Machtsbelust DENK breidt zich uit: gaat samenwerken met lokale partij Verenigd Arnhem

Verenigd Arnhem gaf eerder aan niet te willen samenwerken met DENK. Nu laat de lokale partij zich toch voor het karretje spannen.

DENK blijft zich maar uitbreiden. Eerder wist de partij al een gemeenteraadslid in Alkmaar in te lijven, nu hebben ze hetzelfde ook in Arnhem voor elkaar gekregen. De eenmansfractie Verenigd Arnhem gaat samenwerken met DENK, meldt de lokale website Ik Hou Van Arnhem. Bij een bijeenkomst in de stad afgelopen zaterdag sprak DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk warme woorden over de nieuwe lokale samenwerking:

“Denk steunt Verenigd Arnhem en Verenigd Arnhem steunt Denk.”

DENK is controversieel om de sterke banden met Turkije en hun steun voor Erdogan. Ook de fractievoorzitter van Verenigd Arnhem is van Turkse komaf. Kürsat Bal is erg blij met de samenwerking, maar benadrukt wel dat het niet gaat om een fusie. Hij hoopt nu ook invloed te kunnen uitoefenen op landelijke thema’s, en wil DENK helpen bij hun campagne in Arnhem voor de komende Tweede Kamerverkiezingen:

“Wij herkennen ons in de visie van Denk. Door deze steun hebben wij niet alleen invloed op lokale onderwerpen, maar ook op landelijke thema’s. Wij kunnen Denk informeren over lokale situaties en hen helpen met verkiezingen.”

De samenwerking is opvallend, omdat Verenigd Arnhem eerder dit jaar nog liet weten zich niet te willen aansluiten bij DENK. Kennelijk zijn de banden nu een stuk warmer geworden, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat DENK het de afgelopen weken goed doet in de peilingen.

Öztürk sprak bij zijn bezoek aan Arnhem ook over andere thema’s. Zo beklaagde hij zich over het feit dat DENK in de media zou worden afgeschilderd als “allochtonenpartij”. Volgens het Nederturkse Kamerlid is hier niets van waar: DENK wil er zijn voor alle 17 miljoen Nederlanders, niet alleen voor minderheden, beweerde Öztürk. Hoe geloofwaardig dat is, is de vraag: tot nu toe lijkt DENK zich exclusief op allochtonen te richten en de samenwerking met een Turks gemeenteraadslid in Arnhem is daar het zoveelste voorbeeld van.

Hoewel DENK tot nu toe vooral allochtonen lijkt aan te spreken, komen er volgens Öztürk straks ook autochtone Nederlanders op de kieslijst voor de Tweede Kamer. Welke Nederlanders zich in vredesnaam voor het pro-Erdogan-karretje van DENK zullen laten spannen, is de vraag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Ni28

  Correctie: DENK wilt heersen over alle 17 miljoen Nederlanders.

 2. Sarko

  Man man, je zal maar opdracht krijgen in de trant van– dagelijks iets negatiefs schrijven over DENK maakt niet uit wat….

 3. Adriaan

  DENK heeft alle recht met wie dan ook te gaan samenwerken. Dat heet democratie.

 4. Wim

  Stichting Bootvluchteling helpt tienduizenden illegalen uit Afrika naar Europa te smokkelen
  Mogelijke motieven: Het levert veel geld op, het versnelt de ‘Umvolkung’ van Europa tot een totaal geïslamiseerd continent
  Met dit schip smokkelt de Stichting Bootvluchteling illegalen uit Afrika naar Europa.
  De in Zeewolde gevestigde Nederlandse Stichting Bootvluchteling is één van de NGO’s die met vaak voor symbolische bedragen gehuurde schepen tienduizenden illegalen voor de kust van Afrika oppikken en naar Europa smokkelen. Deze migranten maken doorgaans geen enkele kans op een verblijfsvergunning, maar worden desondanks met deze ‘veerboten’ opgehaald en naar Italië gebracht, wat een sterk aanzuigende werking heeft. Dit alles gebeurt met medeweten van de EU, dat zelfs een speciale wet voor deze NGO’s heeft opgesteld, zodat ze nooit kunnen worden vervolgd voor deze illegale mensensmokkel.
  Politici in Brussel en Den Haag horen we nogal eens zeggen dat ze hard willen optreden tegen mensensmokkelaars. Maar ook hier geldt weer: men zegt ‘A’ tegen de bevolking, maar doet ondertussen gewoon exact het tegenovergestelde. Met behulp van NGO’s zoals Artsen zonder Grenzen en Stichting Bootvluchteling werden in slechts 2 maanden tijd met zo’n 15 schepen minstens 39.000 illegale Afrikanen voor de kust van Afrika –en niet zelden zelfs in de territoriale wateren van Libië- opgehaald.
  Inderdaad, opgehaald, want de haven van Zarzis in Tunis is gemiddeld slechts 90 kilometer van de ‘reddings’plaats op zee af. Desondanks maken de schepen rechtsomkeert, en varen dik 400 kilometer over de Middellandse Zee naar Italië. Deze illegale operaties vinden plaats in volledige coördinatie met de Italiaanse kustwacht, en worden beschermd door Brussel, dat een speciale wet heeft opgesteld waarmee private scheepseigenaren en NGO’s die ‘assisteren in reddingsoperaties op zee’ niet het risico lopen hiervoor te worden gestraft.

 5. Gustaafff

  “Welke Nederlanders zich in vredesnaam voor het pro-Erdogan-karretje van DENK zullen laten spannen, is de vraag.”

  Sylvana Simons.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.