Gewoon gestoord: San Bernardino-terroristen pleegden aanslag om ‘ongevraagde kerstversiering’

De tolerantie spat er weer vanaf hoor.

Het is alweer een jaar geleden dat Syed Farook en zijn gesluierde vrouw een bloedbad aanrichtten in het Californische San Bernardino, maar tot nu toe zijn er nog steeds veel vragen onbeantwoord gebleven. De FBI onderzoekt met man en macht wat de motieven geweest zouden kunnen zijn – het zou immers maar al te racistisch zijn om aan te nemen dat hun daden iets met hun geloof te maken zouden kunnen hebben.

In diezelfde zaak speelde maandenlang de kwestie rondom de iPhone van de haatbaard: moest Apple nou wel of niet helpen bij het kraken van de beveiliging erop? Uiteindelijk wist de FBI het ding zelf te kraken, maar het bleef akelig stil wat betreft het motief. Tot nu.

De politiechef van San Bernardino heeft verklaard dat het motief voor de slachtpartij, waarbij 14 mensen omkwamen, misschien toch een tikkeltje religieus van aard was. Dat heeft hij zo niet letterlijk gezegd – Californiërs zijn immers Amerikaans kampioen politieke correctheid – maar daar kwam het wel op neer. Want wat blijkt nou? Syed en zijn vrouw hadden helemaal niet zo’n hekel aan de collega’s die hij doodschoot ofzo, nee: hij had niet meer afgunst jegens hen dan voor welke ‘ongelovige’ dan ook.

Wat hem wel een doorn in het oog was, was de kerstversiering op zijn werk. Het was werkelijk verschrikkelijk: een paar weken per jaar werd hij geacht om zijn kantoor te delen met een stel versieringen waar hij helemaal niet om gevraagd had. En dat vonden die collega’s, die al die weken maar zo vreselijk gezellig moesten doen, de normaalste zaak van de wereld. Nou, dat was het natuurlijk niet: het is toch onvoorstelbaar om in het land waar je woont de lokale tradities te moeten accepteren? Alleen het idee al.

Ook zijn vrouw was woest dat haar man dit soort dingen moest verdragen:

“She didn’t think that a Muslim should have to participate in a non-Muslim holiday or event,” San Bernardino police chief Jarrod Burguan told ABC News of Malik’s online terror prelude.

Zucht. Ik snap dit soort mensen oprecht niet: waar halen ze toch steeds het lef vandaan om te eisen dat mensen in gastlanden zich moeten aanpassen aan de gasten, in plaats van andersom? En nog veel belangrijker: wat geeft die gasten het recht om hun gastheren dan maar neer te knallen?

Nou, ik heb hier gelukkig het recht om dit te zeggen: dat hebben ze niet, en als ze denken van wel dan kunnen ze maar beter ergens gaan wonen waar de gebruiken hen wel aanstaan. Dit soort mensen kunnen we immers missen als kiespijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/world/738462/Slovakia-law-Islam-ban-registered-religion-Eu-migrant-quota-Muslim-sentiment

  “Het Slowaakse parlement heeft een wet aangenomen waarmee definitief verhinderd wordt dat de islam de officiële status van een religie kan krijgen. Hiermee sluit het land zich aan bij de toenemende islam-kritische instelling in Europa”. [Vert. E.J.Bron]

  De oplossing: Gewoon het berestje bij de naam noemen.

  De islam is een ideologie die misbruikt wordt als godsdienst.

  1. Wachteres

   Eén na laatste regel: … het BEESTJE bij de naam noemen.

  2. Sniper666

   De vlag uit voor Slowakije!! Nu nog even doorvoeren op Europees niveau en weg met die islam van ons continent.

 2. toetssteen

  Was lekker naar een supervrij, kuch, hoest, land gegaan waar geen kerstversieringen hangen!

  Enfin, het maakt duidelijk hoe lang de tenen zijn. In de burka dames, want stel u zich voor dat er een aanstootgevende haarspriet te zien is!

 3. Wachteres

  Het Luciafeest is een eeuwenoude traditie in Zweden – maar het dreigt te verdwijnen. Steeds minder mensen zijn erin geïnteresseerd, bovendien zouden nieuwe immigranten zich daardoor buitengesloten kunnen voelen, aldus de motivering.

  “Bij Lucia hebben we het beeld van een blonde vrouw in het hoofd. Met deze definitie van ´Zweeds zijn´ kunnen veel mensen zich niet meer identificeren”, zegt Jonad Engman, etnoloog aan het Noordse Museum van Stockholm. [Vert.E.J.Bron]

  http://www.freiezeiten.net/luciafest-in-schweden-weitgehend-abgeschafft

  Hoeveel te linkser het land is, hoeveel te meer zal het doen om de islam te behagen.

  Desnoods geef je je hele identiteit op. Zelfs als de moslims er niet om vragen, wilen de (s)linksjes hen bij voorbaat al tevreden stellen.

  ‘Dat steeds minder mensen geïnteresseerd zijn’ is natuurlijk kletskoek, maar je kunt niet alleen maar zeggen dat ‘de nieuwe immigranten zich buitengesloten voelen’.

  1. Donald Troef

   @Wachteres kan zich kennelijk niet voorstellen dat in veranderende culturen volksgebruiken in onbruik raken. In haar voorstelling worden Lucia en Zwarte Piet door het volk diep vereerd maar onder druk van volksvreemde elementen en hun slinkse handlangers tot taboe verklaard.
   Zoals gebruikelijk ziet ze dat verkeerd.

   1. zomaar

    dat door de jaren heen culturele volksgebruiken in onbruik raken zal zeker zo zijn , toch kan nooit gebeuren door inmenging van enkele mensen , die los staan van onze cultuur en hierdoor ons hun cultuur of gebruiken op gaan dringen .

 4. Ni28

  Alleen de voormalige Oostblok landen begrijpen het probleem van islamisering. Landen die altijd in hun geschiedenis het onderspit delfden kennen nog de waarde van de vrijheid terwijl die hier in het Westen al lang in het uitverkoop is gedaan.

 5. Ni28

  Troef@Volksgebruiken veranderen met de tijd maar nooit door versnelde “begrip” voor immigranten zoals nu gaande is. Dit is puur verloochenen van eigen cultuur door zogenaamde progressieve maar daardoor desastreuze krachten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.