DENK presenteert kieslijst: Kuzu, Azarkan en Öztürk in de top drie, nauwelijks autochtone Nederlanders

Geen categoriedec 30 2016, 21:33
Er staan weinig verrassingen op de kieslijst van DENK.
DENK presenteerde vrijdagavond de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. De lijst bevat een aantal bekende gezichten en biedt verder weinig verrassingen:
[caption id="attachment_155668" align="aligncenter" width="1024"]bron: Facebookpagina DENK bron: Facebookpagina DENK[/caption]
Het eerste wat opvalt, is dat er nauwelijks autochtone Nederlanders op de lijst staan. Wil DENK hen buiten de deur houden, of zijn er simpelweg nauwelijks autochtonen die zich willen aansluiten bij DENK? Hoe dan ook onderstreept de lijst het imago van DENK als "allochtonenpartij".
Alle mensen in de top-5 zijn bekende DENK-gezichten. Tunahan Kuzu op plek één, Farid Azarkan op twee en Selçuk Öztürk op drie. Op plek vier en vijf staan DENK-fractiemedewerkers Gladys Albitrouw en Stephan van Baarle, die op dit moment voor de partij werken in de Tweede Kamer.
De overige kandidaten op de lijst maken zeer weinig kans op een Kamerzetel en zijn niet bekend bij het grote publiek. Het is opvallend dat DENK er niet in is geslaagd om een bekende lijstduwer aan zich te binden, zoals bijvoorbeeld voormalig Groenlinks-Kamerlid Tofik Dibi. De partij moet het dus doen met relatief onbekende figuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten