Triest: na massa-aanranding van afgelopen jaar is Keulen nu omgetoverd tot “Fort Keulen”

Vorig jaar werd het nieuwjaarsfeest in Keulen een regelrechte nachtmerrie voor honderden vrouwen, dankzij immigranten die zonder schaamte vrouwen aanrandden of verkrachtten. Dit jaar brengt Duitsland een klein leger op de been om dit te voorkomen.

Het is erg triest dat het nodig is, maar het is goed dat Duitsland beseft dat het zich niet kan permitteren om stil te zitten. Als het niet honderden politie-agenten inzet – voornamelijk in Keulen – ga je namelijk een herhaling zien van het horrorscenario zoals dat zich precies een jaar geleden voltrok: allerlei Duitse vrouwen worden zonder pardon omsingeld, betast, aangerand en sommigen zelfs verkracht.

Dit jaar is Keulen echter – zoals het Algemeen Dagblad schrijft – “tot de tanden bewapend“:

“Na de massale aanrandingen tijdens de vorige jaarwisseling is het plein rond de Dom in Keulen vanavond een vesting. Vanaf vijf uur in de middag is de hele ruimte rond de Dom afgesloten met hekken. Meer dan 1.800 agenten zijn in dienst om de openbare orde te garanderen. ,,Dit wordt de rustigste oudejaarsnacht ooit.”

Ze kijken een beetje verschrikt. Op nog geen 20 meter afstand wordt een man hardhandig door twee agenten tegen de muur gedrukt. Een kleine worsteling, onduidelijk geschreeuw.

,,We laten onze manier van leven niet bepalen door agressievelingen, terroristen en misdadigers”, zei burgemeester Henriette Reker deze week. ,,Ik wil dat vrouwen deze Silvester niet opgejaagd worden door boze geesten.””

Die burgemeester heeft daar natuurlijk gewoon volledig gelijk in, maar ook hier geldt dat voorkomen beter was geweest dan genezen. De gevolgen van Angela Merkels “wir schaffen das” waarmee een miljoen vluchtelingen en nep-vluchtelingen naar Duitsland zijn gehaald waren al merkbaar toen twee weken geleden een kerstmarkt in Berlijn overhoop werd gereden. Dat Duitsland nu miljoen moet investeren om alleen maar te garanderen dat mannen zonder enige vorm van zelfcontrole zich aan onwillende vrouwen gaan vergrijpen, is er een tweede gevolg van.

Nogmaals, het is goed om te zien dat Duitsland weet om te gaan met de situatie zoals die inmiddels ontstaan is. Maar man, wat is het pijnlijk als je je realiseert dat dit vrijwel allemaal voorkomen had kunnen worden met een iets krachtdadiger vuist van bondskanselier Merkel. Haar land zou dan veel ellende bespaar zijn gebleven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Wachteres

  ,,We laten onze manier van leven niet bepalen door agressievelingen, terroristen en misdadigers”, zei burgemeester Henriette Reker deze week. ,,Ik wil dat vrouwen deze Silvester niet opgejaagd worden door boze geesten.”

  Wat een stoere taal van de burgemeesteres. Ik heb haar wel heel anders horen reageren. ‘Op een armlengte afstand houden’ was blijkbaar toch niet voldoende.

  Ik begrijp trouwens het drama van zoveel politieagenten niet. Volgens een politiekcorrecte figuur op deze site – nee, we hoeven geen namen te noemen; de vraag is dan, welke naam? – die van zichzelf vindt dat hij – net als Hermans – altijd gelijk heeft, is het allemaal zwaar overdreven en is er niet meer verkracht dan normaliter bij dergelijke festiviteiten gebeurt.

  Tja, het zal wel weer met islamofobie te maken hebben.

 2. Vabis

  Is het nu zo moeilijk dat immigratie geteisem achter barbwire te zetten?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Vabis
   Je mag ook gewoon “prikkeldraad” schrijven hoor! We zijn tenslotte in Nederland, nietwaar?

   1. Vabis

    Ik had het draad met scheermesjes eraan in gedachten, prikkeldraad is wat anders.

 3. Peter Selie

  De charme van Duitsland is vorig jaar in Keulen in duigen gevallen.

 4. ikweetwatikwil

  Wat ik van veel politici begrijp, moeten we er maar aan wennen. En dat is nu net iets, wat ik als Nederlandse burger NIET WIL. Hebben wij verdorie nog iets te vertellen. Ja, 15 Maart. De PVV denkt met u mee.

  1. jennifer

   Het is een schande dat de regering dit in de mond durft te nemen, Hun importeren de criminaliteit van de islamitische import, en wij moeten er dan maar aan wennen. Ze zouden die gasten die hiermee ingestemd hebben voor het Den Haag tribunaal moeten zetten voor de misdrijven die ze tegenover de eigen burgers hiermee begaan.

 5. Limburgse Kuifje

  Keulen is dan wel een vesting, maar hoe zit dit met de andere steden zoals Berlijn, Munchen, Duisburg, Dusseldorf, Bonn, Stuttgart etc.? Zijn dit nu ook vestingen geworden of is de focus alleen maar op Keulen? Zal me niks verbazen als er ergens anders een gelijk iets zal voorvallen en zo niet het kan ook morgen of overmorgen gebeuren. Maar dat er iedere keer een verrassing uit de toverhoed zal komen staat wel vast. Of had men in Berlijn die aanslag op de Kerstmarkt ook zien aankomen?

  Het bestuur van onze landen, provincies en steden weet er geen raad mee en laat telkens zien dat ze incompetent zijn. Straks is het weer dat ze het niet hebben zien aankomen en misschien wel weer onze eigen schuld, ben toch ook eens wat vriendelijker voor die immigranten, toch!

 6. Adriaan

  Silvervester Feste met 1.500 man/vrouw politie is niet direct in mijn ogen een feest. Het is een triestige ontwikkeling. Er is mijns inziens niet krachtig genoeg gestraft. Een jaar en nog wat maanden voorwaardelijke straffen. Zelfs een met vrijspraak wegens gebrek aan bewijzen. Tja, als je zo omgaat met je eigen mensen, dan lacht dat islamitische tuig zich een slag in de rondte. Volgend jaar zijn we weer van de partij. Is het niet in Keulen, dan wel ergens anders. Als we maar lol hebben met oud en nieuw. En dan roept merkel dat we ons niet moeten laten beïnvloeden door deze slechte invloeden. Dat we schouder aan schouder moet staan. Ik kan er wel om janken.

 7. Ni28

  Wees niet bang, ga gewoon het feest vieren, de politie staat deze keer paraat. Leuk als het voortaan zo moet. Europa is kapot.

 8. jennifer

  Had gelezen op n Duits forum dat de politie had opgeroepen dat de mensen geen eigen rechter mochten spelen, en moesten wachten tot de politie dan kwam en ingreep. De commentaren waren niet mals tegenover de politie in Duitsland overal. Niet mogen optreden zegen de Duitsers?? Dus moet ik eerst mijn vriendin door n groep laten verkrachten en dan afwachten tot de politie ingrijpt. Geloof het maar niet dat de Duitsers hier gehoor aan geven. Ze hebben geen vertrouwen meer in de politie daar die vanuit de regering opgelegd krijgen wat ze wel en niet mogen doen, en dat houd in dat ze de import niet tegen mogen houden.De Duitsers lossen het wel op hun manier op en dat er wat gaat gebeuren vannacht in Europa overal op die feesten is een feit, zeker nu de IS overal in Europa heeft opgeroepen aanslagen te plegen waar dan ook.

 9. hans-e-pans

  De mishandelingen, aanrandingen, verkrachtingen enz. zullen nu wel buiten het fort plaatsvinden.

  1. van Urk

   Mijn collega zei het ooit al: “Voormalig nazi Duitsland wordt nog steeds gestraft door de levende God van de Joden door de grens wagenwijd open te laten voor antisemitische nieuwkomers.”

   1. jennifer

    De fout van de Duitsers is dat ze niet hebben willen horen en zich steeds een schuldgevoel hebben laten inpraten door Merkel die zelf vanuit n communistisch staat komt. Merkel is de grondlegger van het ontwrichten van Europa, door haar plannen wat ze met Europa heeft uit te voeren, het islamietiseren ervan en de burgers slachtoffer te laten worden. In feite kan men stellen dat merkel een grotere moordenaar is als Hitler ooit geweest is. Merkel brengt de hele Europese bevolking naar de slachtbank van de islam, en de linkse politicus in heel Europa gaan hierin mee en zijn net zo schuldig, dat dit plaats vind.

 10. Janalb

  De duitse politie heeft na onregelmatigheden in Keulen een paar honderd Moslim-gajes vermanend toegesproken.
  dit schorem zit nu waarschijnlijk met betraande oogjes in een hoekje om Hun
  Zonden te overdenken.
  Duitsland, sta op en kies een echte leider dit jaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.