Triest: na massa-aanranding van afgelopen jaar is Keulen nu omgetoverd tot "Fort Keulen"

Geen categoriedec 31 2016, 11:00
Vorig jaar werd het nieuwjaarsfeest in Keulen een regelrechte nachtmerrie voor honderden vrouwen, dankzij immigranten die zonder schaamte vrouwen aanrandden of verkrachtten. Dit jaar brengt Duitsland een klein leger op de been om dit te voorkomen.
Het is erg triest dat het nodig is, maar het is goed dat Duitsland beseft dat het zich niet kan permitteren om stil te zitten. Als het niet honderden politie-agenten inzet - voornamelijk in Keulen - ga je namelijk een herhaling zien van het horrorscenario zoals dat zich precies een jaar geleden voltrok: allerlei Duitse vrouwen worden zonder pardon omsingeld, betast, aangerand en sommigen zelfs verkracht.
Dit jaar is Keulen echter - zoals het Algemeen Dagblad schrijft - "tot de tanden bewapend":

"Na de massale aanrandingen tijdens de vorige jaarwisseling is het plein rond de Dom in Keulen vanavond een vesting. Vanaf vijf uur in de middag is de hele ruimte rond de Dom afgesloten met hekken. Meer dan 1.800 agenten zijn in dienst om de openbare orde te garanderen. ,,Dit wordt de rustigste oudejaarsnacht ooit."

Ze kijken een beetje verschrikt. Op nog geen 20 meter afstand wordt een man hardhandig door twee agenten tegen de muur gedrukt. Een kleine worsteling, onduidelijk geschreeuw.

,,We laten onze manier van leven niet bepalen door agressievelingen, terroristen en misdadigers", zei burgemeester Henriette Reker deze week. ,,Ik wil dat vrouwen deze Silvester niet opgejaagd worden door boze geesten.""

Die burgemeester heeft daar natuurlijk gewoon volledig gelijk in, maar ook hier geldt dat voorkomen beter was geweest dan genezen. De gevolgen van Angela Merkels "wir schaffen das" waarmee een miljoen vluchtelingen en nep-vluchtelingen naar Duitsland zijn gehaald waren al merkbaar toen twee weken geleden een kerstmarkt in Berlijn overhoop werd gereden. Dat Duitsland nu miljoen moet investeren om alleen maar te garanderen dat mannen zonder enige vorm van zelfcontrole zich aan onwillende vrouwen gaan vergrijpen, is er een tweede gevolg van.
Nogmaals, het is goed om te zien dat Duitsland weet om te gaan met de situatie zoals die inmiddels ontstaan is. Maar man, wat is het pijnlijk als je je realiseert dat dit vrijwel allemaal voorkomen had kunnen worden met een iets krachtdadiger vuist van bondskanselier Merkel. Haar land zou dan veel ellende bespaar zijn gebleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten