Rutte geeft toe: hij heeft lak aan de uitslag van het referendum en gaat verdrag gewoon ondertekenen

Tijd om massaal in opstand te komen. Er moet een einde komen aan het premierschap van de professionele leugenaar en huichelaar genaamd Mark Rutte.

In een interview met Nu.nl (waar de website heel blij mee is, het wordt gemeld als “een exclusief!” gesprek. Zo, zo!) laat premier Mark Rutte weten dat hij écht lak heeft aan de uitslag van het referendum over het Europese associatieverdrag met Oekraïne. Ja, zegt hij, hij weet dat ratificatie hem stemmen zal kosten, maar daar heeft hij lak aan. Hij weet het namelijk beter.

Trek maar uit die broek, Nederlandse kiezers, achterwerk naar achter steken, diep inadamen en hoppa, daar komt Mark!

“Ik realiseer mij heel goed dat ratificatie mij geen stemmen zal opleveren. Dat is uiteindelijk mijn beslissing als politicus. Ook met een juridisch bindende verklaring zal ik niet alle mensen die tegen hebben gestemd overtuigen. Maar daarmee heb ik er in ieder geval alles aan gedaan om die zorgen te adresseren. Ik verwacht niet dan iedere nee-stemmer nu zal zeggen: oh wat fijn, nu ben ik voor.”

Oh dat verwacht hij niet he? Wat coulant van hem! Hij geeft dus toe dat nee-stemmers tegen het verdrag zelf zijn en dat een paar miniscule veranderingen daar niets aan afdoen. Maar tegelijkertijd bereidt hij ons ook alvast voor op het onvermijdelijke: dat hij het verdrag gewoon ondertekent. Wat wij daarvan vinden is wat hem betreft volstrekt irrelevant.

Maart kan mij niet snel genoeg komen. Weg met deze anti-democratische premier van de elite.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. marjo012

  Het kan nog grover van hem, de leugen regeert weer, er is in Brussel al alles in kannen en kruiken. Voor de show gaat hij nou nog even terug naar Brussel waar inmiddels al alles geregeld is,en de handtekening onder het originele verdrag al gezet is.Het valt niemand op de kerst komt eraan en dan gaat iedereen met reces, dit heeft hij van te voren allang geweten hoe hij de burgers weer kan belazeren.

 2. Wim

  Schokkend deze dictator.

 3. Ni28

  Hopelijk zakt de VVD hierdoor onder de 7 zetels in maart. Een van de kwaden zou in ieder geval opgelost zijn. Leugenaars als premier hebben wij niet nodig. VVD heeft een crisis in de partij nodig om haar gezicht terug te vinden zoals bij andere partijen. De PvdA komt met een slechte oplossing met Asscher en in de SP begint het te koken waar vermoedelijk de dynastie van Marijnissen met zijn dochter vervolg gaat krijgen. Sinds dochter Marijnissen op het podium kwam hoor je niets meer van Roemer. Ik denk dat voor de verkiezingen nog enige stoelendans plaats gaat vinden.

 4. Timo

  Ik ga me nu maar eens niet inhouden. Deze gore liegende klootzak moet van het toneel af. Goedschiks dan wel kwaadschiks. Na 15 Maart een tribunaal oprichten om deze liegende en bedriegende politici te berechten.
  Daarna is de EU in Brussel aan de beurt. Dit land moet schoon geveegd worden van nep politici en Islam tuig en ander ongedierte. Het is tijd om de barricaden op te gaan.

  1. marjo012

   Oei das harde taal toch maar wel waar.

  2. Donald Troef

   Wat stel je voor: vierendelen op het Binnenhof?

   1. Sniper666

    @ DonDroef

    Het hele Binnenhof plat met inhoud en al.

    1. Volkspatriot

     Ik ben het grondig eens met Marjo, Sniper en Timo: opknopen deze volksverrader!!!!
     De smerige Donald probeert er nog een grapje van te maken. Maar ik hoop dat als op 16 maart de galgen op het Binnenhof worden neergezet waaraan de linkse politici zullen bungelen hij er tussen hangt!!!

     1. Beukman

      Dit overlaten aan de commerciële omroep!!!!
      Een R*ality Show met een Volks Tribunaal!!!
      Elke avond van 6 tot 7 uur staat er dan een andere linkse landverrader (politicus, schrijver, maar ook bijvoorbeeld Herman van Veen, Sonja Barend en Youp van het Hek) terecht!!! En die HOE* Sylvana Simons!!!!!!!!!!
      Die worden dan veroordeeld door een Volksjury, bestaande uit Nederlanders tot in de vierde generatie of langer!!!! Want: EIGEN VOLK EERST!!!!!

      Daarna kan je thuis stemmen hoe de verrader terecht wordt gesteld. DAT IS PAS DIRECTE DEMOCRATIE!!!

      Aan het eind van elk programma wordt de veroordeelde verrader van de dag ervoor geëxecuteerd, ja, live, ook op jouw buis!!!!!
      KOOP zo’n 3D tv, mensen! Haal alles eruit! Slow motion op het tweede scherm, óók in 3D!
      Speciaal voor dit programma zijn er fantastische aanbiedingen. Sponsors zullen zijn Philips, Sony, en ga zo maar door.

      Dit volksprogramma gaat dan heten: SCHOON SCHIP!!!!!!!

     2. Donald Troef

      Volkspatriot voelt de sfeer in het land en bij de meesten op dit forum goed aan: er is grote behoefte aan wraak en vergelding bij het geknechte en gekrenkte volk. Schoon schip bij de Gevangenpoort: een gruwelijke maar gepaste dood voor de regenten om het volk te bevredigen.

      http://vandaagindegeschiedenis.nl/20-augustus/

     3. Sniper666

      @ DonDroef

      Met die Oranje’s zitten we nu nog opgescheept…

     4. Wachteres

      http://historiek.net/moord-op-gebroeders-de-witt-zorgvuldig-voorbereid/21743/

      Moord op gebroeders De Witt zorgvuldig voorbereid

      Het heeft 341 jaar geduurd, maar nu is de moord op 20 augustus 1672 op de gebroeders Johan en Cornelis de Witt dan eindelijk opgelost. Ze werden niet het slachtoffer van een wraakzuchtige, bloeddorstige menigte die tot het uiterste was getergd; toen waren ze al dood. Het was een complot van vooraanstaande figuren uit de omgeving van prins Willem III, dat in de voorgaande dagen zorgvuldig was voorbereid.

      Simon Droeflot geeft weer eens valse informatie. Maar waarschijnlijk komt hem dat goed uit, of hij is niet op de hoogte van de nieuwste onderzoeken.

      Ach, komt de fake information niet uit de stal van politiekcorrect?

     5. Beukman

      Resje citeert en beweert:
      “Moord op gebroeders De Witt zorgvuldig voorbereid”
      [….]
      “Simon Droeflot geeft weer eens valse informatie. ”

      Ik citeer maar even uit Simons link:
      “over het algemeen gaat men er van uit dat stadhouder Willem III medeplichtig was aan de lynchpartij.”

      Het lijkt er dus op dat het Wachteresje weer eens valse informatie geeft.

     6. Wachteres

      Simon wil het ‘klootjesvolk’ de schuld geven Beukie, de barbaren.

      “Volkspatriot voelt de sfeer in het land en bij de meesten op dit forum goed aan: er is grote behoefte aan wraak en vergelding bij het geknechte en gekrenkte volk”.

      Als hier in de EU een revolutie komt dan is de EU leiding volledig verantwoordelijk.

      Niemand met gezond verstand laat toe dat nieuwkomers meer en meer gewelddadig worden, dan ga je je vrouw en kinderen beschemen.

      Voioral als men al jaren gewaarschuwd heeft en de ‘elite’ lak heeft aan de mening van het volk.

     7. umhnz

      Wachteresje concludeert: er is grote behoefte aan wraak en vergelding bij het geknechte en gekrenkte volk”
      Wat een dom gezwets.
      20%(PVV aanhangers) is ontevreden over eigen leven.
      80% = het volk = tevreden en blij en wenst zeker geen vergelding
      Jezelf “het volk” noemen terwijl je uitsluitend jezelf vertegenwoordigt, is een mislukte poging je mening kracht bij te zetten.

  3. nick

   Droeftoeter en beuk wat zijn jullie toch een sneue figuren.
   Om deze onzin kan je toch alleen maar meewarig je hoofd schudden.

 5. poldi

  Rutte wil “nee-stemmers tegemoet komen” en “recht doen aan de Nederlandse zorgen”. Allemaal gelul. Nee is nee. Het verdrag is verworpen door de nee-stemmers. Maar we zien exact dezelfde machinaties die er bij het referendum over de EU-grondwet werden uitgevoerd. Wat betekent ‘nee’ eigenlijk? Wat bedoelt de burger nou met ‘nee’? Oftewel; hoe kunnen we de zaken zo verdraaien dat ‘nee’ omgezet wordt in ‘ja’. We kunnen er eindeloos over praten, maar dat is de kern van de zaak.

  1. J.C.

   @poldi
   Rutte wil “nee-stemmers tegemoet komen” en “recht doen aan de Nederlandse zorgen”. Allemaal gelul. Helemaal mee eens. En het komt me ook zo bekend voor (Balkenende en de EU Grondwet 2005).

   Wat denken die politici van de eenheidsworst (D66, VVD, CDA, PvdA, GL, SP, CU, PvdD, 50+, SGP, Gr Klein) wel niet, dat de Nederlandse bevolking zwakzinnig is of zo?

   Ik stem (al vanaf het begin) PVV.

 6. Gustaafff

  Prima. Rutte staat er toch nog goed bij in de peilingen. Hij houdt zijn rug recht en buigt niet voor het gejammer.

  1. marjo012

   Nu nog wel ja maar wacht maar eens af wat er gebeuren gaat als landelijk bekent wordt dat hij maling heeft aan de stem van de burger.

   1. Ali Yas

    Het is aanvaardbaar dat Rutte het niet met de meerderheid van de stemmers eens was en het getuigt van standvastigheid dat hij bij zijn overtuiging is gebleven. Maar het is onvergeeflijk dat hij de Referendumwet aan zijn laars heeft gelapt, en dat geldt ook voor alle Tweede Kamerleden (van VVD en PvdA) die hem daarin hebben gesteund. Wie de rechtsstaat liefheeft zou op 15 maart niet op één van die partijen moeten stemmen.

 7. Beukman

  MvdG schrijft:
  “Tijd om massaal in opstand te komen. Er moet een einde komen aan het premierschap van de professionele leugenaar en huichelaar genaamd Mark Rutte.”

  Dat klinkt bijna als een oproep tot geweld. Waarom de kiezer niet gewoon op 15 maart zijn zegje laten doen?

  Ik lees:
  “Rutte zal eind deze week tijdens de Europese top proberen de Europese regeringsleiders ervan te overtuigen het verdrag van een juridisch bindende verklaring te voorzien die expliciteert dat de overeenkomst geen opmaat is naar een EU-lidmaatschap, dat er geen extra geld naar Oekraïne gaat en dat er geen verplichting is tot militaire samenwerking met Oekraïne.”

  en Rutte:
  “het referendum over het Oekraïneverdrag was raadgevend. Dus de regering is niet gedwongen om dat over te nemen. We hadden ook kunnen zeggen dat we niks met de uitslag doen.”

  En zo is het. Rutte moet niet alleen recht doen aan wensen van de tegenstemmers, maar ook aan die van de voorstemmers. En dat zijn er bijna net zoveel. Concreet: veel water in de wijn.

  1. Gustaafff

   @beukman,

   “Dat klinkt bijna als een oproep tot geweld. Waarom de kiezer niet gewoon op 15 maart zijn zegje laten doen?”

   Sinds de veroordeling van Wilders zijn ze bij DDS-redactie volkomen overstuur. MvdG buldert nog harder dan gewoonlijk – Wilders’ opponenten worden afgebrand, afgekraakt en de grond in getrapt.

  2. Donald Troef

   Die massale opstand zal er dus ook niet komen. Er zijn nogal wat mensen die doorzagen dat dit referendum een nihilistisch vertoon van anti-democratie was.

 8. Seneca

  @beukman
  bizarre opvatting heeft u over een raadgevend referendum, waarvan verklaard werd dat de uitkomst hiervan ‘gerespecteerd’ zou worden. Indien dat uw opvatting van ‘respect’ betekent – anders zou u dit gelieg en bedrieg niet goed praten – is het nu overduidelijk hoe het mogelijk is dat ons land zulke liegers en bedriegers, als haar ‘bestuurders’ heeft gekozen. Bovendien schrijft u: ‘Rutte moet niet alleen recht doen aan wensen van de tegenstemmers, maar ook aan die van de voorstemmers. En dat zijn er bijna net zoveel. Concreet: veel water in de wijn’.
  Waar is dan mijn water in de wijn? Bij de laatste TK verkiezingen heb ik pvda noch vvd gestemd en toch ben ik bedonderd door deze twee smerige politieke richtingen. Kortom wederom geklets uit een door links (dat bent u tot in uw teennagels) verziekt brein.

  1. Beukman

   @Seneca
   Rutte pleit in de EU voor een aantal concessies op het verdrag. Ik noem ze in mijn reactie (nr #10), 1e alinea.
   Met die concessies zoekt hij een compromis tussen de voor- en de tegenstemmers.
   Ik ben trouwens niet links. Ik ben liberaal. En de VVD links noemen? Waar plaats je de PVV dan?

 9. Sniper666

  Ach voor de lachende scheerkwast staat al een mooi baantje klaar. Daar heeft-ie wel voor gezorgd door zo braaf aan de EU leiband te lopen.

 10. Anne Marie ten Berge

  Ik herhaal mijn reactie: Rutte mag absoluut niet dergelijk besluit nemen als politicus. Hij is nog steeds bestuurder. Massaal in opstand komen kan maar dan in de vorm van bezwaarschriften tegen zijn besluit gedateerd op 14 december 2016.

  1. Donald Troef

   Rutte heeft als staatsman de plicht de uitkomst van een raadgevend referendum te wegen in het licht van een lage opkomst, een niet bijzonder overtuigende uitslag en het feit dat de initiatiefnemers van het referendum verklaarden dat de vraagstelling fake was.
   Als hij deze uitslag terzijde legt heeft hij in elk geval inhoudelijk groot gelijk. Als we zijn beleid terzake niet kunnen waarderen hebben we op 15 maart de gelegenheid hem weg te stemmen.

   De rest is geloel.

   1. toetssteen

    Opkomst was boven de grens, dus babbel niet zo dom! Als wat zegt de modus zijn, dan kunnen de EU parlementsverkiezingen ook in de prullenbak!

    Vraagstelling was niet vaag! De meeste nee-stemmers hebben zich in tegenstelling tot Pechtold door die bladzijden gewurmd of in elk geval de samenvatting (ook nog wel aardig wat leesvoer) gewerkt.
    Wat anderen er verder van bakken is om het even, het ging om dat walgelijke wurgcontract! Waar zelfs een militaire clausule in is opgenomen! Is dat een handelscontract?

 11. nick

  Tja, dit is zo tekenend voor onze hedendaagse regering! Rutte voorop als spreekpop en marionet van de EU dictators.

  Het is verbijsterend en ook weer niet want allang bekend en eigenlijk had ik niet anders verwacht. De man geloofd zichzelf bijna, maar hij weet ook dat dit hem en zijn partij de kop gaat kosten. Grote klok is nu nodig. Benieuwd hoe de media hiermee gaan omgaan.

  Zeker is dat het absoluut door de opposite gebruikt gaat worden in de campagnes.
  De ogen van vele sluimerende mensen zullen alsnog opengaan, het tij is niet meer te keren.

  Gelukkig maar, ieder nadeel heeft zijn voordeel, zullen we maar zeggen.

 12. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/11/waarom-vvd-toetredingsgesprekken-turkije-in-stand-houdt-409667/

  Waarom VVD door wil met toetredingsoverleg Turkije.

  De VVD wil – net als de EU – doorgaan met het toetredingsoverleg van Turkije.

  Zo’n partij – die het vrije westen bedreigt – moet toch worden afgestraft in de verkiezingen?

  Verraders van hun land en volk. Van de EU wisten we dat al.

  1. Sniper666

   @ Wachteres

   Ja walgelijk. Gewoon klare wijn schenken. Niks toetreding van Turkije, NOOIT. Ook geen geld er heen. NOOIT MEER (afgezien van natuurrampen). Turkije uit de NAVO. Grenzen tussen de EU en Turkije potdicht. Turken die hier willen komen, visum aanvragen.

   Turken die hier reeds wonen en werken, kiezen welk paspoort men wil behouden. Niet kiezen voor Nederland? Dan geen rechten meer op ons stelsel. Om de zoveel tijd melden bij de IND/politie. Geen werk? Exit

 13. Lazy Kid

  Rutte zegt “Ik realiseer mij heel goed dat ratificatie mij geen stemmen zal opleveren.”
  Nou dat kan ik wel even voor je uitrekenen hoeveel stemmen je dan misloopt Rutte.
  Laten we de opkomst van 2012 als uitgangspunt nemen voor de kiesdeler. In 2012 zijn er ruim 9.5 miljoen stemmen uitgebracht dus de kiesdeler is 9.5 miljoen gedeeld door 150 Kamerzetels is ruim 63 duizend per zetel. Het referendum heeft ruim 2.5 miljoen nee stemmers opgeleverd, er van uitgaande dat die 2.5 miljoen nee stemmers dus ook niet op Rutte zullen stemmen in maart, gaat hem dat 2.5 mil. gedeeld door 63 duizend is dus ruim 39 zetels kosten. Oops dat is een hele slok op een borrel Rutte en dan nog de mensen die sowieso niet op je stemmen in maart. Ik geloof nooit dat Rutte een volgend termijn als minpres. haalt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.