Hoera! Al 75 procent van alle ISIS-jihadisten zijn gedood dankzij Amerikaanse bombardementen

Had ISIS twee jaar geleden nog zo’n 60 duizend jihadisten, nu zijn het er nog “tussen de 12.000 en 15.000”.

ISIS-jihadisten sterven bij bosjes dankzij de bombardementen van door de VS geleide coalitie. Naar schatting zijn de afgelopen twee jaar maar liefst driekwart van de ISIS-strijders omgekomen door de zware luchtaanvallen: twee jaar geleden waren er nog zo’n 60.000 strijders actief bij de barbaarse terreurgroep, nu is dat aantal geslonken naar “tussen de 12.000 en 15.000”, schatten Amerikaanse regeringsfunctionarissen.

Er is nog meer goed nieuws: volgens Brett McGurk, de Amerikaanse afgevaardigde naar de anti-ISIS-coalitie, wordt het voor ISIS steeds lastiger om hun troepen bij te vullen. Er gaan namelijk veel meer strijders dood dan dat er nieuwe bijkomen, waardoor het aantal actieve strijders van de groepering steeds verder afneemt. Omdat Europese regeringen vandaag de dag veel strenger controleren op Syriëgangers dan een paar jaar geleden, komen er steeds minder nieuwe jihadisten naar Syrië.

Er zijn sinds 2014 maar liefst 17.000 luchtaanvallen uitgevoerd op ISIS door de anti-ISIS-coalitie. De overgrote meerderheid daarvan is uitgevoerd door Amerika, maar 4.500 aanvallen zijn uitgevoerd door andere coalitieleden waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De luchtaanvallen nemen verschillende soorten doelwitten van ISIS onder vuur. Sommige airstrikes zijn specifiek gericht tegen ISIS-commandanten, terwijl andere juist infrastructuur zoals wapen- en geldtransporten onder vuur nemen.

Het is echter nog steeds niet gelukt om de leider van ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, om te leggen. Toch is de ISIS-kalief, die al jaren niet meer in het openbaar gezien is, sterk verzwakt, meent de Amerikaan McGurk:

“Het publiceren van geluidsopnames vanuit je onderduikplek is niet echt een teken van een sterke leider, zeker niet in het hedendaagse mediatijdperk.”

Laten we hopen dat hij gelijk heeft en dat de Amerikaanse bombardementen op ISIS nog een tijdje doorgaan. Deze walgelijke terreurbeweging kan immers beter vandaag dan morgen met de grond gelijk worden gemaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  Het zou mooi zijn als ISIS helemaal zou verdwijnen. Wie komt na ISIS is de vraag. De moslimwereld is een zooitje waar iedereen vijand is van de ander. Er komt nooit rust met die mensen.

  1. Anna

   ISIS die zogenaamde rebellen komen als vluchteling richting Europa. Ze worden hier met open armen ontvangen.

  2. marjo012

   Zolang er moslims bestaan op de wereld zal er altijd oorlog zijn.

 2. Gustaafff

  Ik weet nog hoe men hier in november stond te jengelen op Obama. Nu blijkt dat de Amerikaanse president een aandeel heeft gehad in de vernietiging van ISIS, blijven de PVV/Trump-criticasters angstvallig in een hoekje zitten. Dat de Europese regeringen de boel nu ook onder controle blijken te hebben is natuurlijk helemaal een ramp voor de jankorgels! Nu kunnen ze niet op de elite schelden!

  Jammer.

 3. Seneca

  @Paul
  Ik dacht dat Rusland in 2 maanden IS naar de verdommenis heeft geholpen terwijl de VS dat niet in 2 jaar voor elkaar kregen…

  1. loritta

   Dat was ook meteen mijn gedachte

 4. Seneca

  @Gustaaff
  Eerlijk gezegd begrijp ik uw reactie niet terwijl u over het algemeen, uw mening kort en bondig neerzet. Gaarne toelichting.

  1. Gustaafff

   @seneca, in het kort:
   – Iedereen loopt te zeuren op Obama. Blijkt de dekselse kerel nu een belangrijke bijdrage aan de vernietiging van ISIS te hebben geleverd.
   – Dat is in hem te prijzen – daar velen Obama er bij de verkiezingen van beschuldigden ISIS te hebben gemaakt.

 5. denktenk

  @ Seneca

  “Ik dacht dat Rusland in 2 maanden IS naar de verdommenis heeft geholpen”

  Fake nieuws De trent.

  Niet denken, maar gewoon een keer proberen NA te DENKEN suffie.

  1. Noodluik

   DenkHenk,

   het was inderdaad geen 2 maanden, maar 5 maanden: vanaf augustus tot nu. Toch een stuk sneller dan die Bruine Man in het Witte Huis. Maar die financierde en steunde IS(IS) dan ook.

  2. Seneca

   @denktank
   Begrijp ik u goed dat u zegt dat ik ‘na moet denken’ omdat wat ik aanneem, fake zou zijn? Misschien is het nieuws, via de geeikte kanalen, dat u dagelijks tot u neemt wel fake. U bent zeker recent in Syrië geweest en eveneens een bezoek aan Aleppo gebracht? Als er 2 Aleppo’s zijn, een gebombardeerd deel – dat wij dagelijks voorgeschoteld krijgen – en een ‘normaal’ deel dat niet zou misstaan in een modern Europees land, dan is het ook mogelijk dat Rusland binnen 2 maanden de klus geklaard heeft , terwijl de VS de boel danig heeft verwaarloosd. Niet onmiddellijk badinerend reageren als een reactie u niet aanstaat. Wij proberen het beschaafd te houden hoewel dat voor sommigen onder ons tamelijk moeilijk is.

   1. denktenk

    @Seneca

    Wat een ontzettend dom geloel.

    1. toetssteen

     @denktenk
     Ga naar Joop aub. @Senca legt het op beschaafde wijze uit en u gaat er op een botte wijze overheen zonder een enkel argument te geven.

     https://consortiumnews.com/2016/12/15/making-russia-the-enemy/

     Geschreven door Robert Parry.

 6. toetssteen

  https://willyvandamme.wordpress.com/2016/12/16/aleppo-het-bedrog-van-reuters/

  Het eerste comment onder het artikel is een absolute aanrader.

 7. Wim

  Klaarblijkelijk moeten we het allemaal maar normaal vinden dat extra Amerikaanse kanonnen en tanks al in januari naar Polen worden gestuurd, wat in Moskou als een rechtstreekse militaire bedreiging zal worden opgevat.

  De bevrijding van Aleppo door het Syrische leger, dat daarbij werd gesteund door Rusland, is een desastreuze nederlaag voor de regering Obama, en de grootste strategische terugslag in zeker twee jaar tijd. Met het heroveren van de bezette stad stortte het complete netwerk van de door Amerika gesteunde moslimrebellen in noordelijk Syrië als een kaartenhuis in elkaar. Dat het Witte Huis en de Democraten furieus zijn blijkt niet alleen uit de ongefundeerde beschuldigingen dat aankomend president Donald Trump door Rusland zou zijn geholpen, maar ook uit de aankondiging van Obama om op korte termijn extra troepen en tanks naar Oost Europa te sturen, alsof hij ‘haast heeft om nog voor Trumps inauguratie oorlog met Rusland uit te lokken,’ schrijft verslaggever Clifford Cunningham.
  We kunnen niet nog een Srebrenica hebben,’ reageerde minister van Buitenlandse Zaken John Kerry wanhopig, verwijzend naar de circa 8000 Bosniërs die in 1995 door Servische troepen werden vermoord als vergelding voor de massale slachtpartijen die onder de Servische bevolking waren aangericht. Kerry’s oproep was rijkelijk aan de late kant, aangezien er de afgelopen jaren talloze ‘Srebrenica’s’ in Syrië zijn geweest. Honderdduizenden burgers en soldaten, volgens sommige schattingen zelfs een miljoen, zijn reeds omgekomen in de door Amerika, Saudi Arabië en Turkije gestarte bloederige burgeroorlog.

  1. Anna

   Wim, goed stuk.

   1. Wim

    Bron X nieuws

    1. toetssteen

     @Wim
     Voor de grapjassen alhier:

     https://nl.gatestoneinstitute.org/9594/duitsland-wettenloosheid

     Met per regel verwijzingen, dus ontkennen zal de bazelaars niet helpen.

     1. Wachteres

      Soeren Kern verwijst alijd naar de kranten of anderszins waar hij zijn info vandaan haalt, @Toets.

      Gewoon kwaadaadig geroddel als Gatestone wordt aangevallen.

 8. Anna

  Amerikanen bewapenen en steunen toch de jihadisten van Al-Qaida volgens oorlogsjournalist Robert Fisk. Hij zegt dat de “rebellen horen bij de wreedste strijders in Midden-Oosten”.
  Sergej Lavrov min BZ Rusland, “VS houden Al-Nusra hand boven het hoofd”. VS neemt het altijd op voor de verkeerden. Maar willen wel overal met de eer gaan strijken.

  1. Wim

   Nu het sprookje Hacken van die democraten. Het is eigenlijk belachelijk maar levensgevaarlijk.
   Geen media in Nederland die er vraagtekens bij zet. Schijnbaar vinden deze het prima een paar van die paddenstoelen op hun hoofd. De media heeft er geen moeite mee dat door leugens hier de boel zomaar plaat gegooid kan worden en de Amerikaan op een afstandje toe kijken

 9. Sniper666

  We weten niet hoe het precies zit in Syrië.

  1. umhnz

   Laten we zeggen dat sinds er mensen op deze planeet verblijven, er oorlogen zijn.
   Een tijd geleden was er een echtpaar in een prachtige tuin.
   De vrouw, laten we haar Eva noemen, was nogal hebberig en dat veroorzaakte nogal wat problemen.
   Hun 2 zonen konden ook al niet door een deur, eentje was nogal gewelddadig.
   En dat is waarschijnlijk de bron van alle ellende in de wereld.
   De rest heeft hun gewoon geïmiteerd.

 10. WWW

  Amerikanen willen verdeeldheid en zijn er niet op uit om IS te elimineren. Af en toe doden ze een leider om de schijn op te houden. De meeste doden worden veroorzaakt door het Syrische, Iraakse leger en de koerden. In Syrie werken ze Assad juist tegen.

 11. denktenk

  @ Seneca

  ik dacht, dat Rusland…….

  Je lijkt wel een ISIS mannetje, die eisen ook alle rottigheid op.

  Het maakt mij geen f*ck uit, wie ISIS uitroeit, als ze maar uitgeroeit worden.
  Ook de Syrië gangers met een Nederlands paspoort.

  1. denktenk

   Op naar de 100%.

   Net op TV gezien.
   12 jarige probeerde in Duitsland bomaanslag te plegen.
   Een jongetje met een Duits en een Iraakse nationaliteit.

   Zoals de ouden zongen piepen de jongen, nietwaar?

 12. Bes Tolen

  Het beroerde is dat Amerika op het onderwerp islamitische strijders onbetrouwbaar lijkt. Dom leek het om in Afghanistan zulke strijders te bewapenen. Alleen al om dat daar de Sovjet Unie de regering steunde. Die islamitische strijders waren vervolgens in grote getale (zeker 7500 man) actief in Joego Slavië. Opnieuw gesteund door Amerika. Het gevolg is wel dat de islam in Europa door westerse politiek sterker is geworden. Bijvoorbeeld wilden eerst Kroaten en Serven Bosnië delen, wel dat verhinderde Amerika met opvallend genoeg multiculturale joden (Sörös, Van Thijn bijvoorbeeld en in de Amerikaanse senaat met doorslaggevende stem =stemde als enige Republikein voor= en de stemmen in het huis van afgevaardigden). Het Vaticaan met Engeland en Duitsland speelden hun eigen rol. De Bosnische Kroaten moesten hun bondgenootschap met de Serven opgeven. [Overigens zaten ook de progressieve moslims onder leiding van Abdiç in het bondgenootschap en bleven dat ook. Hoe het hen is vergaan, is de vraag]. Het lijkt er op dat bepaalde machten in het westen er eerder op uit zijn om een niet westerse godsdienst te steunen dan de eigen bevolking. Hier kunnen (al dan niet vermeende) economische belangen achter zitten. Het lijkt er nog harder op dat de bevolking in de westerse landen willens en wetens bedreigd wordt door krachten, die berekend hebben dat men beter uit is met fundamentalistische godsgelovigen dan met minder gelovigen, laat staan ongelovigen. De Amerikaanse propaganda in Syrië doet niet anders denken. Zo ook die van het Vaticaan. Syrië stond in het verleden bekend als een land waar het goed was te leven. Moest dat worden afgestraft? Laat het vreemde optreden in het verleden voor ons een waarschuwing zijn. Misschien worden we nu opnieuw voor het lapje gehouden.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen

   https://sputniknews.com/middleeast/201612161048664425-aleppo-liberation-media-lies/

   We worden gewoon voorgelogen en de propaganda wordt almaar luider.

 13. Ome Ga

  @Seneca, fakenews waar ze ook bij DDS regelmatig uit putten.
  Realiteit is vaak totaal anders. Hussein O. moet nog even een veer in zijn reedt gestoken worden door de globalistische en stervende elite, met hun stervende msm fakenieuws.

  Snopes.com, ‘De Feiten Checker’. Een heel nuttig en onafhankelijk nieuw media (internet dus). Zeer nodig in deze tijd van meer bange correcte leugen dan dappere waarheid!

  Dacht ik. Niet meer dus! Mijn vermoeden leek bewaarheid in de laatste maanden, de msm leugen is ook daar helaas helaas geinfiltreerd. Gaat samenwerken met het enge Fakebook dus samenwerkend met (langzaam stervende door internet!) leugen establishments als Washigton Post, NYpost en CNN. Enger kan het niet; voorbereidingen tbv de Communistische World Order Staat en de antichrist:

  Snopes, who’s main political “fact checker” is a self-described liberal who equated Tea Party conservatives with jihadists, is one of the websites now in control of picking what news is real or fake on Facebook.
  Others include The Washington Post, which recently had to retract a story that falsely labeled countless media outfits as Kremlin propaganda.

 14. Ome Ga

  Oja breeknieuws;

  halve zachte (hoewel, in t eggies zoals veel links gajes: het tegenovergestelde als hun mening niet geaccepteerd wordt!) Bob Geldof – hoewel destijds demonisch aktief tegen onze sympathieke vriend Farage – bekeert zich. De EU is eigenlijk best een rottige troep:

  http://www.express.co.uk/news/uk/744059/Bob-Geldof-Brexit-rock-star-admits-European-Union-does-not-work-remain

 15. Ome Ga

  En ja hoor, megacrimineel Soros is natuurlijk ook weer betrokken bij het EUSSR/China model om in hun ogen ‘fakenews’ (dus, maw betrouwbaar nieuws voor normaal gezonde, vaak rechtsere en onafhankelijk naar waarheid
  zoekende mensen) te verbieten und aus zu razieren.

  Dit staat vast – conform het onafhankelijke en betrouwbare Breitbart – zo vast als de wallen onder de ogen van Soros.

  TEL AVIV — The organization partnered with Facebook to help determine whether a certain story is “disputed” is financed by billionaire George Soros and a slew of other left-wing funders.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.