Geheim rapport: asielcheck totaal fiasco, Nederland staat wagenwijd open voor extremisten

Het is nog altijd bijzonder gemakkelijk voor moslimextremisten om naar Nederland te komen, zeker als ze zich vermommen als asielzoeker.

Dat is de strekking van een geheim rapport van de Inspectie Veiligheid & Justitie waar De Telegraaf het één en ander over weet. Volgens een betrokken functionaris zijn de controles zo lek als een mandje: iedereen die dat wil kan er gemakkelijk doorheen glippen. En ja, radicale moslims willen dat. Ze zijn namelijk van plan om op grote schaal aanslagen te plegen in Europa en dus ook in Nederland.

Hij gaat verder:

“Iedereen kan gewoon binnenkomen. De zaak wordt belazerd.”

Eerder dit jaar liet staatssecretaris Dijkhoff (VVD, natuurlijk) weten dat het tegenwoordig echt veel beter ging met de screening van ‘asielzoekers.’ Ja, ja, de meeste rotte appels zouden er uitgehaald worden. Daar hoefde niemand zich druk om te maken.

Uit het rapport blijkt het tegengestelde. Dat stelt namelijk:

“Het volledig identificeren en onderkennen van signalen van terrorisme is niet realistisch.”

Volgens de ambtenaar die met De Telegraaf gesproken heeft is dat lang niet het enige probleem. Het blijkt namelijk dat Arabische teksten op telefoons van de aspirant-immigranten door niemand gelezen worden; daar kan dus prima staan dat ze op die en die dag op die en die plek een aanslag moeten plegen. Of misschien heeft een ‘asielzoeker’ een grote collectie jihadistische propaganda bij zich. Het zou zomaar kunnen.

Jammer genoeg doet de staat daar niets aan, en Dijkhoff vindt dat blijkbaar wel best. Waarom zou je zogenaamde asielzoekers immers goed screenen? Dat kost tijd en moeite en is daarnaast ook nog eens buitengewoon racistisch.

Toch?

Het is zo erg dat zelfs verwijderde foto’s en video’s op telefoon van aspirant-immigranten niet gecheckt worden, terwijl dat technisch gezien makkelijk kan. Als meneer of mevrouw de nieuwkomer dus regelmatig naar ISIS-video’s kijkt zullen onze autoriteiten het nooit te weten komen; nou ja, niet totdat de extremist in kwestie een aanslag pleegt en tientallen mensen met zich mee de dood in neemt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Het Westen waar alles mogelijk is. Grenzen wagenwijd open, want open samenleving, dus kom en graai, u heeft voorrang. Alles is gratis en moord als je het perse wilt. Wij staan voor alles open namelijk. Wat een belachelijke tent deze EU. Welkom in de Huize Puinhoop.

 2. jennifer

  Volgens Rutte niet, en als Wilders dit aanhaalde en er al jaren terug voor waarschuwde werd hij voor gek uitgemaakt, en racist natuurlijk daar zijn ze goed in in de tweede kamer omdat woord overal als excuus voor te gebruiken.

 3. glazenbol

  NEDERland: werldkampioen wetten maken maar rode lantaarndrager als het handhaven betreft
  !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.