Onacceptabel! Oud-militairen moeten jaren bezuinigen door verhoging AOW-leeftijd

Gert de Wolf moet het 2 jaar en 3 maanden lang maandelijks met 600 euro minder doen. Het kabinet laat hem en zijn strijdmakkers in de kou staan.

Gisteren berichtten wij al dat oud-militairen woedend zijn over het pensioengat waar zij opeens mee geconfronteerd worden. De AOW-leeftijd is immers verhoogd. Voor de politiek is dat leuk — het scheelt uitgaven — maar voor individuele kiezers is het natuurlijk wel degelijk een probleem. Je moet dat gat immers op de één of andere manier opvangen. Dat is lang niet altijd mogelijk.

Om hun afschuw uit te spreken hebben talloze (oud-)militairen daarom besloten om hun medailles — waar ze natuurlijk buitengewoon trots op zijn — naar de Tweede Kamer te sturen. Daarmee willen ze duidelijk maken dat ze het ongekend vinden dat Nederland — het land dat ze jarenlang verdedigd hebben — hen op hun oude(re) dag zo afdankt.

Het Algemeen Dagblad komt vandaag, een dag later dus, ook met een artikel over deze zaak, en heeft gesproken met enkele oud-militairen die best tekst en uitleg willen geven over hun actie. Eén van hen is luitenant-kolonel Gert de Wolf. De Wolf trekt samen met drie andere oud-soldaten ten strijde tegen het hardvochtige kabinet dat maar liefst 11.000 (oud-) militairen in de kou laat staan.

De impact van de verhoging op de persoonlijke financiën van De Wolf is niet gering:

Het gapende gat tussen hun 65ste en hun pensioen (67 op z’n vroegst), voorzagen ze niet. De grootste klap krijgt De Wolf, als jongste en hoogste in rang. Zijn maandinkomen (rond 3.100 euro netto) keldert met 600 euro, volgens hem twee jaar en drie maanden lang.

Ik heb opmerkingen voorbij zien komen van mensen die net deden alsof de impact van de verhoging wel wat meevalt. Dat is dus niet zo. Maandelijks 600 euro minder gedurende een periode van 2 jaar en 3 maanden is gewoon hartstikke veel. Dat is sowieso al het geval, maar al helemaal in het geval van De Wolf. Die onderhoudt namelijk ook nog eens een studerende zoon.

Het zal de hoge dames en heren in Den Haag verbazen, maar dat kost geld. Veel geld.

Het goede nieuws? De Tweede Kamer debatteert volgende week over deze materie. Ik heb wel vertrouwen in bepaalde partijen en Kamerleden — met name in VNL en de PVV — dat zij het tijdens het debat zullen opnemen voor onze jongens en meisjes in uniform. Ook het CDA en de ChristenUnie zijn normaal gesproken behoorlijk pro-defensie. De vraag is alleen: kunnen zij één van de twee regeringspartijen zo ver krijgen dat ze ingaan tegen de wensen van het kabinet en een oplossing eisen voor al die duizenden (oud-)militairen die opeens geconfronteerd worden met een AOW-gat?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. zomaar

  de regering Kok 1993 , heeft toen al besloten om de AOW grens beetje bij beetje te verhogen !, hoe de bevolking het ontstane gat moest dichten zou hen een worst zijn , zij gingen er van uit dat iedere 65 jarige een eigen huis bezat , dus moest men deze maar verzilveren om het gat te dichten .

  of wij hierop zitten en zaten te wachten ?, nee je gaat niet voor niks je leven lang elke maand een exploitant bedrag aan de overheid (sociaal) geven , waar je later onder de sociale noemer niets meer van terug ziet .

  je koopt een huis als erfenis voor je kinderen , niet voor je oudedag voorziening!, daar heb je , je levenlang sociaal (verplicht) voor afgedragen .

  afin over 20 jaar bestaat de AOW niet meer !! , wel de sociale afdrachten blijven bestaan , deze heeft men nodig om elke anders denkende, gekleurde ,ect , te knuffelen .

 2. RS

  “Zijn maandinkomen (rond 3.100 euro netto) keldert met 600 euro…………..”Houdt die nog 2500 € per maand OVER…………Ik ken er velen die het met minder moeten doen………

  Let wel ik ben niet voor de AOW leeftijdsverhoging. Heb gelukkig maar 1 maand moeten overbruggen…

  Tja, iedereen moet een stapje terug doen, allemaal aan het infuus.

  Ik zal hier wel boze reacties op krijgen…………..

  1. umhnz

   Niet verder vertellen maar u heeft het bij het rechte eind.

  2. zomaar

   vanaf het onzalige idee om de AOW grens te gaan verleggen , en de partner die jonger is te schrappen binnen deze uitkering , leven meer 65-67 + onder de sociale norm .

   je moet dan jaren overbruggen met een AOW uitkering van 780 bruto per maand , plus je pensioentje .

   de meeste ouderen vinden op 60-62 jarige leeftijd geen werk meer , toch zijn het verplicht geworden om te gaan werken .

   als zij bijgepast worden , moet de partner werk blijven zoeken, wat er niet is !.

   @RS dus je het gros van de ouderen leeft onder de armoede grens ,ondanks dat zij (hun partner) zijn/haar levenlang gewerkt en betaald hebben , dus zeker hebben deze oud militairen niets te klagen met 2500 euro netto per maand .

 3. Sniper666

  Op welke leeftijd gingen die defensie snurkers met pensioen?

  1. Verlazques

   Het zijn commedianten, als verpleegkundige heeft mijn vrouw precies hetzelfde probleem en met haar alle Nederlandse bevolkingsgroepen

 4. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=G2IyolsVu8o

  Nick Clegg’s “Dangerous Fantasy” Becomes Reality…

  Last year [2014] Nick Clegg said the idea of an EU Army was a “Dangerous Fantasy”, despite Nigel Farage and UKIP warning over it. This week Jean Claude Juncker said the EU needs an army. So who was right?

  Een nieuw Europees leger?

  1. Wachteres

   http://nos.nl/artikel/2145740-brussel-wil-miljarden-voor-europese-wapens.html

   ‘Brussel wil miljarden voor Europese wapens’

   ‘Geen Europees leger’

   Het dagelijks bestuur van Europa benadrukt in de Volkskrant dat de bedragen relatief klein zijn vergeleken met de defensie-uitgaven van de lidstaten. Die gaven vorig jaar zo’n 200 miljard euro uit aan militaire doelen. Ook zouden de plannen geen voorbode zijn van een Europees leger.

   Nee hoor, absoluut niet. En het geld kan maar één kant opgaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.