Duitse minister gaat los op megalomaan Den Haag: ‘De kritiek is allemaal gezeur!’

Minister-president Rutte (bron: Flickr).
Foto: Minister-president Rutte (bron: Flickr).

Zo. De Duitse regering heeft zijn buik vol van de kritiek vanuit Den Haag. En terecht.

De Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt heeft het helemaal gehad met het gezeur en gezever van het kabinet Rutte II op het Duitse plan om tolwegen in te voeren. Je zou denken dat een land als Duitsland kan doen en laten wat het wil, maar Rutte en co vinden dat niet. Nee, die willen zelfs naar de Europese rechter stappen om het plan tegen te houden.

Let wel, de Nederlandse regering, dat helemaal niet over Duitse wegen gaat, wil de sterke arm van de Europese rechter, die ook niet over Duitse wegen gaat, dus gebruiken om het binnenlandse beleid van Duitsland te bepalen.

Als het andersom was geweest zouden Nederlanders massaal losgaan op Berlijn, en terecht. Een land mag immers zelf bepalen hoe het zijn verkeer en infrastructuur regelt. Als onze oosterburen tolwegen willen creëren moeten ze dat gewoon kunnen doen ook, jawel!, als sommige Nederlanders daar absoluut niet blij mee zijn. Duitse wegen zijn van Duitsland, niet van Nederland. En ja, dit betekent ook dat Nederlandse wegen van ons zijn en dat wij bepalen hoe we met ze omgaan.

Natuurlijk betekent dit niet dat het Duitse plan geweldig is. Sterker nog, dat is het absoluut niet. Het is weer eens een nep-groeninitiatief. ‘Vervuilers’ moeten meer betalen, eigenaren van zuinige auto’s betalen minder veel. Zo’n plan zal ongetwijfeld toegejuicht worden door GreenPeace, maar ieder weldenkend mens zal het bepaald niet zien zitten.

Maar ja, het is aan Duitsers om dat te bepalen, niet aan premier Rutte en minister Melanie Schultz.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Warrig stuk.
  Terug naar eenvoud:
  Recht van overgang en plotseling moet je betalen -protesteren is dan niet normaal ..?

  1.   

   Je snapt er weinig van Sarko.
   Het is een reactie omdat Rutte wat gezegd heeft.
   Dan staat hier het leger van afzeikers klaar.
   Het gaat er niet om dat Rutte voor de Nederlandse transporteurs opkomt, het gaat erom zo negatief mogelijk te reageren op de huidige regering.
   Mocht een andere politicus hetzelfde roepen, staan ze hier met een harde plasser te brullen: Hij komt tenminste voor de Nederlanders op.

 2.   

  In Gelderland gaat men ook en stuk snelweg aanleggen waar bij je tol moet betalen. Inderdaad die Rutte moet niet zeuren

 3.   

  Beste Michael,
  Rutte komt mij de strot uit maar in dit geval heeft hij 100% gelijk. De Europese wetgeving stelt duidelijk: vrij verkeer van goederen en personen’. Dat de Duitsers nu, met 71 jaar vertraging, denken de dienst in Europa kunnen uitmaken, wil nog niet zeggen dat zij gelijk krijgen. EU is voor mij een station passe maar als Duitsland hier mee weg komt, toont dat meer dan duidelijk het echec van de EU aan.

 4.   

  ik denk dat Rutte een beetje te ver doorschiet in zijn EU manie ?, elk land mag beslissen hoe hij zijn wegen benut , en dus of er wel of geen tol betaald moet worden , lijkt mij .

 5.   

  Rutte wordt weer eens gedemoniseerd.

 6.   

  De Duitsers hebben gewoon gelijk.
  Wij rijden massaal over dure wegen die onderhouden moeten worden.Je kunt er snel rijden en je bent dus snel op de plaats van bestemming.Daar zijn dus kosten aan verbonden.
  En wat Rutte betreft,die lul kun je niet vertrouwen,vooral niet als er verkiezingen aan komen.

 7.   

  Rutte geloven? Die station is al lang gepasseerd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!