Slinkse Kuzu bewijst in nieuwe vlog maar weer eens alleen voor Turkije in de kamer te zitten

Een nieuwe vlog, tien nieuwe redenen om in maart keihard af te rekenen met DENK.

Het is alweer de vijfde vlog die de Nederturkse partij DENK het net op smijt, alhoewel ik dat “Neder-” in hun beschrijving maar beter kan weglaten voortaan. De harde waarheid is namelijk dat de partij enkel Nederlands in naam is: in hun doen en laten zijn ze totaal niet geïnteresseerd in de doorsnee Nederlander, maar alleen in hen ‘met een Turkse migratieachtergrond’.

In de zoveelste aflevering van DENK’s avonturen – of eigenlijk die van de aandachtsgeile Kuzu, die vrijwel exclusief aan het woord komt – wordt er een reisje naar de Achterhoek gemaakt. Leuk, zo’n typisch Nederlandse regio zou je denken, gaat Kuzu eindelijk ook eens de mensen daar spreken? Helaas blijkt al snel dat de ingeplande bezoekjes een tikkeltje eentonig zijn, om het zachtjes uit te drukken. Meerdere moskeeën worden bezocht en de Turkse gemeenschap daar wordt uitgebreid in het zonnetje gezet door iedereens favoriete Nederlandse parlementariër:

Helaas voor hen maakt hij, eenmaal weer op weg naar de Randstad, een keiharde en denigrerende opmerking richting de regio die hem zojuist gastvrij ontvangen heeft, door zich stevig te verbazen over het feit dat zijn politieke boodschap zelfs in een regio als de Achterhoek kan aanslaan. Ja, Tuna had nooit kunnen denken dat ook in die ‘uithoek’ van ons land mensen zich zowaar met politiek bezighouden. Wie is er nou ook alweer discriminerend bezig, Kuzu?

En zo gaat het de hele vlog welgeteld 11 minuten door. Er wordt nog even een shishabar aangedaan waar een stel Turken – dat daar gewoon een voetbalwedstrijd wilde kijken – opeens lastiggevallen werden met een ongevraagd campagnepraatje van Kuzu. De keuze van deze bar is natuurlijk allesbehalve toevallig. De kritiek daarop gaat verder dan alleen te zeggen dat hij uitsluitend zegt te luisteren naar wat Turkse inwoners van Nederland willen: in feite gebruikt hij hen gewoon als stemvee. Juist door zich zo te profileren als (Neder-)Turkse partij hoopt hij die doelgroep binnen te halen bij de verkiezingen. En ja, waar kennen we die strategie ook alweer van? Precies, van Hillary Clinton, de vrouw die recordhoudster is van waarschijnlijk de pijnlijkste verkiezingsnederlaag in de geschiedenis. Ook zij dacht zich rijk te kunnen rekenen wat betreft de steun van zwarte Amerikanen en Latino’s: haar arrogantie stond het niet toe te bedenken dat die mensen misschien helemaal geen zin meer hadden om als een vanzelfsprekendheid beschouwd te worden door haar.

Kuzu doet in feite precies hetzelfde: door zich slechts op een zeer select deel van de Nederlandse bevolking te richten en hun steun als vanzelfsprekend te zien, distantieert hij ook veel mensen. Opkomen voor de rechten van minderheden is prima, maar doe dat dan ook voor minderheden waar je zelf géén lid van bent, zoals de joodse gemeenschap. Maar nee, die mensen schoffeert hij liever nog verder in zijn vlog door ‘subtiel’ nog eens even de scene op te nemen waarin hij de asocialiteit zelve de Israëlische premier Netanyahu weigerde de hand te schudden:

Bron: DENK / YouTube
Bron: DENK / YouTube

Stoer hoor, Tunahan! We hebben hier te maken met een echte strijder, dames en heren. Jammer dat hij alleen maar vecht voor zichzelf en voor een gemeenschap die slechts een fractie van ons land uitmaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. LieverKipsLeverworst

  Ik vraag mij af waarom Koezoe eigenlijk niet wordt aangehouden in zijn extreem dure patserbak (hoe betaald?) en anderen wel?
  Overigens sprak ik laatst mijn collega Yilmaz. Die noemde Koezoe een vüile glüipërd. Mijn collega heeft groot gelijk.

 2. tq1991

  Sybren Jezus, wat denk je dat er gaat gebeuren als Kuzu zij hand zou reiken naar de witte nederlander. Hoe denk je dat hij dan ontvangen zou worden?

  1. DennisEijs

   Geen idee, laat het hem eens doen.

   1. tq1991

    Zou jij dat op prijs stellen of zou je eerlijk gezegd dat ongeloofwaardig vinden?

    1. toetssteen

     @TQ
     Effe Joop lezen en u hebt uw cultureel Marxistische antwoord.

  2. Sniper666

   @ tq1991

   Laat-ie eens een poging doen dan. Kijken hoe het gaat.

 3. J.C.

  Ik vind het wel goed dat DENK met haar gedrag de ogen van de Nederlanders opent.

  Ik stem PVV

 4. Sniper666

  Kuzu tracht de allochtonen die het DENK programma niet lezen voor zich te winnen. Alle allochtonen die wel normaal Nederlands lezen en naar dat DENKfout programma kijken moeten er toch om lachen? Het staat immers vol onzin. Het is voor die groep nog beschamend ook wat DENK uitvreet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.