DENK-kandidaat steunt inzamelingsactie voor man die grensrechter Nieuwenhuizen doodschopte

DENK-kandidaat steunt inzamelingsactie voor man die grensrechter Nieuwenhuizen doodschopte

Mourad Taimounti noemt het doodschoppen "een akkefietje".

De kieslijst van DENK is pas net gepubliceerd, maar het eerste schandaal dient zich nu al aan: Mourad Taimounti, nummer 7 op de lijst, steunt een inzamelingsactie voor de voetbalvader die werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

De veroordeelde man moet een boete van 60.000 euro betalen, of een gevangenisstraf uitzitten. Om die reden circuleert zijn familie een oproep om geld te doneren zodat hij zijn boete kan afbetalen. DENK-kandidaat Mourad Taimounti doet daar maar al te graag aan mee, en geeft zelfs aan dat hij de voetbalvader persoonlijk kent. Hij doet het doodschoppen van grensrechter Nieuwenhuizen af als een simpel "akkefietje". Op Facebook schrijft hij:

"Deze actieve voetbalvader die jarenlang wekelijks vrijwillig op het voetbalveld stond heeft slechts getracht om de boel te sussen en einde te maken aan een akkefietje op het voetbalveld en dat is hem duur komen te staan."

schermafbeelding-2016-12-30-om-21-34-42

De oproep om geld te doneren voor de veroordeelde doodschopper wordt afgesloten met een vrome islamitische uitspraak:

"De profeet Mohammed (vzmh ) heeft gezegd "wie één van de moelijkheden van een gelovige wegneemt, Allah (swt) zal één van zijn moeilijkheden wegnemen op de dag der opstanding."

schermafbeelding-2016-12-30-om-21-35-40

Het is natuurlijk volslagen bizar dat DENK dit soort figuren op de kieslijst zet. Er was slechts een paar minuten zoekwerk voor nodig om deze Facebookpost te vinden, dus DENK kan niet doen alsof dit onbekend was – dit hadden ze kunnen en moeten weten. Het is volstrekt schandalig dat iemand die het doodschoppen van een grensrechter afdoet als een "akkefietje" op nummer 7 van een kieslijst staat. Wat een afgang.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Denk Mourad Taimounti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer