Hoera! Al 75 procent van alle ISIS-jihadisten zijn gedood dankzij Amerikaanse bombardementen

Geen categoriedec 16 2016, 19:00
Had ISIS twee jaar geleden nog zo'n 60 duizend jihadisten, nu zijn het er nog "tussen de 12.000 en 15.000".
ISIS-jihadisten sterven bij bosjes dankzij de bombardementen van door de VS geleide coalitie. Naar schatting zijn de afgelopen twee jaar maar liefst driekwart van de ISIS-strijders omgekomen door de zware luchtaanvallen: twee jaar geleden waren er nog zo'n 60.000 strijders actief bij de barbaarse terreurgroep, nu is dat aantal geslonken naar "tussen de 12.000 en 15.000", schatten Amerikaanse regeringsfunctionarissen.
Er is nog meer goed nieuws: volgens Brett McGurk, de Amerikaanse afgevaardigde naar de anti-ISIS-coalitie, wordt het voor ISIS steeds lastiger om hun troepen bij te vullen. Er gaan namelijk veel meer strijders dood dan dat er nieuwe bijkomen, waardoor het aantal actieve strijders van de groepering steeds verder afneemt. Omdat Europese regeringen vandaag de dag veel strenger controleren op Syriëgangers dan een paar jaar geleden, komen er steeds minder nieuwe jihadisten naar Syrië.
Er zijn sinds 2014 maar liefst 17.000 luchtaanvallen uitgevoerd op ISIS door de anti-ISIS-coalitie. De overgrote meerderheid daarvan is uitgevoerd door Amerika, maar 4.500 aanvallen zijn uitgevoerd door andere coalitieleden waaronder Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De luchtaanvallen nemen verschillende soorten doelwitten van ISIS onder vuur. Sommige airstrikes zijn specifiek gericht tegen ISIS-commandanten, terwijl andere juist infrastructuur zoals wapen- en geldtransporten onder vuur nemen.
Het is echter nog steeds niet gelukt om de leider van ISIS, Abu Bakr Al-Baghdadi, om te leggen. Toch is de ISIS-kalief, die al jaren niet meer in het openbaar gezien is, sterk verzwakt, meent de Amerikaan McGurk:

"Het publiceren van geluidsopnames vanuit je onderduikplek is niet echt een teken van een sterke leider, zeker niet in het hedendaagse mediatijdperk."

Laten we hopen dat hij gelijk heeft en dat de Amerikaanse bombardementen op ISIS nog een tijdje doorgaan. Deze walgelijke terreurbeweging kan immers beter vandaag dan morgen met de grond gelijk worden gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten