jij het hebt , blijkt tot een verledentijd te gaan behoren , de mens met rug durft weer op te komen voor zijn (onze) samenleving .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.